spot_img

GP Ιαπωνίας Race: Νίκη και πρωτάθλημα για Marquez

O Marc Marquez ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα στο Motegi όπου του έδωσε και μαθηματικά τον 5ο τίτλο σε μια λαμπρή καριέρα στο MotoGP.

O Ισπανός ξεκίνησε από την 6η θέση, όμως πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος κατάφερε να βρεθεί 2ος, όπου παρέμεινε εκεί μέχρι να βρει την ευκαιρία να περάσει. Σε έναν ακόμα αγώνα τακτικής όπου όλα έγιναν στους τελευταίους γύρους, είδαμε τον Marquez να περνά στη κορυφή στον 21ο γύρο και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Cal Crutchlow κάνοντας το 1-2 για την Honda μέσα στην έδρα της, σε ένα ονειρικό αποτέλεσμα. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Alex Rins φέροντας την Suzuki στο βάθρο και πάλι, σε έναν ακόμα ικανοποιητικό αγώνα.

Ο Valentino Rossi έκανε το καλύτερο που μπορούσε και ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 4η θέση, μόλις μπροστά από τον Alvaro Bautista, όπου με ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση έκλεισε τη 5άδα. Ο Johann Zarco δεν μπόρεσε να μετατρέψει το αποτέλεσμα των κατατακτηρίων σε βάθρο και έμεινε 6ος μπροστά από τον Maverick Vinales, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Dani Pedrosa, Danilo Petrucci και Hfizh Syahrin.

O Andrea Dovizioso οδηγούσε τον αγώνα για το μεγαλύτερο μέρος του όταν και στον 23ο γύρο έχασε το μπροστινό του ελαστικό στη στροφή 10 και οδηγήθηκε σε μια φτωχή 18η θέση. Αυτό ήταν ακόμα ένα πολύ άσχημο τριήμερο για την Ducati που δεν καταφέρνει να πάρει τη νίκη σε ακόμα έναν αγώνα.

Ο 5ος τίτλος του Marquez τον φέρνει μαζί με τον Mick Doohan, με μόνο τους Valentino Rossi και Giacomo Agostini να έχουν περισσότερους με 7 και 8 αντίστοιχα. Μάλιστα, ένα ακόμα ρεκόρ που έσπασε ο Marquez ήταν το γεγονός πως πήρε τον 5ο του τίτλο στα 25 του χρόνια, παίρνοντας το από τον Rossi που το είχε καταφέρει στα 26 του.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles