spot_img

GP ΗΠΑ QP: Διαστημικός Marquez στο Τέξας

Ο Marc Marquez απέδειξε πως είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο Circuit of the Americas, καθώς πήρε την 6η του σερί pole position.

O Ισπανός αναβάτης της Honda δεν άφησε κανένα ενδεχόμενο αμφισβήτησης της κυριαρχίας του στις κατατακτήριες δοκιμές. Με έναν εντυπωσιακό χρόνο στο 2:02.658 ήταν ο μόνος που κατέβηκε το 2:03 και αύριο έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στον αγώνα. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Maverick Vinales με την Yamaha, o οποίος είδε τον πρώτο του χρόνο να καταστρέφεται από τον Marquez, όμως στη συνέχεια πίεσε και πήρε τη δεύτερη καλύτερη θέση στις κατατακτήριες. Ο Andrea Iannone με την Suzuki ήταν στη 3η θέση και ολοκλήρωσε τη πρώτη σειρά, δείχνοντας πως η ανοικτή μπλε μοτοσυκλέτα έχει δυνατότητες για ένα καλό αποτέλεσμα.

Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Johann Zarco όντας ο ταχύτερος αναβάτης ιδιωτικής ομάδας. Ο Valentino Rossi έμεινε στην 5η θέση, ενώ τη δεύτερη σειρά συμπλήρωσε ο Jorge Lorenzo με την Ducati. Aκολούθησαν οι Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso, Dani Pedrosa, Danilo Petrucci, Alex Rins και Pol Espargaro.

Οι Κατατακτήριες

Στο Q1, είδαμε ακόμα μια κλασική μάχη για πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Όλοι οι αναβάτες ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους και οι εκπλήξεις δεν έλειψαν.

Στο Q2 προκρίθηκαν οι Pol Espargaro με χρόνο στο 2:05.169 και ο Danilo Petrucci στο 2:05.245.

To Q2 ξεκίνησε με τους αναβάτες να μπαίνουν στη πίστα για τα πρώτα γρήγορα περάσματά τους. Οι περισσότεροι θα ήθελαν να κάνουν χρόνο στη πρώτη τους προσπάθεια, καθώς τα ελαστικά δεχόντουσαν μεγάλη πίεση με στη μεγάλη αυτή πίστα.

Ο Marquez ήταν σε εξαιρετικό ρυθμό και στον πρώτο του γύρο έκανε το 2:04.134 για να ανέβει στην 1η θέση, με τον Rossi στην 2η και τον Crutchlow στην 3η.  Πολύ δυνατός ήταν ο Iannone στην 5η θέση, ενώ οι δύο Ducati ήταν στις θέσεις 7 με τον Lorenzo και στην 11η με τον Dovizioso.

Όμως, στον δεύτερο γύρο του, ο Ισπανός είχε πτώση στη στροφή 13, πράγμα που δεν ήταν τόσο περίεργο για τον πρωταθλητή. Όμως, με τη βοήθεια ενός ανθρώπου της πίστας κατάφερε να επιστρέψει γρήγορα στα pit.

Στο τέλος οι αναβάτες μπήκαν για τη τελευταία τους προσπάθεια.  Αρχικά, ο Vinales ήταν σε καλό χρόνο, όμως ο Marquez βρέθηκε μπροστά του και του χάλασε τη προσπάθεια.

Οι Zarco και Lorenzo πήραν τη 2η θέση για να έρθει ο Rossi να τους τη πάρει πίσω. Όμως, οι Vinales, Iannone και ξανά ο Γάλλος βρέθηκαν μπροστά του. Αλλά ο Marquez ήταν σε άλλο κόσμο και βελτίωσε κι άλλο στο 2:03.658. Κανένας δεν μπόρεσε να απειλήσει τον χρόνο του Ισπανού κι έτσι πήρε την έκτη σερί του pole στο Τέξας.

Αποτελέσματα Q2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles