spot_img

GP Ισπανίας Race: Νίκη Marquez στο αντίο του Lorenzo

Ο Marc Marquez ήταν ο πρωταγωνιστής του GP Ισπανίας στο Ricardo Tormo, κλείνοντας τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο Ισπανός έκανε μια μέτρια εκκίνηση, όμως γρήγορα ανέκτησε θέσεις όπως ο ίδιος ξέρει και δεν επέλεξε να ακολουθήσει συντηρητική στρατηγική μέχρι το τέλος. Με μια απαιτητική κίνηση στη στροφή 11, έκανε το νικητήριο προσπέρασμα και έπειτα άνοιξε τη διαφορά φτάνοντας στη νίκη που έδωσε και στην ομάδα του το πρωτάθλημα. Η Honda έκανε το Triple Crown με πρωτάθλημα οδηγών, ομάδων και κατασκευαστών και το χρωστάει σχεδόν εξ’ολοκλήρου στον 8-φορές Παγκόσμιο, Πρωταθλητή σε μια εκπληκτική χρονιά.

Ο Fabio Quartararo έκλεισε κι εκείνος το 2019 στη 2η θέση και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη που έψαχνε όλη τη χρονιά, με το ρυθμό της Yamaha να μην είναι ανάλογος των κατατακτηρίων, όμως ξέρει του χρόνου πηγαίνει σε μια χρονιά όπου μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ο Jack Miller απέδειξε και πάλι πως αξίζει να βρίσκεται στην εργοστασιακή ομάδα με το βάθρο στον τελευταίο αγώνα, όντας στο μεγαλύτερο μέρος του πιο κοντά στη 2η θέση, παρά οι αντίπαλοί του σε εκείνον, κάνοντας παράλληλα έναν ήσυχο αλλά ταχύτατο αγώνα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Andrea Dovizioso έπρεπε να παλέψει σκληρά για να κρατήσει τη 4η θέση, μιας και δεν μπόρεσε να παλέψει για το βάθρο, όμως κράτησε πίσω του τον Alex Rins που έμεινε στη 5η θέση, αλλά αυτός και η Suzuki κλείνουν δυνατά το 2019. Ο Maverick Vinales ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση του αγώνα, καθώς δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό παίρνοντας μια πολύ φτωχή 6η θέση, ενώ πίσω του τερμάτισε ο Joan Mir στην 7η θέση. Ο Valentino Rossi έκανε επίσης έναν μέτριο αγώνα στην 8η και θέλει σίγουρα να ξεχάσει το 2019, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι δύο αδελφοί Espargaro, καθώς είδαν τον Andrea Iannone να πέφτει ενώ ήταν μπροστά τους. Ο Tito Rabat ήταν στην 11η θέση και πίσω του έκλεισε ο Mika Kalio.

Ο Jorge Lorenzo έκανε έναν σταθερό αγώνα δίχως να πιέσει στο όριο και δίχως να ρισκάρει και στη τελευταία του εμφάνιση στο MotoGP πήρε τη 13η θέση και λίγους ακόμα βαθμούς, μπροστά από τους Karel Abraham και τον Syahrin.

Αποτελέσματα GP Ισπανίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles