spot_img

GP Κατάρ FP1&2: Ταχύτερος ο Marquez με ρεκόρ πίστας

Ο Marc Marquez ήταν ταχύτερος την Παρασκευή στη πίστα Losail του Κατάρ, σημειώνοντας μάλιστα νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας.

Ο Ισπανός περίμενε μέχρι τη τελευταία στιγμή για να μπορέσει να δείξει τη δυναμική του και έσπασε τα χρονόμετρα, μαρτυρώντας ίσως τη πραγματική του ταχύτητα ενόψει της συνέχειας του τριημέρου. Σε νεκρό χρόνο σημείωσε το 1:53.380, χρόνος ο οποίος ήταν 0.474s ταχύτερος του Maverick Vinales που έμεινε στη 2η θέση και σίγουρα θα ψάχνει να βρει που βρήκε τόσο χρόνο ο Marquez. Και αυτό γιατί οι διαφορές στη συνέχεια είναι πολύ μικρές ανάμεσα στους οδηγούς, με τον Jack Miller να είναι στη 3η θέση, όντας η πρώτη Ducati.

Ακολούθησε ο Danilo Petrucci μπροστά απ΄τον Fabio Quartararo που έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στη χρονιά και έκλεισε τη 5άδα της ημέρας. Πίσω του ήταν ο Andrea Dovizioso, o οποίος δεν έδειξε ακόμα κάτι το ιδιαίτερο, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Franco Morbidelli, Alex Rins, Aleix Espargaro και ο Joan Mir, o οποίος ήταν 1.022s μακριά από τον Marquez.

O Jorge Lorenzo ήταν στην 11η θέση και σίγουρα δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος με το 1:54.428, ενώ και ο Valentino Rossi είχε άσχημο FP2, μένοντας 1.7s πίσω από τον Marquez. O Ιταλός ξεκίνησε με τον ταχύτερο χρόνο στο FP1, αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και ήταν μάλιστα η τελευταία Yamaha. Αυτό σημαίνει πως και οι δύο είναι με τη πλάτη στον τοίχο όσον αναφορά τις κατατακτήριες, μιας και αποτελούν φαβορί για συμμετοχή στο Q1.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles