spot_img

GP Ιαπωνίας QP: Έσπασε το ρόδι στη Suzuka o Hamilton

O Lewis Hamilton ήταν εκείνος που κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Ιαπωνίας και αύριο έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Ο Βρετανός, ήταν ταχύτατος από τη πρώτη στιγμή στις κατατακτήριες δοκιμές και με το 1:27.319 πήρε την pole position νούμερο 71 και έγραψε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. Πλέον, ο Hamilton έχει πάρει pole position σε όλες τις πίστες που υπάρχουν στο καλεντάρι. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Valtteri Bottas, όμως η αλλαγή κιβωτίου θα τον ρίξει 5 θέσεις πιο πίσω. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Φινλανδός βρέθηκε λιγότερο από 0.5s πίσω από  τον teammate του μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε την πρώτη 3άδα, όμως η Ferrari ήταν πολύ πιο αργή από την Mercedes σήμερα.

Οι δύο Red Bull ακολούθησαν στις θέσεις 4 και 5, με τον Raikkonen να είναι πολύ πιο αργός από τον Vettel. Best of the Rest οι δύο Force India, με τον Alonso να μπαίνει στο Q3.

Με την έναρξη του Q1, πολλοί οδηγοί βγήκαν για τους πρώτους γρήγορους χρόνους τους. Οι Hamilton και Vettel ήταν από μέσα σε αυτούς, όμως βγήκαν με την soft γόμα ελαστικών, ενώ ο Bottas με την super-soft.

O Βρετανός έγραψε από νωρίς το 1:29.507, με τον Γερμανό να είναι 0.2s πιο αργός του μετά το πρώτο πέρασμα. Ο Bottas είχε μια πολύ τρομακτική στιγμή στην στροφή 10, όπου βγήκε εκτός πίστας και παραλίγο να καταλήξει όπως ο Raikkonen στο FP3.

Red Bull βγήκαν με την super-soft γόμα, με τον Verstappen να ανεβαίνει στην 1η θέση με χρόνο 1:29.181, ενώ ο Ricciardo ήταν στην 5η θέση. Ο Raikkonen έκανε χρόνο στην 6η, με τις δύο Force India να ακολουθούν.

Ο Hamilton βελτίωσε και πάλι και με το 1:29.047 ανέβηκε στην 1η θέση, ενώ ο Kimi ανέβηκε στην 2η θέση. Με λιγότερο από 4 λεπτά να απομένουν, οι Grosjean, Gasly, Stroll, Ericsson & Wehrlein ήταν στην επικίνδυνη ζώνη.

Όλοι οι οδηγοί βγήκαν στα τελευταία λεπτά με φρέσκο σετ super-soft γόμας, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν πρόκριση στο Q2. Όμως, ο Romain Grosjean έκανε λάθος πάτημα στις στροφές 4 και 5, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να καταλήξει στον τοίχο. Ως αποτέλεσμα, βγήκε η κόκκινη σημαία που κατέστρεψε τις προσπάθειες όλων όσων είχαν ξεκινήσει.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι οι Grosjean, Gasly, Stroll, Ericsson & Wehrlein.

Ο Lewis Hamilton ήταν ο πρώτος που βγήκε στην πίστα στο Q2 και για πρώτη φορά φορούσε την super-soft γόμα. Όσοι οδηγοί περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα που έκαναν τον ταχύτερο χρόνο τους στο Q2.

Στην Ferrari επέλεξαν διαφορετική στρατηγική, με τον Raikkonen να βγαίνει με την soft γόμα στην αρχή. Την ίδια στρατηγική ακολούθησαν στην Mercedes με τον Bottas.

O Hamilton έγραψε το 1:27.819 και έγραψε νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου. Ο Vettel ήταν 0.6s πίσω του με την ίδια γόμα, ενώ ο Bottas ανέβηκε στην 3η θέση μπροστά από τις Red Bull και τον Raikkonen.

Στα τελευταία λεπτά πολλοί οδηγοί βγήκαν για τα γρήγορα περάσματα, με τις δύο Red Bull & τον Raikkonen να είναι οι μόνοι που μπήκαν στα pit. O Vettel βελτίωσε λίγο τον χρόνο του, ενώ ο Alonso κατάφερε να πετάξει τον teammate του εκτός της τελευταία στιγμή.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Vandoorne, Hulkenberg, Magnussen, Palmer & Sainz.

Οι δύο Mercedes βγήκαν πρώτες στη πίστα στο Q3, με τον Bottas μπροστά, ενώ πίσω τους ήταν οι δύο Ferrari.

Ο Βottas ολοκλήρωσε στο 1:27.986, όμως ο Hamilton ήταν απίστευτα γρήγορος και με το 1:27.345 έσπασε τα χρονόμετρα και το ρεκόρ πίστας.  Ο Ricciardo ήταν 1s πιο αργός από τον Hamilton, ενώ ο Vettel κατάφερε να ανέβει στην 2η θέση, όμως ήταν 0.4s πίσω από τον Βρετανό.

O Raikkonen έκανε λάθος στη στροφή 10 και επέστρεψε στα pit, ενώ ο Alonso ήταν ο μόνος που δεν είχε βγει για την πρώτη και τελευταία του προσπάθεια στη διαδικασία.

Ο Bottas βελτίωσε τον χρόνο του και κατάφερε να ανέβει στην 2η θέση, 0.3s πίσω από τον teammate του. Όμως, ο Hamilton ήταν εκπληκτικός και στον τελευταίο γύρο και με το 1:27.319 πήρε την πρώτη του pole position στην Suzuka.

O Vettel δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 3η θέση, με τις δύο Red Bull να ακολουθούν πίσω του. Κάκιστες κατατακτήριες δοκιμές για τον Raikkonen, o οποίος ήταν μόλις 6ος.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles