spot_img

GP Κατάρ QP: Πρώτη pole της χρονιάς στον εκπληκτικό Vinales

Ο Maverick Vinales έκανε έναν εκπληκτικό χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του πρώτου αγώνα της χρονιάς και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοικτό.

Ο Ισπανός ήταν ταχύτατος από τη πρώτη στιγμή στο Q2 και στη τελευταία του προσπάθεια έγραψε το 1:53.546 και αύριο θα εκκινήσει από τη 1η θέση, σε ένα ξεκίνημα για τον ίδιο και την Yamaha που δεν το φανταζόντουσαν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα. Μπορεί να είχε επίσης τη χαμηλότερη τελική ταχύτητα, άφησε όμως τον Andrea Dovizioso στη 2η θέση για 0.198s, κάτι που σίγουρα προκάλεσε κάτι παραπάνω από έκπληξη στον ίδιο και στα paddock. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η διαφορά από τον 3ο Marc Marquez, o οποίος κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή εξασφάλισε τη θέση του στη πρώτη σειρά της εκκίνησης, αλλά ήταν 0.001s πιο αργός από τον Dovi.

Η μάχη μεταξύ των τριών θα είναι φοβερή και σίγουρα οι τρεις τελευταίοι νικητές του αγώνα στο Losail έχουν τον ίδιο στόχο για αύριο.

Ο Jack Miller είχε εντυπωσιακές κατατακτήριες δοκιμές και έμεινε στην 4η θέση, ενώ πίσω του έμεινε ο φοβερός rookie, Fabio Quartararo όντας 0.4s μόλις μακριά από τη κορυφή. Ο Cal Crutchlow έκλεισε τη δεύτερη σειρά και αύριο θα δει πίσω του τους Danilo Petrucci, Franco Morbidelli, Takaagi Nakagami, Alex Rins, Joan Mir και τον Aleix Espargaro που έμεινε στην 12η θέση.

Απογοήτευση για τον Valentino Rossi, o oποίος ήταν η μοναδική Yamaha που δεν πέρασε στη τελική φάση και αύριο θα εκκινήσει από την 14η θέση. Ο Jorge Lorenzo από την άλλη στο Q1 είχε πτώση στη δεύτερη στροφή και δεν κατάφερε να προκριθεί στο Q2 μένοντας 15ος σε μια άκρως ολισθηρή πίστα.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles