spot_img

GP Jerez QP: Crutchlow στην pole με ρεκόρ πίστας

O Cal Crutchlow ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών και με νέο ρεκόρ πίστας πήρε μια μεγάλη pole position.

O Βρετανός είχε καταπληκτικό ρυθμό στο Q2 και με το 1:37.653 σε νεκρό χρόνο έγραψε το νέο ρεκόρ πίστα και πήρε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αύριο, θα έχει τον πρώτο λόγο και δίπλα του τον Dani Pedrosa με την Honda, ο οποίος έμεινε στην 2η θέση, στο καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα. Την πρώτη 3άδα έκλεισε ο Johann Zarco όντας ο ταχύτερος αναβάτης για την Yamaha και έβαλε τα γυαλιά για ακόμα μια φορά στους εργοστασιακούς οδηγούς.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Jorge Lorenzo, ο οποίος σίγουρα θα ήθελε να έχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, όμως ήταν ταχύτερος από τον teammate του. Ο Marc Marquez δεν είχε πτώση, αλλά έμεινε στην 5η θέση στις κατατακτήριες, ενώ την δεύτερη σειρά έκλεισε ο Alex Rins.

Στην 7η θέση έμεινε ο Andrea Iannone μπροστά από τον Andrea Dovizioso, ενώ ο Valentino Rossi ήταν μόλις στην 10η θέση και ο Maverick Vinales στην 11η.

Q1

Στο Q1 είδαμε μεγάλες μάχες μεταξύ των αναβατών, με τα φαβορί να προσπαθούν να εξασφαλίσουν από νωρίς πρόκριση στην επόμενη φάση. Εντυπωσιακός ήταν ο Tito Rabat, αλλά είχε πτώση στα τελευταία λεπτά και δεν μπόρεσε να κάνει έναν καλό χρόνο

Ο Andrea Dovizioso είχε τον ταχύτερο χρόνο με την Ducati στο 1:38.074, με τον Vinales να ολοκληρώνει στην 2η θέση, 0.2s πιο αργός από τον Ιταλό. Ο Ισπανός ήταν πολύ τυχερός, καθώς ο Aleix Espargaro δεν του πήρε τη πρόκριση για μόλις 0.040s.

Q2

Στα πρώτα λεπτά του Q2, οι αναβάτες βγήκαν για τα γρήγορα περάσματά τους, με τον Marquez να έχει για μόλις 0.040s την προσωρινή pole από τον Iannone με χρόνο στο 1:37.977. Πίσω τους ήταν ο Pedrosa με την δεύτερη Honda, ενώ ο Rinsa έκανε το 2-4 για την Suzuki.

Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, με τον Rossi να είναι στην τελευταία θέση και ο μόνος που ήταν πάνω από 1 δευτερόλεπτο πιο αργός.

Στο μέσον της διαδικασίας, ο Crutchlow έγραψε έναν εντυπωσιακό χρόνο στο 1:37.752 και ανέβηκε στην 1η θέση, ενώ ο Lorenzo ανέβηκε στην 4η θέση με τον δεύτερο γρήγορο γύρο του.

Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά όλοι ήταν στη πίστα για τη τελευταία τους προσπάθεια.

Ο Marquez έδειχνε πως ήταν ο μόνος που μπορούσε να απειλήσει τον Crutchlow, αλλά έκανε λάθος στο τελευταίο κομμάτι και δεν μπόρεσε να βελτιώσει. Ο Zarco είχε έναν πολύ καλό χρόνο και ανέβηκε στην 3η θέση.

Ο Lorenzo προσπέρασε τον συμπατριώτη του και ανέβηκε 4ος, ενώ ο Crutchlow έγραψε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας στο 1:37.653 και πήρε μια μεγάλη pole position.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles