spot_img

GP Ιταλίας QP: Στην pole o Raikkonen και 1-2 η Ferrari στο σπίτι της

Ο Kimi Raikkonen ήταν ο οδηγός που έκανε την μεγάλη έκπληξη στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Ιταλίας παίρνοντας μια μεγάλη pole position μπροστά στους Tifosi.

O Φινλανδός ήταν τρομερός στα τελευταία δευτερόλεπτα και σε νεκρό χρόνο έγραψε το 1:19.119 και έσπασε το ρεκόρ πίστας που κρατούσε από το 2004 και αυτός είναι ο ταχύτερος γύρος στην ιστορία της F1. Αυτή είναι η πρώτη pole του Raikkonen από το Μονακό το 2017. Στην 2η θέση ακολούθησε ο Sebastian Vettel κάνοντας το 1-2 για την Scuderia μέσα στην Monza και το σπίτι της Ferrari, με τον Γερμανό να είναι 0.1s πιο αργός από τον teammate του στο τέλος. Στο Q3 είδαμε μια εκπληκτική μάχη ανάμεσα στις Ferrari και τον Lewis Hamilton που έμεινε 0.014s πίσω από τον Vettel και αύριο θα δώσει μεγάλη μάχη με τα δύο κόκκινα μονοθέσια.

Ακολούθησε ο Valtteri Bottas που έμεινε και πάλι εκτός ρυθμού, μπροστά όμως από τον Max Verstappen που ήταν 5ος. Στην 6η θέση ο Romain Grosjean ως Best of the Rest, μπροστά από τον Carlos Sainz, τον Esteban Ocon, τον Pierre Gasly και τον Lance Stroll που έφερε την Williams στο Q3.

Q1

20 λεπτά πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες, είχαμε ψιλόβροχο στη πίστα, όμως όταν άναψε το πράσινο φως η πίστα ήταν σχεδόν στο 100% για τα στεγνά ελαστικά.

Οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν από νωρίς στη πίστα για να γράψουν γρήγορα χρόνους, με τα σύννεφα να είναι άκρως απειλητικά. Ο Raikkonen στον πρώτο του  γύρο έγραψε το 1:20.937 και ήταν ταχύτερος του teammate του, όμως ο Γεραμνός βελτίωσε και ανέβηκε εκείνος στην 1η θέση στο 1:20.758. Οι δύο Mercedes ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργές, ενώ ο Ocon ήταν στην 5η θέση. Οι δύο Red Bull και οι δύο Haas άφησαν τις προσπάθειες τους για το τέλος.

Ο Vettel κατέβασε τα χρονόμετρα στο 1:20.542, ενώ ο Hamilton βρέθηκε 0.268s στην 3η θέση. Εξαιρετικό χρόνο έκανε ο Alonso και βρέθηκε στην 10η θέση, ενώ ο Vandoorne ήταν 0.2s πίσω του, αλλά στην 17η θέση. Στα τελευταία λεπτά θα βλέπαμε μεγάλη μάχη για την πρόκριση στο Q2 και αυτή τη φορά δεν είχαμε φαβορί για αποκλεισμό, ούτε καν τις δύο Williams.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα είδαμε πολλούς οδηγούς να βελτιώνουν και άλλους όχι και άλλοι έμειναν προ εκπλήξεως.

Οι δύο Williams βελτίωσαν και εξασφάλισαν τη θέση τους στο Q2, ενώ οι δύο οδηγοί της Sauber δεν κατάφεραν να βρεθούν στη 15άδα, ενώ ο Vandoorne έκανε κακό χρόνο και έμεινε στην τελευταία θέση. Ο Hulkenberg επέλεξε να κάνει χρόνο και μπήκε στη 10άδα, ενώ μόλις μία Toro Rosso κατάφερε να προκριθεί. Και αυτός που την πάτησε για μόλις ένα χιλιοστό ήταν ο Perez.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Perez, Leclerc, Hartley, Ericsson & o Vandoorne.

Q2

O Hamilton βγήκε με φόρα από το pit-lane και έγραψε το 1:19.798 για να ανέβει στην 1η θέση και άφησε τον Raikkonen 0.4s πίσω του και τον Bottas 0.6s. Όμως ο Vettel είχε άμεσα την απάντηση και με ταχύτερο δεύτερο και τρίτο κομμάτι έγραψε το 1:19.785 και για 0.013s πέρασε στην 1η θέση.

Ο Verstappen ήταν στην 5η θέση, μπροστά από τους Ocon, Sainz, Grosjean, Magnussen και Gasly, με 11 οδηγούς να έχουν γράψει χρονομετρημένη προσπάθεια.

Στα τελευταία δύο λεπτά, είδαμε όλους να πέραν του Ricciardo στη πίστα, με τις δύο Mercedes μπροστά. Οι Hamilton και Bottas δεν βελτίωσν, όμως ο Vettel έριξε τα χρονόμετρα στο 1:19.629, ενώ η έκπληξη ήρθε από τον Stroll που μπήκε στην 10άδα. Ο Gasly έμεινε στην 10η θέση, ενώ στην πρώτη στροφή είδαμε τον Magnussen να επιτήθεται στον Alonsο, με τους δύο να χάνουν χρόνο και να μένουν εκτός συνέχειας.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Magnussen, Sirotkin, Alonso, Hulkenberg και Ricciardo.

Q3

Οι Ocon, Gasly & Grosjean ήταν τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στη πίστα για να γράψουν χρονομετρημένη προσπάθεια, με τον οδηγό της Haas να είναι ο ταχύτερος Γάλλος στο 1:21.340 μπροστά από αυτόν της RP Force India. Περίπου 4 λεπτά στη διαδικασία, βγήκαν και οι υπόλοιποι για τους πρώτους τους χρόνους.

Ο Vettel έγραψε το 1:19.497 με τον Raikkonen να είναι 0.038s ταχύτερος του, όμως ο Hamilton ερχόταν με πιο γρήγορα περάσματα. Πράγματι, ο Βρετανός έγραψε το 1:19.390 και ανέβηκε στην 1η θέση με νέο ρεκόρ πίστας. Ο Bottas έμεινε 4ος μπροστά από τον Verstappen, ενώ ο Sainz ήταν μπροστά από τους υπόλοιπους.

Με δύο λεπτά να απομένουν, όλοι βγήκαν αμέσως στη πίστα, με τις Mercedes μπροστά από τις δύο Ferrari.

O Hamilton βελτίωσε τον χρόνο του και έμεινε στην 1η θέση, όμως ο Vettel πίσω του βελτίωσε και τον προσπέρασε για 0.014s αλλά ο Raikkonen ήταν αυτός που είπε την τελευταία θέση και με το 1:19.119 πήρε την pole position μέσα στην Monza και η Ferrari έκανε το 1-2 μέσα στο σπίτι της.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles