spot_img

GP Κατάρ FP2: Σε δικό του κόσμο ο Dovi

O Andrea Dovizioso ολοκλήρωσε στη κορυφή των χρόνων και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και πλέον φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί.

Ο ήλιος είχε εξαφανιστεί για τα καλά στο FP2 και τη θέση του πήραν οι προβολείς της πίστας Losail. Αυτόματα σημαίνει, πως οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλότερες σε σχέση με το FP1 και οι συνθήκες τις πίστας αρκετά διαφορετικές, ειδικά στη χρήση και διαχείριση των ελαστικών.

Όμως, αυτό που δεν άλλαξε ήταν η 1η θέση, καθώς ο Dovizioso ήταν στη κορυφή και του FP2 και δείχνει στους αντιπάλους του, πως είναι το φαβορί για τον αγώνα. Ο χρόνος του Ιταλού ήταν στο 1:54.361 και ήταν μόλις 0.006s ταχύτερος του εντυπωσιακού Danilo Petrucci, o οποίος έφερε την Ducati στο 1-2. Στην 3η θέση βρέθηκε με την Suzuki o Alex Rins κάνοντας την έκπληξη, με την GSXR να βολεύεται σε αυτή τη πίστα.

Ο Jorge Lorenzo ολοκλήρωσε στην 4η θέση, όμως ήταν 0.4s πιο αργός από τον teammate του, ενώ τη 5άδα έκλεισε η έτερη Suzuki του Andrea Iannone.

Ακολούθησαν τρεις Honda, με τους εργοστασιακούς αναβάτες Marc Marquez & Dani Pedrosa να βρίσκονται ελάχιστα πίσω από τον Lorenzo και πολύ κοντά μεταξύ τους. Ο Cal Crutchlow ήταν στην 8η θέση, με τους τρεις αυτούς αναβάτες να τους χωρίζουν μόλις 0.002s του δευτερολέπτου.

Και αν αυτή η διαφορά σας φαίνεται εξωπρατματικά μικρή, ο Valentino Rossi ήταν στην 9η θέση, αλλά 0.001s πίσω από τον Crutchlow και 0.492s πίσω από τον Dovi. O Johann Zarco έκλεισε τη πρώτη 10άδα, όπου έχει μέχρι στιγμής το εισιτήριο για απευθείας πρόκριση στο Q2.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles