spot_img

GP Καναδά Race: Θρίαμβος Vettel στον πιο βαρετό αγώνα του 2018

Ο Sebastian Vettel ήταν ο μεγάλος νικητής του Καναδικού GP με έναν πολύ άνετο τρόπο και με τους 25 βαθμούς πήρε και πάλι κεφάλι στο πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Γερμανός ήταν αλάνθαστος καθ΄όλη τη διάρκεια των 70 γύρων, δεν απειλήθηκε από κανέναν και έφτασε με άνεση στην 3η του νίκη στο 2018. Ο Vettel είχε τον απόλυτο έλεγχο στη κορυφή, με την Ferrari να εκτελεί άριστα τη στρατηγική και έφτασε σε μια πανάξια νίκη. Ως αποτέλεσμα, ανέβηκε στη κορυφή της βαθμολογίας και προηγείται με μόλις 1 βαθμό μετά από 7 αγώνες. Ο Valtteri Bottas τερμάτισε στην 2η θέση και πήρε 18 πολύτιμους βαθμούς για τον ίδιο και την ομάδα του, αλλά ποτέ δεν ήταν σε απόσταση να απειλήσει τον Vettel για τη νίκη σε έναν γενικά βαρετό αγώνα. O Max Verstappen έκλεισε το βάθρο των νικητών, με τον Ολλανδό να μην κοπανάει με κανέναν άλλο οδηγό ή μπαριέρα για πρώτη φορά φέτος. Σίγουρα το γεγονός πως είχε μοναχικό αγώνα έπαιξε ρόλο, όμως σίγουρα μια θετική εμφάνιση σε μια πολύ άσχημη χρονιά.

Ο Daniel Ricciardo μπόρεσε και κατάφερε να πάρει την 4η θέση στη κατάταξη, παρά το γεγονός πως δεν είχε τον ρυθμό του teammate του, όμως μάζεψε πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Lewis Hamilton έκλεισε την πρώτη 5άδα, με την Mercedes να μην καταλαβαίνει τον χρυσό νόμο του track position και να ξεχνά τα προβλήματα της W09 στο να φέρει τα ελαστικά σε ιδανική θερμοκρασία στον πρώτο γύρο. Κατέληξε να χάσει μία θέση και ενώ προσπάθησε να κερδίσει ακόμα μία, δεν απείλησε ποτέ για την 4η θέση. Ο Kimi Raikkonen έκανε ακόμα έναν κάκιστο αγώνα, με τον Φινλανδό να μην έχει σε καμία περίπτωση τη ταχύτητα του teammate του, μη κάνοντας απολύτως τίποτα για 70 γύρους.

Best of the Rest ήταν ο Nico Hulkenberg με την Renault, ο οποίος έμεινε στην 7η θέση, μπροστά από τον teammate του Carlos Sainz, ενώ την 10άδα έκλεισαν οι Esteban Ocon και ο Charles Leclerc που έκανε ακόμα μια θετική εμφάνιση.

Άτυχος στον 300ο του αγώνα στην F1 ήταν ο Fernando Alonso, με τον Ισπανό να εγκαταλείπει τον αγώνα, μετά από αστοχία στην εξάτμιση του κινητήρα του.

O Αγώνας

Στην εκκίνηση, ο Vettel πετάχτηκε εξαιρετικά, με τον Verstappen να επιτίθεται στον Bottas και οι δυο τους να είναι δίπλα δίπλα στη στροφή 2. Όμως, ο Φινλανδός είχε την εσωτερική και έμεινε μπροστά, με τον Hamilton να τους ακολουθεί και τον Ricciardo να περνά τον Raikkonen για την 4η θέση.

Πίσω όλα πήγαιναν ομαλά, μέχρι την στροφή 5. Ο Stroll με τον Hartley ήταν δίπλα δίπλα, με τον οδηγό της Williams να χάνει το πίσω μέρος, ώθησε αυτόν της Toro Rosso στον τοίχο. Ο Νεοζηνλανδός απογειώθηκε, χτύπησε τον τοίχο στον αέρα και οι δύο κατέληξαν στον τοίχο και εκτός αγώνα. Δεν φάνηκε κάποιος από τους δύο να είναι υπαίτιος, καθώς ο Stroll είχε υπερστροφή που οδήγησε στη μεγάλη και εντυπωσιακή αυτή σύγκρουση. Ως αποτέλεσμα το Safety Car έκανε όπως ήταν λογικό την εμφάνισή του,

Το SC αποχώρησε στο τέλος του 4ου γύρου, με τον Vettel Να κάνει μια μεγάλη διαφορά από νωρίς. Στη στροφή 1 είχαμε επαφή των Sainz και Perez, Με τον δεύτερο να επιστρέφει στη πίστα σε σημείο όπου ερχόταν ο Magnussen, με τον Alonso να μπαίνει στην εσωτερική και να ανεβαίνει 11ος. Οι Ericsson και Vandoorne μπήκαν στα pit κατά τη διάρκεια του SC.

O Vettel άρχισε να ανοίγει τη διαφορά πάνω από τα 2 δευτερόλεπτα, με τον Verstappen να προσπαθεί να μείνει κοντά στον Bottas, ενώ ο Hamilton ήταν στην ίδια απόσταση και οι Ricciardo, Raikkonen έχαναν χρόνο. Ο Ocon επέλεξε να μπει στα pit στον 12ο γύρο για την super-soft γόμα και βγήκε στην 14η θέση, ενώ δύο γύρους αργότερα μπήκε και ο Hulkenberg που έδινε μάχη μαζί του και βγήκε μπροστά του.

Στον 17ο γύρο, οι Verstappen και Hamilton μπήκαν για αλλαγή ελαστικών και πέρασαν και αυτοί στην super-soft γόμα. Ο Ricciardo μπήκε μετά από έναν γύρο και βρέθηκε μπροστά από τον Hamilton, με τα προβλήματα της Mercedes στο να φέρνουν τα ελαστικά σε κατάλληλη θερμοκρασία να συνεχίζονται και στον Καναδά. Πλέον, έμοιαζε ανοικτό και το ενδεχόμενο να τον περάσει και ο Raikkonen, ενώ ο Vettel άνοιγε τη διαφορά όλο και περισσότερο.

Στον 25ο γύρο, οι δύο Ferrari και ο Bottas δεν είχαν μπει στα pit, όπως και ο Grosjean από τη πρώτη 10άδα. Η διαφορά στη κορυφή ήταν στα 4 δευτερόλεπτα, ενώ ο Raikkonen ήταν και πάλι εκτός ρυθμού, άλλα 13.6s πίο πίσω, αλλά σε μια πολύ καλή θέση να περάσει τους Ricciardo και Hamilton όταν ολοκλήρωνε στο pit-stop του.

Ο Φινλανδός της Ferrari μπήκε στον 32ο γύρο και βγήκε ακριβώς πίσω από τον Hamilton στην 6η θέση και μόνο τον εαυτό του είχε να κατηγορεί που είχε μείνει τόσο πίσω, ειδικά από τον teammate του. Το μόνο που έχει να κάνει τώρα, είναι να περάσει τον Βρετανό, για να ολοκληρώσει τη δουλειά του, ειδικά από τη στιγμή που είχε και κατά 20 γύρους πιο φρέσκα ελαστικά.

Ο Bottas μπήκε στον 36ο γύρο και εκείνος για αλλαγή ελαστικών και βγήκε με άνεση μπροστά από τον Verstappen, με τον Vettel να μπαίνει στον επόμενο γύρο. Οι μηχανικοί της Ferrari έκαναν εξαιρετική δουλειά και έβγαλαν τον Γερμανό στη πίστα με την super-soft και διαφορά στα 5.4s από τον Bottas.

Το 300ο GP του Fernando Alonso δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Ισπανός από την 11η θέση, είδε το μονοθέσιό του να τον προδίδει και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για δεύτερο σερί αγώνα. Τουλάχιστον θα αναχωρήσει νωρίτερα για το Le Mans, όπου θα διεκδικήσει το επόμενο σ/κ τη νίκη στον θρυλικό αγώνα.

Στη πίστα δεν υπήρχε καμία μάχη, με τον Hamilton να είναι αυτός που προσπαθούσε να πιάσει τον Ricciardo, αλλά η διαφορά τους ήταν σταθερή στα 2 δευτερόλεπτα. Για τους επόμενους γύρους, ο Βρετανός προσπάθησε να πλησιάσει, όμως όταν ήταν στο DRS, έχανε τουλάχιστον ένα δέκατο στην έξοδο της στροφής 10 και δεν μπορούσε ποτέ να πλησιάσει.

Στον 66ο γύρο, η διαφορά ήταν στα 0.6s αλλά αμέσως άνοιξε στο 1.1s και ο Verstappen αποφάσισε να κάνει τον ταχύτερο γύρο. Στον 67ο ο Hamilton είχε κολλήσει πίσω του στη στροφή 10, αλλά στο μέσον της στροφής ξεκόλλησε το πίσω μέρος και έπεσε από το τίποτα στα 0.7s η διαφορά. Σίγουρα, σε ακόμα μια μάχη, φάνηκαν τα προβλήματα της φιλοσοφίας του σχεδιασμού της W09.

Οι υπεύθυνοι του αγώνα είχαν βαρεθεί και οι ίδιοι με τον αγώνα και κυμάτισαν τη καρό σημαία στον 69ο γύρο. Όμως δεν άλλαξε τίποτα, καθώς ο Sebastian Vettel πέρασε τη γραμμή του τερματισμού από την 1η θέση για να πάρει μια μεγάλη νίκη, με τους Bottas και Verstappen να κλείνουν το βάθρο.

Αποτελέσματα Αγώνα

1 Sebastian Vettel Ferrari –
2 Valtteri Bottas Mercedes 6.496
3 Max Verstappen Red Bull Racing 7.702
4 Daniel Ricciardo Red Bull Racing 19.625
5 Lewis Hamilton Mercedes 21.408
6 Kimi Raikkonen Ferrari 27.308
7 Nico Hulkenberg Renault 1 lap
8 Carlos Sainz Renault 1 lap
9 Esteban Ocon Force India 1 lap
10 Charles Leclerc Sauber 1 lap
11 Pierre Gasly Toro Rosso 1 lap
12 Romain Grosjean Haas 1 lap
13 Sergio Perez Force India 1 lap
14 Kevin Magnussen Haas 1 lap
15 Marcus Ericsson Sauber 2 laps
16 Stoffel Vandoorne McLaren 2 laps
17 Sergey Sirotkin Williams 2 laps
Fernando Alonso McLaren
Lance Stroll Williams
Brendon Hartley Toro Rosso

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles