spot_img

GP Κίνας FP3: Αλλαγή σκηνικού με τη Ferrari στη κορυφή

Ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με την Mercedes να βρίσκεται αρκετά πιο πίσω.

Ο Γερμανός ήταν φανταστικός σε κάθε πάτημα που είχε στη πίστα και ολοκλήρωσε το FP3 με χρόνο στο 1:33.018 και πλέον δείχνει φαβορί για τις κατατακτήριες. Η Ferrari πίεσε και έκανε το 1-2, με τον Kimi Raikkonen να τον ακολουθεί, 0.451s πίσω από τον teammate του. Στην 3η θέση ακολούθησε o Valtteri Bottas με την πρώτη Mercedes. Οι πρωταθλητές δεν πίεσαν στο όριο και αυτό φαίνεται στο γυρολόγιο. Ο Φινλανδός ήταν 0.743s μακριά από τον ταχύτερο χρόνο και 0.2s ταχύτερος από τον χρόνο που είχε κάνει ο Hamilton στο FP1.

O Max Verstappen ολοκλήρωσε στην 4η θέση, με τον ίδιο να χάνει χρόνο στο τελευταίο κομμάτι όπως όλοι. Στην 5η ακολούθησε ο Lewis Hamilton όντας 1s πιο αργός από τον Vettel, με τον ίδιο να έχει μια περιπετειώδη περίοδο δοκιμών. Ο χρόνος του όμως δεν σημειώθηκε στον πρώτο γρήγορο γύρο, δείχνοντας πως έχει ακόμα να δώσει η Mercedes.

H διαφορά της Ferrari με την Mercedes στην ευθεία ήταν στα 7 χλμ/ώρα, πράγμα που δείχνει ότι η Scuderia πίεσε περισσότερο τους κινητήρες της απ’ότι οι πρωταθλητές. Όμως η αλήθεια θα φανεί στις κατατακτήριες δοκιμές.

Στην 6η θέση ακολούθησε ο Kevin Magnussen με την Haas. O Δανός έγραψε τη ταχύτερη προσπάθειά του με την soft γόμα, πράγμα που κάνει εντυπωσιακή την απόδοσή του. Ακολούθησαν οι δύο Force India, με τoν Sergio Perez μπροστά από τον Esteban Ocon, μπροστά από τον Nico Hulkenberg και τον Sergei Sirotkin που συμπλήρωσε την πρώτη 10άδα για την Williams.

Μόλις στην 12η θέση η πρώτη McLaren, με τον Alonso μπροστά από τον Stoffel Vandoorne, ενώ ο Brendon Hartley ήταν η ταχύτερη Toro Rosso στην 14η θέση.

Μεγαλύτερος άτυχος ήταν ο Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός είδε το turbo της κινητήριας μονάδας της Renault να αστοχεί λίγο μετά το μέσον της διαδικασίας και η συμμετοχή του στις κατατακτήριες είναι πλέον αμφίβολη.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles