spot_img

GP Κατάρ Race: Πρώτος νικητής της χρονιάς ο Dovizioso σε έναν αγώνα θρίλερ

O Andrea Dovizioso ήταν εκείνος που πήρε μια φανταστική νίκη στη πίστα Losail και ξεκίνησε το πρωτάθλημα του 2018 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati πραγματοποίησε έναν τέλειο αγώνα και παρά τη μέτρια εκκίνησή του, είχε τον ρυθμό και τη ταχύτητα να πάρει μια εντυπωσιακή νίκη και να δείξει σε όλους πως ο ίδιος και η Ducati έχουν τον πρώτο λόγο στο πρωτάθλημα. Όμως για να κερδίσει, έπρεπε να κερδίσει τον εντυπωσιακό Marc Marquez, ο οποίος ήθελε να κερδίσει σαν τρελός και στη τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου έκανε τη προσπάθεια για να περάσει, όμως δεν είχε καλή έξοδο ώστε να μείνει μπροστά. Τελικό αποτέλεσμα για τον παγκόσμιο πρωταθλητή η 2η θέση, σε ένα πολύ καλύτερο ξεκίνημα σε σχέση με το 2017. Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Valentino Rossi που συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών και έδωσε εντυπωσιακές μάχες με τους αντιπάλους του. Δυνατό αποτέλεσμα για την Yamaha, που δείχνει να είναι στο παιχνίδι της νίκης.

Ο Cal Crutchlow πήρε το καλύτερο αποτέλεσμά του στο Κατάρ με την 4η θέση και ήταν ο καλύτερος ιδιώτης αναβάτης στον αγώνα. Ο Danilo Petrucci έκανε τα μαλακά ελαστικά να αντέξουν και πήρε την 5η θέση, σε έναν καλό αγώνα για τον ίδιο. Το κεφάλι του στον τοίχο θα χτυπά ο Maverick Vinales, ο οποίος είχε τον καλύτερο ρυθμό αγώνα στους τελευταίους γύρους, όμως το καλύτερο που κατάφερε ήταν η 6η θέση μπροστά από τον Dani Pedrosa.

Απογοητευτικός αγώνας για τον Johann Zarco που οδήγησε τον αγώνα για το μεγαλύτερο μέρος του, ενώ τη πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Andrea Iannone και Jack Miller.

Στην εκκίνηση, o Zarco πετάχτηκε εξαιρετικά και κράτησε την 1η θέση, με τον Marquez να τον ακολουθεί από κοντά, ενώ ο Pedrosa ήταν εκείνος που πετάχτηκε καλύτερα και ανέβηκε 3ος. Εκπληκτικός ήταν και ο Rossi που βρέθηκε πίσω από τις δύο Honda, ενώ μέτρια εκκίνηση είχαν οι δύο Ducati.

Ο Zarco έκανε λάθος στο τέλος του πρώτου γύρου και έχασε για λίγο τη πρωτοπορία από τον Marquez, αλλά κατάφερε να τον περάσει στη στροφή 1. Ο Rossi ήταν σε μεγάλα κέφια και ασκούσε τρομερή πίεση στον Pedrosa, όμως δεν απέδιδε για την ώρα. Στον 3ο όμως γύρο, επιτέθηκε στη στροφή 1, έβαλε σωστά το σώμα της μοτοσυκλέτας του και πήρε τη θέση, με τον Dovizioso από την 7η να κάνει ταχύτερο γύρο.

Η διαχείριση των ελαστικών ήταν ένα από τα κλειδιά του αγώνα, διότι μπορεί να ήθελαν οι οδηγοί να πιέσουν, να ανοίξουν τις διαφορές, όμως έπρεπε να έχουν και το νου τους εκεί. Ο Zarco δεν μπορούσε να ανοίξει τη διαφορά, με τους πρώτους 10 να είναι σε ένα τεράστιο τρενάκι.

Στον 6ο γύρο, όλοι οι πρώτοι βρίσκονταν στο 1:55, με τον Rossi να επιτίθεται και να προσπερνά τον Marquez για την 2η θέση, ενώ την ίδια ώρα ο teammate του ήταν στην 13η θέση. Κακό αγώνα είχε και ο Lorenzo που δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από την 11η θέση.

Ο Dovizioso ξεκίνησε την επίθεσή του και ανέβηκε στην 4η θέση και έφτασε πίσω από τον Marquez, με τη μάχη όλων να είναι στο όριο οδηγικά και ταυτόχρονα να προστατεύουν τα ελαστικά. Ο Rossi έδειχνε να έχει τη ταχύτητα, αλλά όταν επιτέθηκε για τη 1η θέση, έχασε λίγο το apex της στροφής 1, χάνοντας ρυθμό και συνολικά 2 θέσεις από τους Marquez και Dovizioso που τον προσπέρασαν. Μάλιστα, έχασε και απόσταση, με τον Petrucci να του κάνει τη ζωή δύσκολη, αλλά να μην τον περνά.

Ο Dovizioso ήταν ο ταχύτερος αναβάτης και με τη βοήθεια του slipstream, πέρασε στον επόμενο γύρο τον Maequez και είχε μόνο τον Zarco μπροστά του από την 1η θέση και τη νίκη. Όμως, στον επόμενο γύρο, ο Ισπανός τον ξαναπέρασε στο μέσον της πίστας, καθώς ο Zarco έκανε μια μικρή διαφορά. Στον ίδιο γύρο, είχαμε και δύο πτώσεις, με τον Rins να πέφτει από την 6η θέση και τον Lorenzo από την 10η.

Μπαίνοντας σε μονοψήφιο αριθμό γύρων, η αγωνία χτυπούσε κόκκινο, με τουλάχιστον 5 αναβάτες να δείχνουν ικανοί για τη νίκη, μιας και οι διαφορές ήταν μηδαμινές. Αυτός που είχε τον καλύτερο ρυθμό ήταν ο Vinales, όμως από την 8η θέση που είχε ανέβει, ήταν αρκετά πίσω από τους πρώτους και είχαμε πλέον 6 γύρους για το τέλος.

Ο αγώνας πήρε φωτιά με 5 γύρους να απομένουν, με τον Dovi να περνά τον Zarco στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και ο Marquez να κάνει ένα φοβερό φρενάρισμα και να ανεβαίνει στην 2η θέση, πίσω από τον Ιταλό. Ο Rossi πίεσε κι εκείνος με τη σειρά του και πέρασε τον Zarco για την 3η θέση και έμεινε για την ώρα ζωντανός στη μάχη της νίκης.

Ο Dovi ήθελε να τελειώσει τον αγώνα γράφοντας τον ταχύτερο γύρο στο 1:55.2 με τρεις να απομένουν, όμως ο Marquez δεν ήθελε να τον αφήσει να ξεφύγει, ενώ ο Rossi ήταν λίγο πιο πίσω. Ο Zarco είχε έντονη φθορά στα ελαστικά του και είχε πέσει στην 8η θέση.

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Marquez πίεσε σαν τρελός, θυμίζοντας τους περσινούς αγώνες σε Αυστρία και Ιαπωνία. Στη τελευταία στροφή επέλεξε ο Ισπανός να κάνει τη κίνηση, όμως στην έξοδο, ο Dovizioso είχε περισσότερη ταχύτητα, πέρασε και πάλι στη 1η θέση και πήρε μια φανταστική νίκη, σε έναν αγώνα θρίλερ μπροστά από τους Marquez και Rossi Που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητών.

Ο Crutchlow ολοκλήρωσε 4ος και ο Petrucci με τα μαλακά ελαστικά στην 5η, ενώ ο Vinales κατάφερε να ανακάμψει και να βρεθεί στην 6η θέση στα τελικά αποτελέσματα.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles