spot_img

GP Ιαπωνίας FP2: Άνετο προβάδισμα για Mercedes – Ερωτηματικό η Ferrari

Ο Valtteri Bottas ήταν και πάλι ο ταχύτερος οδηγός, αυτή τη φορά στο FP2 του GP Ιαπωνίας, με τον Lewis Hamilton να κάνει το 1-2 για τους Πρωταθλητές.

Ο Φινλανδός παρά το λάθος που έκανε με το δεύτερο σετ του, δεν πτοήθηκε και γράφοντας το 1:27.785 και νίκησε και πάλι τον teammate του, ο οποίος έμεινε ακριβώς 0.1s πίσω του. Ο Hamilton όμως στο τελευταίο γρήγορο γύρο του έκανε ένα πολύ κακό δεύτερο και τρίτο κομμάτι, πράγμα που σημαίνει πως ο ταχύτερος χρόνος του FP2 μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερος. Οι αναβαθμίσεις τις Mercedes φαίνεται πως δουλεύουν και ειδικά στο πρώτο κομμάτι της πίστας, η W10 ήταν άπιαστη και πιο εντυπωσιακή από όλα τα μονοθέσια.

Ο Max Verstappen έφερε τη Red Bull Racing στη 3η θέση φέρνοντας χαμόγελα στους ανθρώπους της ομάδας. Ο Ολλανδός ήταν πολύ γρήγορος και με τη soft γόμα έμεινε 0.2s πίσω από τον Bottas, δείχνοντας πως η RB15 έχει ταχύτητα στη Suzuka. O Charles Leclerc με τη Ferrari ακολούθησε στη 4η θέση, 0.356s πιο αργός, κάνοντας ένα χρόνο με τη soft γόμα στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, ενώ ο Sebastian Vettel που τον ακολούθησε έμεινε 5ος, αλλά δεν είχε καθόλου καθαρό πέρασμα. O Alex Albon πήρε τη 6η θέση, με τη διαφορά από τον teammate του να είναι σχετικά μικρή.

O Carlos Sainz ήταν ο Best of the Rest στο FP2, με τον οδηγό της McLaren να είναι 1.266s πίσω από τον Bottas, όμως ήταν με διαφορά ο πιο εντυπωσιακός οδηγός από το μέσον του grid, μιας και άφησε 0.3s πίσω του τον Sergio Perez και τον Pierre Gasly, με τον Lando Norris να κλείνει τη 10άδα, δείχνοντας πως η βρετανική ομάδα έχει τη ταχύτητα και εδώ. Ο Kimi Raikkonen ακολούθησε μπροστά από τον Daniil Kvyat με τη βελτιωμένη Toro Rosso και ο Romain Grosjean που ήταν και πάλι η ταχύτερη Haas.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο ρυθμός των δύο Renault ήταν ιδιαίτερα αργός, με τον Daniel Ricciardo να είναι ο ταχύτερος εκ των δύο, όμως 2 δευτερόλεπτα μακριά από τη κορυφή και στην 16η θέση.

Όσον αναφορά το ρυθμό αγώνα, με τη soft γόμα ο Bottas σε ένα stint 5 γύρων είχε μέσο όρο χρόνου στο 1:34.7, με τον Hamilton σε 10 γύρους να έχει μέσο όρο 1.34.9, ενώ ο Leclerc με τους ίδιους γύρους να είναι στο 1:35.9 και ο Albon στο 1:36.2. Με τη medium γόμα, ο Verstappen σε 5 γύρους είχε μέσο όρο χρόνου στο 1:35.6 και ο Vettel είχε μέσο όρο στο 1:36.2, αλλά το stint του ήταν 10 γύρων.

Αποτελέσματα FP2 – GP Ιαπωνίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles