spot_img

GP Ιαπωνίας FP1: Ταχύτερος ο Bottas στο 1-2 της Mercedes

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός μετά το FP1 του GP Ιαπωνίας στην πίστα της Suzuka, με τη Mercedes 1 δευτερόλεπτο ταχύτερη του ανταγωνισμού.

Ο Φινλανδός έδειξε από τη πρώτη στιγμή πως έχει εξαιρετική ταχύτητα στην ιαπωνική πίστα και αξιοποίησε στο μέγιστο τις δυνατότητες του μονοθεσίου του γράφοντας το ταχύτερο πέρασμα στη διαδικασία. Με τη soft γόμα έγραψε το 1:28.731 και ήταν 0.076s ταχύτερος του Lewis Hamilton που με την ίδια γόμα δεν κατάφερε να κερδίσει τον teammate του. Ο Βρετανός αναγκάστηκε να κάνει δεύτερο γρήγορο γύρο με τη soft γόμα, αλλά δεν κατάφερε να ανέβει στη κορυφή και σίγουρα αυτό δεν θα του αρέσει. Στη 3η θέση έμεινε ο Sebastian Vettel, με τη Ferrari να μην είναι ταχύτερη στη πρώτη περίοδο και η διαφορά μάλιστα να είναι μεγάλη. Ο Γερμανός ήταν 0.989s πίσω από τις Mercedes και σίγουρα πολλά ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί στο γκαράζ των Ιταλών. Δύσκολα όμως η συγκεκριμένη διαφορά είναι πραγματική, όμως δεν θα μάθουμε έως τις κατατακτήριες.

Ο Charles Leclerc έμεινε στη 4η θέση μπροστά από τον Max Verstappen, με τη Red Bull να είναι 1.315s μακριά από τη κορυφή, κάτι που προκαλεί έκπληξη, καθώς στη Ρωσία ο  Ολλανδός είχε σημειώσει ταχύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές. Ο Alex Albon πήρε την 6η θέση, με τον Best of the Rest να είναι ο Carlos Sainz με τη McLaren σχεδόν 2s πιο αργός από τον Bottas και βρέθηκε μπροστά από τις δύο Racing Point των Sergio Perez και Lance Stroll. O Lando Norris έκλεισε τη πρώτη 10άδα, με έναν πολύ μέτριο γύρο, 2.2s πίσω από τις Mercedes.

  • Βρείτε μας στο facebook
  • Ακούστε όλες τις εκπομπές για την F1 στο κανάλι μας στο Youtube

O Romain Grosjean ήταν η ταχύτερη Haas στην 11η θέση, μπροστά από τον Kimi Raikkonen στη 12η, ενώ για να βρεις τη πρώτη Renault έπερπε να πας στη 13η θέση και τον Nico Hulkenberg, 2.695s πίσω από τον Bottas, σε ένα πολύ μέτριο ξεκίνημα στο τριήμερο.

Ο Daniil Kvyat έφερε τη Toro Rosso στη 16η θέση, με τον πρωτοεμφανιζόμενο, Naoki Yamamoto, να είναι στη 17η θέση. Ο Ιάπωνας έκανε το ντεμπούτο του με την STR και σε μια διαδικασία εγκλιματισμού ήταν πολύ καλός, 3.2s από τον ταχύτερο χρόνο με τη soft γόμα, με τον George Russell να είναι η ταχύτερη Williams 4s πίσω από τον Bottas.

H δράση θα συνεχιστεί με το FP2, το οποίο θα είναι κρίσιμο για τη συνέχεια του τριημέρου, με τις ομάδες να έχουν πολλά ελαστικά στη διάθεσή τους και σίγουρα θα υπάρξει άπλετη δράση.

Αποτελέσματα GP Ιαπωνίας – FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles