spot_img

GP Κατάρ FP1: Με το δεξί Dovizioso και Ducati

Οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές της χρονιάς ολοκληρώθηκαν, με τον Andrea Dovizioso να ολοκληρώνει τη διαδικασία στη κορυφή.

Με το που άναψε το πράσινο φως, οι αναβάτες βγήκαν όλοι στη πίστα για τους πρώτους  γύρους στη πίστα της Losail όπου θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. Η πίστα δεν ήταν και στη καλύτερη δυνατή κατάσταση και είδαμε πολλά λάθη από τους αναβάτες στα πρώτα λεπτά.

Στη κορυφή των χρόνων βρέθηκε αρχικά ο Jorge Lorenzo, όμως ο Marc Marquez είχε την απάντηση και έμεινε εκεί για αρκετά λεπτά. Όσο όμως η πίστα βελτιωνόταν, οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς.

Όλα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά, με τον Andrea Dovizioso να ολοκληρώνει με χρόνο στο 1:55.366 στο τέλος του FP1. O Ιταλός ξεκίνησε εξαιρετικά τη χρονιά, σε μια πίστα που πολλοί τον χρήζουν φαβορί. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Valentino Rossi με την Yamaha M1 και φαίνεται πως το νέο του συμβόλαιο του έδωσε επιπλέον ώθηση. Η διαφορά του μάλιστα από τον Dovi ήταν μόλις 0.061s. O Marc Marquez ήταν εκείνος που έκλεισε την πρώτη 3άδα για το FP1, δείχνοντας πως έχει τη ταχύτητα προς το παρόν.

Ο Andrea Iannone έκανε την έκπληξη στην 4η θέση, παίρνοντας ένα καλό πρώτο δείγμα για την Suzuki, 0.450s πίσω από τον Dovizioso, με τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές στις πρώτες 4 θέσεις. Ο Jorge Lorenzo έκλεισε την πρώτη 5άδα για την ομάδα της Ducati, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Johan Zarco, Cal Crutchlow, Alex Rins, Danilo Petrucci και ο Tito Rabat.

Κακό το FP1 για τον Maverick Vinales και τον Dani PEdrosa, με τους δύο Ισπανούς να είναι στις θέσεις 11 και 12. Ταχύτερος rookie ήταν ο Havish Syahrin.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles