spot_img

GP Ισπανίας FP1: Δυναμικό ξεκίνημα για Mercedes και Bottas

O Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Ισπανίας, με την Mercedes να κάνει το 1-2.

Ο Φινλανδός από νωρίς έδειξε να βολεύεται στις συνθήκες της πίστας και με το 1:18.148 και την soft γόμα, πήρε την 1η θέση στο πρώτο 90-λεπτο του τριημέρου, δείχνοντας πως η W09 βολεύεται από νωρίς. Η διαδικασία εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τους πρωταθλητές, με τον Lewis Hamilton να παίρνει τη 2η θέση, όντας 0.849s πιο αργός από τον teammate του με την ίδια γόμα. Όμως, στο δεύτερο μισό είχε την medium γόμα και δεν μπόρεσε να βελτιώσει. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Sebastian Vettel με την Ferrari, o oποίος όμως ήταν 0.950s πιο αργός από τον οδηγό της Mercedes. O Γερμανός όμως είχε την super-soft γόμα ελαστικών, με την ιταλική ομάδα να ακολουθεί τη τακτική της να κρύβεται τις Παρασκευές.

Ο Max Verstappen ήταν στην 4η θέση, με τον Ολλανδό να έχει επίσης την medium γόμα και ο Kimi Raikkonen έκλεισε την πρώτη 5άδα. Ο Fernando Alonso έφερε την McLaren στην 6η θέση της κατάταξης, με τον Daniel Ricciardo που είχε έξοδο να τον ακολουθεί.

Την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Romain Grosjean, Stoffel Vandoorne και ο Pierre Gasly. Δύσκολο το FP1 αποδείχθηκε για τις Force India, Renault και Williams.

Το FP1

Με την έναρξη της διαδικασίας, τα πρώτα μονοθέσια βγήκαν στη πίστα για τους πρώτους αναγνωριστικούς γύρους. Οι ομάδες είχαν φέρει τα νέα πακέτα αναβαθμίσεων και πραγματοποίησαν τους ελέγχους για το πώς λειτουργούν. Για τα πρώτα λεπτά όμως, είδαμε αρκετούς installation laps από τα μονοθέσια, καθώς όλοι ακολουθούσαν τον δικό τους ρυθμό.

Ο Ocon και οι δύο McLaren ήταν στη πίστα μετά από 15 λεπτά και σημείωσαν τους πρώτους χρόνους στο 90-λεπτο, με τον Alonso να είναι στη κορυφή, ο teammate του στη 2η θέση και ο Ocon στη 3η. Ο Raikkonen όμως με την Ferrari έγραψε το 1:20.336 για να ανέβει στη κορυφή των χρόνων με την soft γόμα. Ο Φινλανδός βελτίωσε άλλα 0.074s στα δύο επόμενα κομμάτια, με τις McLaren να είναι πίσω του 0.2s o Alonso & 0.5s o Vandoorne.

O Hamilton μπήκε στη πίστα και έγραψε τον 3ο ταχύτερο γύρο στη διαδικασία, επίσης με την soft γόμα, ενώ την ίδια στιγμή οι Vettel και Bottas είχαν έξοδο. Λίγο αργότερα, βγήκε εκτός πίστας και ο Ericsson, με τη πίστα να γίνεται όλο και πιο γεμάτη με μονοθέσια.

Η Mercedes μετά τη συμπλήρωση 30 λεπτών είχε το 1-2, με τον Bottas να είναι στο 1:18.695 και ήταν 0.3s πιο γρήγορος από τον Hamilton. O Ricciardo ήταν στη 3η θέση, αλλά ήταν πάνω από 1s πιο αργός, με τον Vettel στη 4η θέση, τον Verstappen στη 5η και τον Alonso στην 6η.

Με 54 λεπτά όμως να απομένουν, ο Ricciardo βγήκε εκτός στη στροφή 4 και έσπασε την ανάρτηση και την εμπρός αεροτομή στα προστατευτικά ελαστικά. Η διαδικασία έλαβε τέλος για τον Αυστραλό αρκετά νωρίς, σε μια στροφή που είχαν έξοδο οι Hartley και Grosjean.

Μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο της Red Bull, είχαμε Virtual Safety Car και η πίστα άδειασε από μονοθέσια. Η ησυχία κράτησε για πάνω από 10 λεπτά, με τον αέρα να είναι αρκετά έντονος στη πίστα του Montmelo.

Tα μονοθέσια επέστρεψαν για τα τελευταία 40 λεπτά, με τον Bottas να βελτιώνει στο 1:18.499, ενώ λίγο αργότερα έγραψε το 1:18.441, ενώ ο Hamilton είχε την medium γόμα ελαστικών και δεν μπορούσε να βελτιώσει.

Οι δύο Williams είχαν μια πολύ κακή πρώτη περίοδο δοκιμών. Ο Kubica με την super-soft ήταν 4.8s πίσω από τον Bottas και είχε τη στιγμή του όταν έχασε τον έλεγχο στο τελευταίο κομμάτι, αλλά κατάφερε να συνεχίσει. Δεν ήταν στην ίδια μοίρα ο Stroll, o οποίος βγήκε εκτός στη στροφή 5 με ενδεχόμενο πρόβλημα στην ανάρτηση και έβγαλε το δεύτερο VSC.

O Bottas έδειχνε να πετάει στο FP1 και έγραψε νέο ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία στο 1:18.148, ενώ οι δύο Ferrari βγήκαν με την super-soft γόμα ελαστικών. Ο Vettel βρέθηκε 0.9s πίσω από τον Bottas, ενώ ο Raikkonen ήταν λίγα δέκατα πιο πίσω του.

O Alonso βελτίωσε τον χρόνο του και ανέβηκε στην 6η θέση, με τους περισσότερους οδηγούς να βγαίνουν με πολλά καύσιμα. Οι προσομοιώσεις αγώνα ξεκίνησαν από νωρίς, με τις ομάδες να θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμες για τον αγώνα.

Ο Bottas ολοκλήρωσε στην 1η θέση, με τους Hamilton και Vettel να τον ακολουθούν μετά το FP1.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles