spot_img

GP Κατάρ QP: Ο Zarco έκανε την έκπληξη με ρεκόρ πίστας

Ο Johann Zarco ήταν εκείνος που πήρε τη μεγάλη pole position για το GP του Κατάρ, με έναν φανταστικό χρόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα της διαδικασίας.

Ο Γάλλος ήταν εκπληκτικός στις κατατακτήριες δοκιμές και με έναν ιπτάμενο χρόνο στο τέλος του Q2, έσπασε τα χρονόμετρα και αύριο θα εκκινήσει από την 1η θέση στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Ο χρόνος του Zarco ήταν στο 1:53.680 και ήταν 0.202s ταχύτερος από τον Marc Marquez, ο οποίος βρέθηκε στη 2η θέση. Ο Ισπανός, στον πρώτο γύρο ακολούθησε τον Γάλλο και στον δεύτερο γρήγορο γύρο ακολούθησε τον Alex Rins και κατάφερε να κερδίσει λίγο στις ευθείες και να έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ο Danilo Petrucci ήταν επίσης εξαιρετικός με την Pramac Ducati και όντας 0.005s πιο αργός του Marquez, συμπλήρωσε τη πρώτη σειρά της αυριανής εκκίνησης.

Ο Cal Crutchlow βρέθηκε σε μια εξαιρετική 4η θέση, ενώ πίσω του θα εκκινήσει ο Andrea Dovizioso με την Ducati, o οποίος δεν είχε καλό τελευταίο γύρο. Στην 6η θέση ο εντυπωσιακός Alex Rins μπροστά από τον Dani PEdrosa και τον Valentino Rossi, ενώ την πρώτη 12άδα συμπλήρωσαν οι Jorge Lorenzo, Jack Miller, Andrea Iannone και Maverick Vinales.

H μάχη στο Q1 ήταν εντυπωσιακή, με τον Jack Miller να γράφει τον ταχύτερο χρόνο στο 1:54.634. Μαζί του προκρίθηκε στο Q2 o Maverick Vinales με την Yamaha, με τους υπόλοιπους αναβάτες να είναι αρκετά πιο αργοί.

Με το που ξεκίνησε το Q2, οι αναβάτες βγήκαν γρήγορα γρήγορα, ώστε να πάρουν μια αίσθηση για το πώς είναι οι μοτοσυκλέτες στο απόλυτο όριο. Στα πρώτα λεπτά, οι Zarco και Marquez ήταν αρκετά γρήγοροι και τα βλέμματα είχαν στραφεί πάνω τους, όμως στο μέσον ακριβώς της διαδικασίας, ο Dovizioso έσπασε τα χρονόμετρα με έναν χρόνο στο 1:54.074. Marquez, Crutchlow, Miller και Zarco ήταν στη πρώτη 5άδα με 5 λεπτά να απομένουν.

Όσο η ώρα περνούσε, η αγωνία έφτανε σε υψηλά επίπεδα, με όλους να βγαίνουν για τη τελευταία κρίσιμη προσπάθειά τους.

Πρώτος ήταν ο Lorenzo o οποίος συμπλήρωσε χρονομετρημένη προσπάθεια και ανέβηκε στην 3η θέση, όμως ο Pedrosa ήταν εκείνος που τον εκτόπισε για να του πάρει τη θέση. Όμως, οι υπόλοιποι δεν είχαν πει τη τελευταία τους λέξη.

Στον δεύτερο γύρο με φρέσκια γόμα ελαστικών, οι αναβάτες κατέβαζαν και με το παραπάνω τον χρόνο του Dovizioso και στο τέλος αναμενόταν ένα θρίλερ. Ο Zarco ήταν εκείνος που πέρασε πρώτος τη γραμμή, γράφοντας το 1:53.680 και έσπασε το ρεκόρ πίστας που κρατούσε ο Lorenzo από το 2008. Ο χρόνος αυτός μάλιστα, ήταν τόσο καλός, όπου ο Marquez που ακολουθούσε δεν μπόρεσε να έρθει αρκετά κοντά, ενώ ο Petrucci έκανε την έκπληξη και πήρε την 3η θέση.

Κακός ο τελευταίος γύρος του Dovizioso, o oποίος δεν βελτίωσε και έπεσε στην 5η θέση, ενώ ο Rossi δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 8η.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles