spot_img

GP Ιαπωνίας Race: Ο Dovizioso κέρδισε το θρίλερ στο Motegi – Πτώση για Rossi

O Andrea Dovizioso ήταν ο μεγάλος νικητής στο GP Ιαπωνίας για το 2017, μετά από μια μεγάλη μάχη με στην πολύ βροχερή πίστα μέχρι τη τελευταία στροφή.

O Ιταλός έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και δεν παράτησε την υπόθεση νίκη μέχρι την τελευταία στροφή και δικαιώθηκε. Ο Dovizioso έκανε ξανά έναν τρομερό αγώνα και κέρδισε στα ίσα τον Marc Marquez, αυτή τη φορά στη βροχή και ξανά στη τελευταία στροφή. Ο αναβάτης της Honda, έκανε ότι μπορούσε, όμως είδε την Ducati να παίρνει τη νίκη και το πρωτάθλημα να ανάβει και πάλι. Η διαφορά πλέον είναι στους 11 βαθμούς.

Ο Danilo Petrucci τερμάτισε στην 3η θέση, παίρνοντας ρίσκο με το έξτρα μαλακό βρόχινο ελαστικό, όμως κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Εξαιρετική εμφάνιση από τις δύο Suzuki, με τον Andrea Iannone στην 4η θέση και τον Alex Rins στην 5η. Απογοητευτικός ο Jorge Lorenzo μόλις στην 6η θέση, ενώ η καλύτερη Yamaha ήταν εκείνη του Maverick Vinales στην 9η θέση.

Ο Valentino Rossi είχε πτώση στον αγώνα και εγκατέλειψε σε ακόμα έναν αγώνα στο Motegi.

Στην εκκίνηση, ο Marquez πετάχτηκε εξαιρετικά και πέρασε στην 1η θέση μέχρι την στροφή 2, ενώ ο Lorenzo έκανε αυτό που ξέρει καλά και ανέβηκε ακριβώς πίσω του, ενώ ο Zarco έμεινε στην 3η θέση.

Στην στροφή 9 όμως, ο Ισπανός της Ducati επιτέθηκε και πέρασε στην 1η θέση, ενώ ο Petrucci είχε ανέβει στην 3η και ο Dovizioso στην 5η. Όμως, τα πράγματα άλλαξαν αμέσως στον δεύτερο γύρο του αγώνα, με τον Petrucci να κάνει έναν εκπληκτικό γύρο και να παίρνει την πρωτοπορία του αγώνα και να φτιάχνει μια μικρή διαφορά, ενώ ο Iannone είχε ανέβει στην 6η θέση.

Ο Marquez ένιωσε τον Dovi στην πίσω ρόδα του, όταν οι δυο τους αλληλοπροσπεράστηκαν στις στροφές 7 και 9, με τον Lorenzo ακριβώς μπροστά τους. Οι δύο Yamaha είχαν μέτριο ξεκίνημα, με τον Rossi στην 9η θέση και τον Vinales στην 10η.

Πλέον ήταν η σειρά του Lorenzo να έχει πρόβλημα, καθώς μέσα σε λίγες στροφές έπεσε από την 2η θέση στην 6η, ενώ έναν γύρο μετά τον πέρασε και ο Rins, με την Suzuki να είναι εξαιρετική. Ο Iannone από τη μεριά του, πέρασε τον Zarco και ανέβηκε στην 4η θέση.

Ο Valentino Rossi είχε ακόμα έναν εφιαλτικό αγώνα στο Motegi, καθώς είχε πτώση στη στροφή 8, λίγο μετά το προσπέρασμα που έκανε στον Lorenzo.

O Petrucci είχε ανοίξει τη διαφορά σχεδόν στα 2s, όμως ο Marquez είχε αρχίσει να γράφει ταχύτερα περάσματα και να μειώνει τη διαφορά. Μάλιστα, είχε καταφέρει να ξεφύγει και από τον Dovizioso που ήταν πίσω του. Μέσα σε δύο γύρους, ο Ισπανός είχε μαζέψει τη διαφορά από τον Ιταλό, ενώ πίσω του ο Dovi είχε τον ίδιο ρυθμό. Λίγο πίσω τους, ο Rins έκανε τον αγώνα της ζωής του και είχε κολλήσει πίσω από τον Zarco για την 4η θέση.

Οι επόμενοι γύροι ήταν συναρπαστικοί, καθώς οι τρεις πρώτοι είχαν κολλήσει μεταξύ τους και η μάχη είχε ανάψει για τα καλά. Η τριάδα που πάλεψε για τη νίκη στο βρεγμένο Misano ήταν και στο Motegi.

Όμως, 12 γύρους πριν το τέλος, ο Marquez επιτέθηκε και προσπέρασε τον αναβάτη της Pramac για την 1η θέση και αμέσως άνοιξε τη διαφορά. Στην 2η θέση ανέβηκε ο Dovizioso, καθώς δεν προέβη σε αντίσταση ο Petrux και ήξερε πως ο πρωταθλητής δεν έπρεπε να απομακρυνθεί γρήγορα.

Πράγματι, δεν άφησε τον Marquez και έμεινε μαζί του, ενώ είχαμε μπει στους τελευταίους 10 γύρους του αγώνα. Η διαφορά μεταξύ τους ήταν λιγότερο από 0.5s και ήταν οι δύο ταχύτεροι στη πίστα.

Με 6 γύρους να απομένουν, ο αναβάτης της Ducati επιτέθηκε στη στροφή 5 και για πρώτη φορά στον αγώνα, ανέβηκε στην 1η θέση και άνοιξε τη διαφορά στο 0.5s. Όμως, αν περιμένεις κάποιον να παλέψει μέχρι το τέλος, αυτός ήταν ο Marquez.

Με έναν μαγικό γύρο, έφτασε και πάλι τον αναβάτη της Ducati και με 3 γύρους να απομένουν επιτέθηκε στην στροφή 3 και προσπέρασε, όμως λίγες στροφές μετά ο Dovi ξαναπέρασε, αλλά στην 9 o Marquez ανέκτησε ξανά τη πρωτοπορία.

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Marquez είχε μια διαφορά 0.4s όμως έκανε λάθος στη στροφή 7 και ο Dovi επιτέθηκε και πάλι. Τέσσερις στροφές πριν το τέλος, ο αναβάτης της Ducati επιτέθηκε και πέρασε στην 1η θέση και ο Marquez είχε μόνο μια ευκαιρία.

Στην τελευταία στροφή μπήκαν δίπλα δίπλα, αλλά ο Ιταλός είχε καλύτερη έξοδο, πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και πήρε μια απίστευτη νίκη στο Motegi.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles