spot_img

GP Ιταλίας FP1: Από εκεί που σταμάτησε ο Leclerc

O Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη πίστα της Monza, όπου η βροχή επηρέασε οδηγούς και ομάδες.

Ο Μονεγάσκος βγήκε στο τέλος της διαδικασίας με σλικ ελαστικά και έγραψε το 1:27.905 και ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε στο Spa, δηλαδή στην 1η θέση της κατάταξης. Πίσω του ακολούθησαν οι δύο McLaren με τον Carlos Sainz και τον Lando Norris να γράφουν ανταγωνιστικούς χρόνους, οι οποίοι όμως αναμένεται να βελτιωθούν στη συνέχεια.

Ο Lewis Hamilton έδειξε να μπορεί να γράψει τον ταχύτερο χρόνο, όμως έχασε χρόνο μένοντας πίσω από τον Sebastian Vettel στο τελευταίο γύρο του και πήρε τη 4η θέση. Ο Alexander Albon ήταν στη 5η θέση της κατάταξης μπροστά από τον Daniil Kvyat, τον Max Verstappen και τον Sebastian Vettel. Τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Valtteri Bottas και Pierre Gasly. Οι πρώτοι 10΄της κατάταξης ήταν και αυτοί που έκαναν χρόνο με σλικ γόμες ελαστικών σε μια πολύ δύσκολη διαδικασία.

Η πρόσφυση στη πίστα ήταν κάκιστη με τα ελαστικά βροχής, με αρκετούς οδηγούς να διαμαρτύρονται για τις θερμοκρασίες.

Στη διαδικασία είδαμε συνολικά τρεις κόκκινες σημαίες. Ο Kimi Raikkonen στην έξοδο της Parabolica έχασε τον έλεγχο και βρήκε με το πλάι του μονοθεσίου του στον τοίχο στα πρώτα λεπτά. Στη συνέχεια ο Sergio Perez στην έξοδο της Ascari είδε  το πίσω μέρος να του φεύγει διαλύοντας το εμπρός και το πίσω μέρος της Racing Point του. Η τελευταία βγήκε όταν ο Pierre Gasly έχασε τον έλεγχο στη πρώτη στροφή και έμεινε εκεί για αρκετή ώρα.

Οι χρόνοι από τη διαδικασία δεν σημαίνουν τίποτα, μιας και οι συνθήκες δεν ήταν αντιπροσωπευτικές για συμπεράσματα. Εάν στη δεύτερη περίοδο δεν βρέχει, τότε θα δούμε περισσότερους γύρους να πραγματοποιούνται, με προσπάθειες προσομοίωσης αγώνα και κατατακτηρίων.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles