spot_img

GP Ιταλίας Race: Απόλυτη κυριαρχία Hamilton και πρωτιά στο πρωτάθλημα

Ο Lewis Hamilton πήρε μια μεγάλη νίκη στο GP Ιταλίας και σπίτι της Ferrari, έσπασε τη κατάρα της φετινής σεζόν, με την Mercedes να ολοκληρώνει το 1-2.

Ο Βρετανός, έκανε εξαιρετική εκκίνηση και από κει και πέρα έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα και δεν ήταν άλλο από το να κερδίσει τον αγώνα. Ο Hamilton είχε τον απόλυτο έλεγχο και στους 53 γύρους  και με την νίκη του αυτή ανέβηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας. Απίστευτο τριήμερο για τον Βρετανό, που έθεσε νέο απόλυτο ρεκόρ στις pole position, πέρασε 1ος στη βαθμολογία και έγινε ο πρώτος οδηγός που πήρε δύο συνεχόμενες νίκες τη φετινή σεζόν.

Ο Valtteri Bottas τερμάτισε στην 2η θέση σε έναν πολύ καλό αγώνα για τον Φινλανδό που κράτησε στην αρχή τις Ferrari πίσω του και έγραψε το 1-2 για την Mercedes. O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 3η θέση για την Scuderia και έσωσε όσους περισσότερους βαθμούς μπόρεσε στη μάχη του πρωταθλήματος. Όμως, δεν ήταν αρκετό, καθώς έπεσε στη 2η θέση στη βαθμολογία σε έναν κακό εντός έδρας αγώνα για την Ferrari.

O Daniel Ricciardo έκανε έναν εντυπωσιακό αγώνα από την 16η θέση. Ο Αυστραλός, με διαφορετική στρατηγική, ήταν σε εξαιρετικό ρυθμό και λίγο έλειψε να πιάσει τον Vettel για την τελευταία θέση του βάθρου.

Ο Kimi Raikkonen βρέθηκε σε μια φτωχή 5η θέση, με τον Esteban Ocon να είναι ο Best of the rest, με τις Force India να δίνουν μια τρομερή μάχη με τις Williams για όλον τον αγώνα.

Στην εκκίνηση, o Hamilton πετάχτηκε εξαιρετικά, κρατήθηκε μπροστά από τον Stroll και είχε την ιδανική γραμμή για την πρώτη στροφή. Ο Ocon εκμεταλλεύτηκε την εξωτερική γραμμή και πέρασε τον οδηγό της Williams.

Λίγο πιο πίσω, ο Raikkonen προσπέρασε τον Bottas, με τους δύο να δίνουν μια εξαιρετική μάχη, με τον οδηγό της Ferrari να περνά μπροστά. Όμως, εκείνος της Mercedes επιτέθηκε στην τελευταία στροφή και πέρασε με απαιτητικό τρόπο από την εξωτερική και ανέβηκε και πάλι στην 4η θέση.

Ο Bottas ήταν σε εξαιρετικό ρυθμό και αμέσως πέρασε και τον Lance Stroll και ανέβηκε στην 3η θέση. Ο Vettel από την άλλη, πίεσε τον teammate του, και στην Lesmo 1 είχε την εσωτερική, με τον Kimi να τον αφήνει να περάσει στην 5η θέση. Οι αλλαγές στη κατάταξη ήταν αρκετές, με τον Bottas να προσπερνά τον Ocon και να κάνει το 1-2 για την Mercedes.

O Max Verstappen είχε επαφή με τον Massa όταν προσπάθησε να τον προσπεράσει στην 1η στροφή και έπαθε κλατάρισμα στο εμπρός δεξί ελαστικό του. Ο Ολλανδός μπήκε στα pit και άλλαξε και αεροτομή, πέφτοντας στη τελευταία θέση.

Ο Vettel είχε την ταχύτητα και επιτέθηκε αμέσως, μιας και δεν είχε τίποτα να χάσει, με τον Hamilton να ανοίγει τη μεταξύ τους διαφορά στα 8s. O Γερμανός πέρασε αμέσως τον Stroll και τον Ocon έναν γύρο αργότερα, ανεβαίνοντας 3ος.

Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη για την 4η θέση, με τον Stroll να είναι στο DRS του Ocon, με τον Raikkonen να μην μπορεί να τους πλησιάσει αρκετά ώστε να τους απειλήσει. Όμως ο Φινλανδός άρχισε να γράφει μια σειρά από γρήγορα περάσματα και έφτασε στην ουρά του οδηγού της Williams, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι.

Ο Raikkonen όμως μπήκε στα pit στον 16ο γύρο και άλλαξε στην soft γόμα ελαστικών, με την Force India να απαντά στον επόμενο γύρο και να βάζει τον Ocon στα pit. H Williams απάντησε κι εκείνη έναν γύρο αργότερα, όμως μια καθυστέρηση στο πίσω αριστερά ελαστικό τον έριξε πίσω από τον Raikkonen.

Φτάνοντας στον 22ο γύρο, ο Hamilton είχε μια άνετη διαφορά 4.4s από τον Bottas, με τον Vettel να βρίσκεται 18s πίσω από τον Βρετανό, μη μπορώντας να πλησιάσει τον ρυθμό των Mercedes. Εντυπωσιακός, ήταν ο Ricciardo, όπου με 12 κερδισμένες θέσεις, είχε ανέβει 4ος και με την soft γόμα ελαστικών και είχε πολύ καλό ρυθμό.

Τελικά, στον 27ο γύρο, ο Raikkonen έφτασε σε σημείο βολής και με ένα πολύ καλό φρενάρισμα πέρασε τον Ocon από την εξωτερική στην στροφή 1. Αυτό επέτρεψε στον Stroll να πλησιάσει τον Γάλλο, ο οποίος μπήκε στο DRS του, με τη μάχη να ανάβει.

Στον 31ο γύρο, ο Palmer έγινε η πρώτη εγκατάλειψη στον αγώνα, ενώ ο Sebastian Vettel μπήκε για τη μοναδική αλλαγή ελαστικών του, όπως και ο Alonso. Το παράδειγμα του ακολούθησε ο Hamilton στον 32ο γύρο βάζοντας κι εκείνος την soft γόμα για να πάει μέχρι το τέλος. Ο Valtteri Bottas ολοκλήρωσε κι εκείνος του pit-stop του, βγαίνοντας σε μια άνετη 2η θέση, πολύ μακριά από τον Vettel.

Τα προβλήματα για την Honda δεν τελείωσαν, με τον Vandoorne να αναφέρει απώλεια ισχύος. Ως αποτέλεσμα, έγινε η δεύτερη εγκατάλειψη σε έναν αγώνα όπου ο Βέλγος πήγαινε εξαιρετικά.

Μόνο ο Ricciardo δεν είχε μπει στα pit για την αλλαγή ελαστικών του, με τον Hamilton να κάνει ταχύτερο χρόνο στο 1:24.034 στον 37ο γύρο. Ο Vettel ήταν πολύ μακριά στην 4η θέση, με τον Raikkonen 12s πίσω του.

Τελικά, ο οδηγός της Red Bull μπήκε στον 38ο γύρο και έβαλε την super-soft γόμα, βγαίνοντας στην 5η θέση, λίγο πίσω από τον Raikkonen και μπροστά από τον Ocon και τις δύο Williams.

Πράγματι, αυτό επέτρεψε στον Ricciardo να επιτεθεί και να πλησιάσει αμέσως τον οδηγό της Ferrari. Και, στον 42ο  γύρο, με ένα εκπληκτικό φρενάρισμα στην στροφή 1 από πολύ μακριά, ο Αυστραλός προσπέρασε τον Raikkonen. Μάλιστα, ήταν και 1s ταχύτερος του Vettel στον γύρο και με 11 γύρους να απομένουν, πλησίαζε τον οδηγό της Ferrari.

Μάλιστα, έγραφε τον έναν γρήγορο γύρο μετά τον άλλο, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στα 5.7s στον 48ο γύρο. O Vettel έχανε ρυθμό, όμως έκανε το καλύτερο που μπορούσε με την θεωρητικά πιο αργή γόμα.

Όμως, ο Hamilton ξεκίνησε νέα μάχη με τον Ricciardo, αυτή τη φορά για τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Ο Βρετανός έκανε το 1:23.5, με τον Αυστραλό να απαντά αμέσως στο 1:23.3 και η διαφορά από τον Vettel είχε πέσει στα 4s.

Όμως, οι γύροι τελείωσαν και δεν μπόρεσε να πλησιάσει αρκετά για να παλέψει για το βάθρο.

Έτσι, ο Lewis Hamilton, πήρε μια μεγάλη νίκη σε έναν άκρως σημαντικό αγώνα και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Bottas τερμάτισε στην 2η θέση κάνοντας το 1-2 για την Mercedes, ενώ ο Vettel ολοκλήρωσε το βάθρο των νικητών.

Πολύ καλή εμφάνιση για τον Ricciardo στην 4η θέση, με τον Raikkonen να ακολουθεί. Στον τελευταίο γύρο είχαμε μεγάλη μάχη με τις δύο Williams να μάχονται μεταξύ τους και τον Perez να προσπαθεί να μπει ανάμεσά τους, όμως να μην τα καταφέρνει.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles