spot_img

GP Καναδά FP3: Verstappen ξανά και προβλέπεται θρίλερ στις κατατακτήριες

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος και στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, όμως Ferrari και Mercedes είναι απίστευτα κοντά.

Ο Ολλανδός με την hyper-soft γόμα στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, έκανε την επίθεση στα χρονόμετρα και με το 1:11.599 βρέθηκε στη κορυφή, όμως η διαφορές είναι πολύ πολύ μικρές. Ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε για την Ferrari στην 2η θέση της κατάταξης, με τον Γερμανό να είναι μόλις 0.049s πίσω από τον οδηγό της Red Bull και σίγουρα ένα από τα φαβορί στις κατατακτήριες. Ο Kimi Raikkonen έκλεισε τη πρώτη τριάδα, με τον Φινλανδό να είναι μόλις 0.002s πίσω από τον teammate του.

Πολύ κοντά τους και μάλιστα 0.107s από τη κορυφή βρέθηκε ο Lewis Hamilton με την Mercedes. O Βρετανός ήταν σε έναν απίστευτο χρόνο, αλλά μερικά άτσαλα πατήματα τον άφησαν στην 4η θέση, αλλά στις κατατακτήριες θα είναι ένας εκ των διεκδικητών. Ακολούθησαν οι Daniel Ricciardo και Valtteri Bottas, οι οποίοι έδειξαν να είναι λίγο πίσω σε σχέση με τους teammate τους.

Best of the Rest ήταν ο Sergio Perez με την Force India, όμως οι διαφορές είναι τόσο μικρές που κάθε ημέρα δείχνουν να μικραίνουν. Τη 10άδα έκλεισαν οι Nico Hulkenberg, Romain Grosjean & Stoffel Vandoorne.

To FP3

To 60λεπτο ξεκίνησε με τον Ericsson να μπαίνει πρώτος στη πίστα και τους Grosjean, Stroll, Leclerc, Magnussen, Stroll και Vandoorne να ακολουθούν. Δεν άργησαν και οι υπόλοιποι να μπουν στη πίστα για να κάνουν τα πρώτα τους αγωνιστικά περάσματα, με αρκετές ομάδες να είναι έτοιμες για γρήγορους γύρους.

Ο Raikkonen δεν έχασε χρόνο και αμέσως με την hyper-soft έγραψε το 1:12.931. Περίπου 5 λεπτά αργότερα, οι Vettel και Ricciardo έγραψαν κι εκείνοι τα δικά τους περάσματα, με τον Γερμανό να είναι 2ος και ο Ricciardo με την ultra-soft 3ος. Ο Alonso ανέβηκε στην 3η θέση έχοντας την ίδια γόμα με τις Ferrari, όμως ο Raikkonen βελτίωσε κατά πολύ και με το 1:12.359 έγραψε έναν πολύ καλό χρόνο. Ο Vettel βελτίωσε κι εκείνος με τη σειρά του, αλλά ήταν και πάλι πιο αργός κατά 0.419s.

Όμως ο Γερμανός δοκίμασε και μία ακόμα προσπάθεια και με το 1:12.235 ανέβηκε στη 1η θέση, ενώ οι δύο Mercedes βγήκαν για τα πρώτα τους περάσματα με την ultra-soft. Οι Hamilton και Bottas ανέβηκαν στις θέσεις 3 και 4, με τον Βρετανό 0.3s πίσω από τις Ferrari με πιο αργή γόμα. Ο Verstappen όμως, με την ίδια γόμα, ξεπέρασε τις W09 για λίγα χιλιοστά και πήρε την 3η θέση προσωρινά.

Ο Hamilton ήταν σε έναν πολύ γρήγορο γύρο, όμως ένα κακό πέρασμα στη τελευταία στροφή, τον άφησε στην 2η θέση για 0.066s. O Bottas ήταν σχεδόν 0.4s πιο αργός, ενώ οι δύο Force India είχαν ανέβει στις θέσεις 7 και 8.

Ο Ricciardo ήταν ο πρώτος που μπήκε με την hypersoft στο δεύτερο ημίωρο, όμως το καλύτερο που κατάφερε ήταν η 5η θέση, 0.2s πίσω από τον Vettel που είχε ακόμα τον ταχύτερο χρόνο. Η Ferrari σε εκείνο το σημείο, έβγαλε τα μονοθέσιά της για τις τελευταίες προσομοιώσεις κατατακτηρίων.

Ο Γερμανός ήταν ταχύτερος στα δύο πρώτα κομμάτια, όμως βρήκε κίνηση στο τρίτο και δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χρόνο του στη πρώτη προσπάθεια. Ο Raikkonen όμως, βελτίωσε και έγραχε το 1:11.763 με το νέο σετ της  hypersoft και ένα γεναιόδωρο slipstream από τον teammate του για να ανέβει στη κορυφή. Ο Vettel όμως στον επόμενο γύρο του πήγε ακόμα ταχύτερα και έγραψε το 1:11.648 για να ανακτήσει τη πρωτοπορία. Ο Ricciardo ανέβηκε 3ος, 0.505s πίσω από τις Ferrari, ενώ ο Bottas δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον Hamilton.

H μάχη μεταξύ των δύο Ferrari είχε ανάψει για τα καλά, με τον Raikkonen να βελτιώνει, αλλά να μην ξεπερνά τον teammate του για 0.002s, ενώ ήταν η ώρα του Hamilton.

O Βρετανός ήταν 0.2s ταχύτερος στο πρώτο κομμάτι, όμως το υπόλοιπο του γύρου ήταν άτσαλο και ανέβηκε στη 3η θέση για 0.058s μακριά από τη κορυφή.

Ο Verstappen όμως, είχε διαφορετική άποψη και με το 1:11.599 ανέβηκε στην 1η θέση με την hypersoft γόμα, ενώ ο Hamilton δεν βελτίωσε ξανά.

Στα τελευταία λεπτά, είδαμε αρκετούς οδηγούς στις πιο πίσω θέσεις να βελτιώνουν τους χρόνους τους, με τον Perez να είναι αυτός που ξεχώρισε περισσότερο απ’όλους, ενώ είχαμε άλλες τρεις ομάδες να κλείνουν τη 10άδα, με τις Renault, Haas και McLaren να είναι στο παιχνίδι για τη μάχη του Q3.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles