spot_img

GP Ιταλίας FP2: Ξανά ταχύτερος ο Leclerc και μάχη στα χιλιοστά Ferrari-Mercedes

O Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τη διαφορά από τη Mercedes να είναι στα χιλιοστά.

O Μονεγάσκος έδειξε και πάλι το δρόμο στη δεύτερη περίοδο, όντας πολύ γρήγορος και πάλι, έχοντας διαθέσεις για μια ακόμα νίκη της Ferrari, αυτή τη φορά στο σπίτι της. Ο οδηγός της Ferrari με τη soft γόμα ελαστικών έγραψε το 1:20.978 στη στεγνή Monza δίνοντας ένα μεγάλο χαμόγελο στους Tifosi. O χρόνος του ήταν αρκετός για να κερδίσει τον Lewis Hamilton κατά 0.068s, μια διαφορά την οποία σίγουρα στη Mercedes περίμεναν να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. Μπορεί να μην ξέρουμε τα mode δύναμης που χρησιμοποίησαν οι ομάδες, όμως στη κατάταξη τελικής ταχύτητας, η Mercedes ήταν κατά 1 χλμ/ώρα ταχύτερη από τη Ferrari. Αυτό είναι άκρως ενθαρρυντικό για τη μάχη της Κυριακής, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και τρίτη ομάδα. Στη γερμανική ομάδα, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν τη τακτική του slipstream στις κατατκτήριες όπως έκανε πέρυσι η Ferrari ή και οι ίδιοι στο Μπακού, ώστε να κλέψουν από τους ιταλούς τη pole position το Σάββατο. Στη 3η θέση ολοκλήρωσε ο Sebastian Vettel, o οποίος ήταν 0.201s πιο αργός από τον teammate του και σίγουρα είναι ένας αγώνας όπου τον βλέπει ως η τελευταία του ευκαιρία φέτος για νίκη.

Ο Valtteri Bottas έμεινε στη 4η θέση και ήταν μόλις 0.003s ταχύτερος του Max Verstappen, με τον Ολλανδό να είναι στα 0.3s μακριά από τις Ferrari και άλλα τόσα μπροστά από τον νέο του teammate Alex Albon.

Best of the Rest ήταν ο Pierre Gasly με τη Toro Rosso, 1.146s πίσω από τον Leclerc, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Romain Grosjean, Daniel Ricciardo και ο Daniil Kvyat.

Οι διαφορές στο μέσο του grid ήταν πολύ μικρές με τη διαφορά του 7ου από τον 17ο να είναι μόλις στο 1 δευτερόλεπτο, κάτι που σημαίνει πως στο Q1 και στο Q2 θα έχουμε πολλές ανατροπές. Ο Lando Norris είχε προβλήματα με τη McLaren και βγήκε στο τελευταίο 20λεπτο, ενώ κατά τη διάρκεια του FP2 βλέπαμε ανά διαστήματα τις ψιχάλες να δυσκολεύουν το έργο των οδηγών.

Στον ένα γύρο, η Ferrari μοιάζει ανίκητη, όμως στις στροφές η Mercedes είναι πιο δυνατή και ο ρυθμός των πρωταθλητών είναι πολύ καλύτερος. Η επανάληψη του 2018 δεν αποκλείεται, με τη διαχείρηση ελαστικών να φαίνεται να είναι κομβική για την έκβαση του τριημέρου.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles