spot_img

GP Ισπανίας Race: Νίκη τίτλου για Marquez μέσα στην Aragon

O Marc Marquez ήταν ο μεγάλος νικητής του 14ου αγώνα της χρονιάς του MotoGP μέσα στη πατρίδα του και πλέον είναι μια ανάσα από τον παγκόσμιο τίτλο.

Ο Ισπανός έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση και κρατήθηκε πίσω από τον Andrea Dovizioso για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Όμως με 5 γύρους πριν το τέλος, πίεσε όπως ο ίδιος ξέρει, έκανε εντυπωσιακά πρσπεράσματα και πήρε την 6η φετινή του νίκη και 7η για την Honda, με τη διαφορά στη βαθμολογία να είναι πλέον στους 72 βαθμούς. Ο Andrea Dovizioso ήταν ο οδηγός που έμεινε στην 2η θέση και δεν κατάφερε να κερδίσει τον μεγάλο του αντίπαλο, μένοντας στη θέση από την οποία ξεκίνησε. Το θετικό για εκείνον είναι πως ισοφάρισε τον Casey Stoner με 89 βάθρα. Στην 3η θέση τερμάτισε ο τρελός Ιταλός, Andrea Iannone, o οποίος επέστρεψε στο βάθρο για την Suzuki, σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, κερδίζοντας μάλιστα και τον teammate του.

Ο Alex Rins έμεινε στην 4η θέση και μάλλον θα είναι απογοητευμένος που έχασε από τον Iannone, ενώ την 5άδα έκλεισε ο Dani Pedrosa που έκανε ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Aleix Espargaro τερμάτισε στην τρομερή 6η θέση για την Aprilia, μπροστά από τον Danilo Petrucci.

O Valentino Rossi έκανε  ότι μπορούσε και τερμάτισε στην 8η θέση από την 18η που ξεκίνησε, μπροστά από τον Jack Miller, ενώ ο Maverick Vinales έκλεισε την πρώτη 10άδα.

Άτυχος ήταν και πάλι ο Jorge Lorenzo, o οποίος στην εκκίνηση είχε πτώση πατώντας στο ακάθαρτο της πρώτης στροφής και μάλιστα είχε τραυματισμό στο πόδι του.

O Αγώνας

Στην εκκίνηση, ο Dovizioso έκανε εξαιρετικό πέταγμα, αλλά ο Marquez ήταν ο πιο γενναίος στα φρένα για τη πρώτη στροφή, με τον Lorenzo στην εξωτερική του. Όμως, ο αναβάτης της Ducati έχασε τον έλεγχο όντας στο βρώμικο κομμάτι και είχε πτώση και μάλιστα και τραυματισμό. Μόλις έπειτα από τη πρώτη στροφή, ένα από τα φαβοτρί για τη νίκη ήταν εκτός αγώνα.

Ο Divizioso ήταν πολύ γρήγορος και ανέβηκε αμέσως στη 1η θέση μπροστά από τον Marquez, ενώ οι δύο Suzuki των Iannone και Rins να τους ακολουθούν. Πιο πίσω ο Aleix Espargaro είχε ανέβει στη φοβερή 6η θέση, ενώ ο Rossi ήταν 11ος πίσω απ΄τον Zarco, με τον Vinales να είναι στην 18η θέση.

Οι δύο Suzuki έδιναν μάχη, με τον Rins να περνά 3ος, ενώ ο Pedrosa ήταν αρκετά δυνατός και στην 5η θέση πίσω από τον Iannone. Στα πρώτα περάσματα, ο ρυθμός αγώνα ήταν αρκετά αργός για την ώρα, ενώ ο Crutchlow είχε πτώση και έμεινε κι εκείνος εκτός αγώνα.

Για τους επόμενους γύρους δεν είδαμε σχεδόν τίποτα στη πίστα πέρα από τον καλό ρυθμό του Rossi που πλησίαζε τον Miller για την 8η θέση. Ο Zarco είχε τον χειρότερο γύρο του 2018, καθώς από 10ος έπεσε στην 14η θέση. Ο Dovizioso σιγά σιγά, βελτίωσε τον ρυθμό του, με τον Marquez να απαντά και να κολλά πίσω του, ανοίγοντας ταυτόχρονα τη διαφορά από τον Rins.

Με 10 γύρους να απομένουν, ο Marquz βούτηξε στη στροφή 12 και πέρασε στην 1η θέση του αγώνα. Δύο γύρους αργότερα, ο Dovi αντεπιτέθηκε και πέρασε εκείνος με τη σειρά του μπροστά, όμως η έκπληξη ήταν ο Iannone που είχε περάσει στη 3η θέση και είχε κολλήσει πίσω από τον Marquez. Λίγο αργότερα όμως ήταν που η μάχη άρχιζε να ανάβει.

Μια εξαιρετική στιγμή ανάμεσα στις στροφές 12 και 14, με τον Marquez να περνά προσωρινά, αλλά ο Dovi να απαντά και στην 15 να βγαίνουν δίπλα δίπλα με τον Iannone, όμως οι θέσεις δεν άλλαξαν. Με τρις γύρους να απομένουν, ο Marquez έστριψε 1ος στη πρώτη στροφή και άντεξε στις επιθέσεις του Dovizioso στις επόμενες. Στη συνέχεια, άνοιξε τη διαφορά και μπήκε στον τελευταίο γύρο, έχοντας διαφορά 0.320s.

O Dovi δεν κατάφερε να βρεθεί αρκετά κοντά και με μια άνετη διαφορά, πέρασε τη γραμμή του τερματισμού από την 1η θέση, μπροστά από τους Dovizioso και τον Iannone που επέστρεψε στο βάθρο για τη Suzuki.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles