spot_img

GP Καναδά FP2: Δύο στα δύο για τον Verstappen

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP του Καναδά και δείχνει πολύ δυνατός για τη συνέχεια του τριημέρου.

Ο Ολλανδός μπήκε αποφασισμένος στην απογευματινή διαδικασία και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, βελτιώνοντας σημαντικά σε σχέση με το FP1. O Verstappen ολοκλήρωσε στο 1:12.198 και έδειξε πως η Red Bull μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη και στον Καναδά. Ο Kimi Raikkonen ολοκλήρωσε στην 2η θέση στο FP2, με τον Φινλανδό της Ferrari να είναι 0.1s πίσω από αυτόν της Red Bull, έχοντας επίσης την hyper-soft γόμα. Ο Daniel Ricciardo έκλεισε την πρώτη 3άδα, με τον Αυστραλό να κάνει στο τέλος τον γρήγορο γύρο του έπειτα από προβλήματα που αντιμετώπισε στη διαδικασία.

Ο Lewis Hamilton ήταν 4ος , με τον Βρετανό να μένει 0.579s μακριά από την κορυφή, όμως σημείωσε τη προσπάθειά του με την super-soft γόμα, η οποία είναι δύο σκαλοπάτια κάτω από την hyper-soft. H Mercedes αποφάσισε στο FP2 να χρησιμοποιήσει την ultra-soft, μη ρισκάροντας να χαλάσει κι άλλα σετ της hyper-soft.

O Sebastian Vettel βρέθηκε στην 5η θέση, όμως ο χρόνος του δεν ήταν αντιπροσωπευτικός, με την Ferrari να πειραματίζεται στο set-up στο μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου. Ο Valtteri Bottas έκλεισε τη πρώτη 6άδα για την Mercedes, σε μια δύσκολη ημέρα για τον ίδιο.

Best of the Rest την Παρασκευή ήταν ο Romain Grosjean με την Haas. O Γάλλος ήταν 1.4s μακριά από την κορυφή, ενώ στο ίδιο δευτερόλεπτο ήταν όλοι οι οδηγοί μέχρι και την 18η θέση. Τρομερά μικρές οι διαφορές και στον Καναδά. Ο Esteban Ocon βρέθηκε στην 8η θέση και τον ακολούθησε ο teammate του και o Fernando Alonso έμεινε στην 10η θέση.

Μόνο η Williams που ολοκλήρωσε στις τελευταίες δύο θέσεις ήταν εκτός αυτού του ενός δευτερολέπτου. Ο Stroll ήταν 1.083s πίσω από τον Grosjean.

Στο FP2 είχαμε 1 κόκκινη σημαία και ένα Virtual Safety Car, με τους Carlos Sainz και Stoffel Vandoorne να είναι οι υπέτιοι.

Το FP2

To δεύτερο 90λεπτο ξεκίνησε με τις ομάδες να μη δείχνουν να βιάζονται για να βγάλουν τα μονοθέσια στη πίστα. Ο Raikkonen ήταν το πρώτο μονοθέσιο που βγήκε στη πίστα μετά από 3 λεπτά και ξεκίνησε αμέσως έναν γρήγορο γύρο. Ο Φινλανδός με την ultra-soft γόμα έγραψε το 1:16.158. Ο χρόνος του δεν άργησε να πέσει, με τον Hartley να περνάει προσωρινά στη κορυφή, αλλά ο Kimi έγραψε εκ νέου τον ταχύτερο χρόνο στο 1:14.817.

Όλο και περισσότεροι οδηγοί βγήκαν στη πίστα με 13 οδηγούς να έχουν συμπληρώσει χρόνο μετά από 15 λεπτά. Στην Ferrari είχαν το μονοθέσιο του Vettel στο γκαράζ και έκαναν εργασίες, καθώς υπήρχε κάποιου είδους πρόβλημα. Ο Ricciardo επιχείρησε δύο συνεχόμενους γρήγορους γύρους, αλλά σε κανέναν δεν έγραψε αντιπροσωπευτική προσπάθεια, καθώς είτε έβρισκε κίνηση, είτε έκανε λάθη.

Ο Hamilton με την super-soft γόμα, έγραψε το 1:13.347 για να ανέβει στην 1η θέση, ενώ ο Bottas ήταν 0.5s πίσω του. Ο Βρετανός συνέχισε και στον επόμενο γρήγορο γύρο του, έριξε κι άλλο τα χρονόμετρα και με το 1:13.091 έγραψε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας. Όμως ο Βρετανός δεν σταμάτησε εκεί και έγραψε εκ νέου ταχύτερο πέρασμα στο 1:12.777, ενώ ο Verstappen ανέβηκε στη 2η θέση.

Ο Carlos Sainz όμως, στη στροφή 7, είδε το πίσω μέρος να ξεκολλά και χτύπησε με το πίσω μέρος στον τοίχο. Προκάλεσε ζημιές στη πίσω αεροτομή του, αλλά τα κομμάτια που έφυγαν και έμειναν στη πίστα, προκάλεσαν κόκκινη σημαία.

Θετικό ξεκίνημα για την McLaren στο FP2, με τους Vandoorne και Alonso να είναι στις θέσεις 4 και 5, όμως ήταν 1.4s πίσω από τον οδηγό της Mercedes. Η πράσινη σημαία έκανε την εμφάνισή της και είχαμε 57 λεπτά ακόμα για το τέλος του FP2, με τα πρώτα γρήγορα περάσματα με την hyper-soft να έρχονται. Οι δύο Williams και ο Vettel ήταν οι μόνοι που δεν είχαν σημειώσει χρόνο, ενώ ο Ricciardo είχε κάποιου είδους μηχανικό πρόβλημα και οι μηχανικοί «έλυναν» το πίσω μέρος.

Ο Raikkonen ήταν ο πρώτος με την hyper-soft που έκανε χρόνο και ανεβηκε στην 2η θέση, 0.272s πίσω από τον Hamilton, o οποίος ήταν με δύο σκαλοπάτια πιο αργή γόμα. Οι ομάδες έπαιρναν τα πρώτα δείγματα για τους γύρους κατατκτηρίων και αργότερα θα έστρεφαν τη προσοχή τους στον αγώνα.

Ο Verstappen ανέβηκε στη 2η θέση, 0.081s από τον Hamilton, o Leclerc έκανε τον 5ο ταχύτεροχρόνο, ενώ η πρώτη προσπάθεια του Vettel ήταν στην 6η θέση. Οι δύο Mercedes επέλεξαν την ultra-soft για τα δεύτερα περάσματά τους, με κανέναν εκ των Hamilton και Bottas να βελτιώνουν τον ταχύτερο χρόνο τους.

Ο Raikkonen πίεσε στον δεύτερο γρήγορο γύρο του και ανέβηκε στην 1η θέση με το 1:12.328, όμως ο Vettel επέστρεφε στα pit, δίχως να έχει γράψει αρκετούς γύρους.

Ο Verstappen με το νέο σετ της hyper-soft έκανε νέο ταχύτερο πέρασμα και έγραψε το 1:12.198. Ο Hamilton δεν βελτίωσε τον χρόνο του με την ultra-soft και ήταν 0.5s πίσω από τη κορυφή. Ερωτηματικό σίγουρα η Mercedes όσον αναφορά τον πραγατικό ρυθμό, καθώς την ίδια ώρα ο Bottas δεν μπορούσε να βρεθεί στο μισό δευτερόλεπτο από τον teammate του.

Ο Grosjean είχε ανέβει στην 5η θέση και ήταν 1.4s πίσω από τον Verstappen και η διαφορά του από τον Gasly που ήταν 17ος ήταν μικρότερη από 1 δευτερόλεπτο. Ο Vandoorne έβαλε τέλος στη προσπάθειά του όταν στην έξοδο της στροφής 9 χτύπησε στον τοίχο και έσπασε τη πίσω ανάρτησή του. Το Virtual Safety Car έκανε την εμφάνισή του και αυτό, αναγκάζοντας τους οδηγούς να επιστρέψουν στα pit.

To VSC αποχώρησε και οι ομάδες είχαν κάτι λιγότερο από 29 λεπτά για να κάνουν μεγάλα stint με αρκετά καύσιμα. Ο Vettel ήθελε όμως να γράψει έναν ανταγωνιστικό χρόνο, αλλά έμεινε στην 4η θέση, 0.8s πίσω από τον Ολλανδό. Στον δεύτερο του γύρο βλετίωσε αλλά για μόλις 0.1s παρά τη βοήθεια slipstream που είχε από μια Toro Rosso.

Έπειτα από αρκετές προσπάθειες λόγω κίνησης, ο Ricciardo έγραψε τον πρώτο του γρήγορο γύρο με την super-soft και ανέβηκε αρχικά στη 14η θέση. Έτσι, έφερε μόνο τις Williams πάνω από 1s μακριά από την 5η θέση, δείχνοντας πόσο μικρές είναι οι διαφορές μεταξύ των ομάδων.

Οι ομάδες συνέχισαν με τις προσομοιώσεις αγώνα έως το τέλος της διαδικασίας, με τον Verstappen να ολοκληρώνει στη κορυφή των χρόνων και οι Raikkonen-Hamilton τον ακολούθησαν στις θέσεις 2 και 3.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles