spot_img

GP Ιταλίας QP: Ένας Vinales να τον χαίρεσαι

Ο Maverick Vinales ήταν αυτός που κατέκτησε την μεγάλη pole position στο Mugello, με τον Rossi να κάνει ακόμα 1-2 για την Yamaha.

O Ισπανός μπήκε αποφασισμένος στο τέλος του κρίσιμου Q2 και με χρόνο στο 1:46.575, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό. Ο Ισπανός θέλει ακόμα μια νίκη για να αυξήσει τη διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών.

Αυτός που θέλει να τον σταματήσει είναι ο Valentino Rossi, ο οποίος έκανε τον 2ο χρόνο και δείχνει εξαιρετικά δυνατός, παρά τον τραυματισμό του.

Ένας ακόμα που θέλει όσο τίποτα τη νίκη, είναι ο Andrea Dovizioso, ο οποίος θέλει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της Ducati για να κάνει την διαφορά.

Κακές κατατακτήριες δοκιμές για τον Marc Marquez, ο οποίος έχασε από τον Pedrosa ξανά, όμως ο αγώνας είναι κάτι το τελείως διαφορετικό.

H μάχη στο Q1 ήταν πολύ δυνατή, παρά το γεγονός πως δεν είχαμε μεγάλα ονόματα στη διαδικασία αυτή. Ο Johann Zarco, επέλεξε να κάνει 3 γρήγορους γύρους, αλλά προκρίθηκε στη συνέχεια έχοντας τον πρώτο χρόνο. Μαζί του, πέρασε στο Q2 ο Danilo Petrucci με την Ducati.

Έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός του Crutchlow, ενώ ο Iannone δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό, καθώς μια ίωση περιορίζει τις δυνατότητές του.

Στο Q2, οι χρόνοι ήταν πιο αργοί από εκείνους του FP3, αλλά και του Zarco στο Q1. Μετά τους πρώτους γύρους, ο Petrucci ήταν στη 1η θέση, με τον Vinales στη 2η και τον Lorenzo στην 3η.

Ο Ισπανός αναβάτης της Ducati, επέλεξε διαφορετική στρατηγική, κάνοντας 3 εισόδους-εξόδους, με έναν γρήγορο γύρο κάθε φορά. Όμως αυτό δεν δούλεψε.

Ταχύτατος ήταν ο Maverick Vinales, o οποίος με το 1:46.575 ανέβηκε στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας στην 1η θέση, σπάζοντας τα χρονόμετρα. Ο Danilo Petrucci ήρθε πολύ δυνατός και ανέβηκε στην 2η θέση, όμως η παραβίαση ορίων ταχύτητας του ακύρωσε τον γύρο.

Ο Valentino Rossi, έδειξε πως δεν καταλαβαίνει από πίεση και πόνους και ανέβηκε στην 2η θέση, κάνοντας το 1-2 για την Yamaha. O Ιταλός ήταν μόλις 0.2s πίσω από τον teammate του.

Ο Andrea Dovizioso έδειξε την ταχύτητα της Ducati και με έναν πολύ δυνατό χρόνο έκλεισε την πρώτη σειρά, ενώ τον ακολούθησαν οι Pirro και Pedrosa.

Πολύ κακές κατατακτήριες δοκιμές για τον Marc Marquez, ο οποίος κόλλησε στον τελευταίο του γύρο πίσω από τον Zarco και περιορίστηκε στην 6η θέση.

Την πρώτη 12άδα έκλεισαν οι Lorenzo, Bautista, Petrucci, Rabat, Zarco και ο Aleix Espargaro.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles