spot_img

GP Καναδά QP: Έσπασε τα χρονόμετρα και πήρε την pole o Vettel

O Sebastian Vettel ήταν εκείνος που πανηγύρισε την μεγάλη pole position για το GP του Καναδά, καθώς πήρε την 54η στη καριέρα του με νέο ρεκόρ πίστας.

Ο Γερμανός έκανε τρομερό Q3 με τους δύο του γύρους να είναι ο ταχύτεροι ο ένας από τον άλλο. Τελικά σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:10.764, χρόνος που αποτελεί το νέο ρεκόρ πίστας και αύριο θα έχει τον πρώτο λόγο στον αγώνα. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Valtteri Bottas με την Mercedes, o οποίος ήταν 0.093s πίσω από τον οδηγό της Ferrari και ήταν ο καλύτερος οδηγός της Mercedes η οποία δεν πήρε την pole στον Καναδά μετά από 5 χρόνια. Ο Max Verstappen έκλεισε την πρώτη τριάδα των κατατακτηρίων δοκιμών, με τον Ολλανδό να κάνει ότι περνά από το χέρι του και αύριο σίγουρα θα είναι ένα από τα φαβορί για τη νίκη.

Ο Lewis Hamilton είναι σίγουρα ένας από τους χαμένους της ημέρας, καθώς στον τελευταίο του γύρο ήταν ταχύτερος, αλλά το τελευταίο κομμάτι τον πρόδωσε και έμεινε στην 4η θέση. Ο Kimi Raikkonen θα εκκινήσει από την 5η θέση, κάνοντας μεγάλο λάθος στον τελευταίο του γύρο, ενώ ο Ricciardo ήταν στην 6η θέση.

Ο Nico Hulkenberg ήταν Best of the Rest παίρνοντας την 7η θέση, μπροστά από τον Esteban Ocon, τον Carlos Sainz και τον Sergio Perez. Πολύ κακή εικόνα είχε η McLaren, με τους Fernando Alonso και Stoffel Vandoorne να είναι μόλις στις θέσεις 14 και 15.

Ο Marcus Ericsson ήταν το θύμα των κατατακτηρίων, με τον Σουηδό να χτυπά στον τοίχο, τραυματίζοντας την εμπρός ανάρτησή του. Ο μεγάλος άτυχος όμως ήταν ο Romain Grosjean, o οποίος δεν κατάφερε καν να βγει από το pit-lane στο Q1, με τον κινητήρα του να βγάζει καπνούς και να βάζει πρόωρο τέλος στη προσπάθειά του.

Q1

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο Grosjean έγινε το φαβορί για τον άτυχο της χρονιάς. Ο Γάλλος, πριν καν βγει από το pit-lane, είδε τον κινητήρα της Ferrari να αστοχεί και να βάζει τέλος στη διαδικασία του. Η διαδικασία εν επηρρεάστηκε, με τον Sirotkin να έχει τον ταχύτερο χρόνο στα πρώτα λεπτά στο 1:14.203, με τον Magnussen και τις δύο Sauber να ακολουθούν.

Ο Vettel γρήγορα ανέβηκε στη κορυφή με το 1:12.110, με την hyper-soft να είναι η γόμα που επέλεξαν φυσικά όλες οι ομάδες. Τα λεπτά περνούσαν και η κορυφή ήταν κόκκινη, με τους Vettel & Raikkonen να μην απειλούνται από τον Bottas που είε την 3η θέση και ήταν 0.240s πίσω του.

Ο Ericsson έκανε λάθος και έσπασε την εμπρός ανάρτησή του όταν ακούμπησε στον τοίχο, βάζοντας τέλος στη διαδικασία του. Στα τελευταία δύο λεπτά, ξέραμε τους δύο που θα αποκλειστούν, με την McLaren να βλέπει και τα δύο της μονοθέσια να απειλούνται.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Vandoorne μπήκε στην 15άδα, με τον Alonso να τον ξεπερνά και οι Leclerc, Harltey και Magnussen να βελτιώνουν. Αυτός που τη πάτησε, ήταν ο Gasly και αύριο θα εκκινήσει από την 16η θέση.

Μαζί του από το Q1 αποκλείστηκαν οι Stroll, Sirotkin, Ericsson & Grosjean.

Q2

H δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τα πρώτα μονοθέσια να μπαίνουν στη πίστα και οι επιλογές των ελαστικών ήταν άκρως ενδιαφέρουσες. Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα αύριο, με τη γόμα όπου θα κάνουν τον ταχύτερο χρόνο τους στο Q2.

Στην Ferrari και την Mercedes επέλεξαν την ultra-soft γόμα, ενώ στην Red Bull πήραν διαφορετική επιλογή με την hyper-soft.

Μετά το πρώτο πέρασμα, ο Bottas είχε την 1η θέση με το 1:11.514, έχοντας τον Vettel και τον Raikkonen πίσω του, για 0.106s. Ο Hamilton έκανε ένα έντονο μπλοκάρισμα και έμεινε στην 4η θέση, ενώ ήταν ταχύτερος στα δύο πρώτα κομμάτια. Όμως, ο Verstappen έκανε έναν εξαιρετικό χρόνο και με το 1:11.472 πήρε τη προσωρινή 1η θέση.

Εντυπωσιακό χρόνο είχε κάνει ο Sainz που ήταν 7ος, αλλά μόλις 0.625s μακριά από τη κορυφή, ενώ 0.2s πιο πίσω είχαμε τις δύο Force India και τον Hulkenberg να κλείνει τη 10άδα.

Και στην Mercedes, αλλά και στην Ferrari βγήκαν με ένα σετ της hyper-soft, αλλά δεν βελτίωσε κανένας τους χρόνους τους, ειδικά ο Vettel που βρήκε 4 μονοθέσια στη πίσω ευθεία και του κατέστρεψαν τον γύρο. Η μάχη όμως για τη πρόκριση στο Q3 είχε ξεκινήσει.

Ο Alonso βελτίωσε αλλά έμεινε 14ος, ο Leclerc ήταν 13ος, ενώ ο Hartley 12ος, ενώ ούτε ο Magnussen δεν βελτίωσε για να περάσει στον τελικό. Ο Ricciardo έκανε νέο ρεκόρ πίστας στο 1:11.434, ενώ κανένας εκ των Hamilton ή Bottas δεν βελτίωσαν με την hyper-soft καθώς ετοιμαζόντουσαν για το κρίσιμο Q3.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Magnussen, Hartley, Leclerc, Alonso και Vandoorne.

Q3

Τα τελευταία 12 λεπτά είχαν ξεκινήσει με τις δύο Mercedes να είναι τα πρώτα μονοθέσια στη πίστα, με την αγωνία να ανεβαίνει στο κατακόρυφο.

O Bottas έκανε έναν φανταστικό χρόνο στο 1:10.857 για να ανέβει στην 1η θέση, με τον Raikkonen να είναι 0.238s πίσω του και ο Hamilton να είναι 3ος. Ο Vettel όμως, είχε το κάτι παραπάνω και με το 1:10.776 πήρε τη προσωρινή 1η θέση και φυσικά το νέο ρεκόρ πίστας, με τις Red Bull να έρχονται για τα δικά τους περάσματα.

Ο Verstappen δεν μπόρεσε κάτι καλύτερο από την 4η θέση όντας 0.3s πίσω από τη κορυφή, ενώ ο Riciardo έμεινε στην 6η θέση. Μόνο οι δύο Force India δεν είχαν κάνει χρονομετρημένη προσπάθεια, με τον στόχο τους φυσικά να είναι οι Hulkenberg και Sainz.

Για τα τελευταία περάσματα, ο Raikkonen βγήκε πρώτος, με τους Hamilton, Bottas, Vettel, Ricciardo και Verstappen να ακολουθούν.

Ο Raikkonen έκανε λάθος και κατέστρεψε τον τελευταίο του γύρο, με τον Hamilton να έρχεται αλλά με ένα κάκιστο τελευταίο κομμάτι έμεινε στην 3η θέση. Ο Bottas δεν κατάφερε να βελτιώσει και έμεινε στην 2η θέση.

Ο Vettel όμως με έναν εκπληκτικό χρόνο στο 1:10.764 βελτίωσε τον ταχύτερο χρόνο, έσπασε τα χρονόμετρα και πήρε μια μεγάλη pole position στον Καναδά.

Ο Verstappen βελτίωσε και πέταξε εκτός τριάδας τον Hamilton, ενώ ο Ricciardo έμεινε στην 6η θέση, πίσω και από τον Raikkonen.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles