spot_img

GP Ισπανίας Race: Μεγάλος νικητής ο Quartararo – Άσχημη πτώση για Marquez

Ο Fabio Quartararo ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα στο MotoGP για το 2020, κατακτώντας την πρώτη νίκη της καριέρας του στο GP Ισπανίας.

Ο οδηγός της SRT Petronas Yamaha μπορεί να έκανε κακή εκκίνηση, αλλά εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων του, είχε έναν εξαιρετικό ρυθμό, κρατήθηκε μπροστά και έφτασε με άνεση στην 1η θέση κάνοντας έναν άψογο αγώνα. Η εμφάνιση αυτή, έδωσε στην ομάδα του τη πρώτη της νίκη μόλις στη δεύτερη σεζόν της στο MotoGP και ταυτόχρονα ο Γάλλος απέδειξε πως φέτος θα στοχεύσει στο Πρωτάθλημα.

Ο Maverick Vinales πρέπει να κατηγορεί μόνο τον εαυτό του που δεν έδωσε μάχη για τη νίκη καθώς όντας στη πρωτοπορία, έκανε δύο αβίαστα λάθη και έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους του να τον προσπεράσουν. Στο τελευταίο μέρος είχε πολύ καλό ρυθμό και έφερε το 1-2 για την Yamaha στην Jerez. H μάχη για το βάθρο ήταν τεράστια, με τον Andrea Dovizioso να επικρατεί και να παίρνει την 3η θέση κάνοντας την επίθεσή του στους τελευταίους γύρους σε έναν αγώνα που μόνο χαρούμενος πρέπει να είναι μετά και από την εγχείρηση που έκανε.

Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Jack Miller με την Pramac Ducati, o οποίος έδειξε εξαιρετική ταχύτητα στην αρχή του αγώνα, όμως στο δεύτερο μισό δυσκολεύτηκε και έμεινε εκτός μάχης βάθρου. Πίσω του είχαμε μια φοβερή μάχη στη τελευταία στροφή, ανάμεσα στον Franco Morbidelli και τον Pol Espargaro, με τον αναβάτη της Yamaha να επικρατεί με μια βουτιά στην εσωτερική, αφήνοντας αυτόν της KTM στην 6η θέση. Ο Peco Bagnaia έκανε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση για να πάρει την 7η θέση μπροστά από τον Miguel Oliveira με την δεύτερη KTM στη πρώτη 8άδα, ενώ ακολούθησαν οι Danilo Petrucci και Takaagi Nakagami.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Johann Zarco έμεινε στην 11η θέση μπροστά από τον Alex Marquez, ενώ την 15άδα έκλεισαν οι Brad Binder που είχε πτώση στην αρχή, Tito Rabat και Bradley Smith.

Ο Marc Marquez είχε έναν άκρως ανατρεπτικό αγώνα, με τον Πρωταθλητή να προηγείται στον 4ο γύρο αλλά να έχει έξοδο πέφτοντας πολύ πίσω. Όμως ανέκαμψε με έναν καταπληκτικό τρόπο φτάνοντας μέχρι την 3η θέση, αλλά στον 22ο γύρο είχε ένα πολύ άσχημο highsiding στη στροφή 4 που τον έθεσε εκτός μάχης και τον τραυμάτισε. Από τον αγώνα εγκατέλειψε και ο Valentino Rossi στον 19ο γύρο από μηχανικό πρόβλημα ενώ ήταν στην 9η θέση με πολύ μέτριο ρυθμό. Εκτός βρέθηκαν επίσης οι Aleix Espargaro και Joan Mir έχοντας πτώση στην αρχή του αγώνα, ενώ δεν πήραν εκκίνηση οι Alex Rins και Cal Crutchlow λόγω τραυματισμού που είχαν στο Q2.

Αποτελέσματα Αγώνα GP Ισπανίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles