spot_img

GP Κίνας QP: Επιβλητική pole position για τον Vettel

Ο Γερμανός πήρε μια μεγάλη pole position για το Grand Prix της Κίνας, με την Ferrari να κάνει το 1-2 για δεύτερο σερί αγώνα, κερδίζοντας στο τέλος τον Kimi Raikkonen.

Ο Γερμανός έδειξε πως με το μονοθέσιο που είχε από το FP3, πως θα δώσει τη μάχη με τον teammate του για τη πρώτη θέση στην αυριανή σειρά εκκίνησης. Ο χρόνος του ήταν στο 1:31.095 και τον ολοκλήρωσε την τελευταία στιγμή σε μία τρομερή οικογενειακή μάχη. Στην 2η θέση έμεινε ο Kimi Raikkonen, o οποίος για δεύτερο σερί αγώνα άφησε την pole position να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια του. Ο Φινλανδός είχε το πάνω χέρι, όμως έδειξε και πάλι αδυναμία να επιβληθεί του teammate του. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Valtteri Bottas, o oποίος ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τις Ferrari, με τους μηχανικούς της Mercedes να είναι σίγουρα σοκαρισμένοι με τη διαφορά αυτή.

O Lewis Hamilton έμεινε στην 4η θέση, μη ολοκληρώνοντας τον τελευταίο του γύρο, σε μια W09 που φαίνεται να κουβαλά τα σημάδια της “Ντίβας” που είχε το 2017. Η Mercedes σήμερα ήταν μισό δευτερόλεπτο εκτός ρυθμού, κάτι που σίγουρα θα κρούσει καμπάνες πίσω στο εργοστάσιο.

Οι δύο Red Bull ακολούθησαν στις θέσεις 5 και 6, με τον Max Verstappen μπροστά από τον Daniel Ricciardo που βγήκε τελευταία στιγμή στο Q1 και κατάφερε να πάρει μέρις στις κατατακτήριες.

Best of the Rest ήταν ο Nico Hulkenberg με την Renault, o οποίος ήταν 1.4s πιο αργός από τον ταχύτερο χρόνο. Πίσω του, βρέθηκε ο Sergio Perez με την Force India, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Carlos Sainz και Romain Grosjean.

Κατατακτήριες Δοκιμές

Οι ομάδες βγήκαν από νωρίς στο Q1 για να γράψουν χρόνους, με τις ομάδες να θέλουν από νωρίς να ολοκληρώσουν γύρους. Στα ραντάρ καιρού υπήρχε βροχή, όμως όχι σε μεμονομένα σημεία.

Μετά τα πρώτα περάσματα, ο Vettel είχε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:32.171, έχοντας τον Raikkonen 0.3s πίσω του. Απογοητευτικά πίσω τους ήταν οι Mercedes, με τον Bottas να είναι 0.7s πιο αργός, ενώ ο Verstappen είχε χωρίσει τα ασημί βέλη στη μέση.

Δυνατές ήταν οι δύο Force India, με τους Perez και Ocon στη πρώτη 10άδα, ενώ ο Ricciardo δεν είχε βγει ακόμα στη πίστα.

Με 3 λεπτά να απομένουν όμως, οι μηχανικοί της Red Bull είχαν ετοιμάσει την RB14 και ο Αυστραλός έκανε την εμφάνισή του στη πίστα. Ο Ricciardo ήταν στην επικινδυνη ζώνη, μαζί με τους Hartley, Ericsson, Stroll & Leclerc.

O οδηγός της Red Bull μπήκε στη 13η θέση, με τον Hartley να πετάει εκτός του Sirotkin που είχε κάνει έναν πολύ καλό χρόνο για την Williams. Και οι δύο οδηγοί που έλαμψαν στο Μπαχρέιν, Gasly και Ericsson δεν μπόρεσαν να γράψουν καλό χρόνο και έμειναν εκτός συνέχειας.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Sirotkin, Gasly, Stroll, Leclerc & Ericsson.

Στο Q2 ξεκίνησε το παιχνίδι της στρτηγικής, με τις Mercedes Και Ferrari να επιλέγουν τη soft γόμα ελαστικών για τα δύο τους μονοθέσια.

Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα με την γόμα που έκαναν τον ταχύτερο γύρο τους στο Q2.

O Raikkonen πήρε τα ηνία και ήταν ο ταχύτερος γράφοντας το 1:32.286, με τον Vettel να είναι 0.099s πίσω του. Οι Bottas Και Hamilton είχαν είχαν κακούς γύρους και έμειναν πίσω τους, με τις δύο Red Bull να ανεβαίνουν στις θέσεις 3 και 4.

Από την ομάδα όμως, πήραν εντολή για να κάνουν ακόμα έναν γύρο, με τον Φινλανδό να κάνει μόλις τον 4ο χρόνο, ενώ ο Βρετανός τον 6ο.

Ο Hamilton αναγκάστηκε να ξαναβγεί με νέο σετ της soft γόμας, ενώ στη Ferrari έβαλαν την ultra-soft. O Βρετανός έκανε το 1:31.914 και ανέβηκε στην 1η θέση, με τον Bottas να ανεβαίνει στη 2η θέση, ενώ οι Ferrari δεν ολοκλήρωσαν τη προσπάθειά τους.

Στη μάχη για την 10άδα, οι δύο McLaren έμειναν εκτός συνέχειας, με τον Sainz να περνά τελευταία στιγμή, ενώ ο Hulkenberg έκανε εντυπωσιακό χρόνο για να ανέβει στην 5η θέση.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Magnussen, Ocon, Alonso, Vandoorne και Hartley.

To Q3 ξεκίνησε και οι οδηγοί βγήκαν για το πρώτο τους πέρασμα, το οποίο θα μπορούσε να είναι και το πιο κρίσιμο.

Ο Hulkenberg έγραψε τον πρώτο χρόνο στο 1:32.602, με τον Grosjean να είναι πιο αργός του. Όμως ο Raikkonen έγραψε το 1:31.200 για να ανέβει στη κορυφή των χρόνων. Ο Vettel ήταν πιο αργός του και έμεινε στη 2η θέση για 0.161s.

Οι δύο Red Bull ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο πιο αργές από τις Ferrari, με τον Bottas να είναι 0.4s πίσω στην 3η και ο Hamilton ελάχιστα χιλιοστά πίσω του στην 4η.

Στη τελευταία προσπάθεια, οι δύο Mercedes είχαν το πρώτο λόγο, αλλά ο Bottas δεν βελτίωσε τον χρόνο του, ενώ ο Hamilton σήκωσε λευκή σημαία και επέστρεψε στα pit μετά από έναν άτσαλο γύρο.

Ο Raikkonen ήταν ταχύτερος στα δύο πρώτα κομμάτια και βελτίωσε τον χρόνο του, όμως ο Vettel κατάφερε με το 1:30.095 να πάρει μια μεγάλη Pole position με τον ίδιο τρόπο σε δύο σερί αγώνες.

Καμία εκ των δύο Red Bull δεν μπόρεσε να περάσει τις Mercedes και αύριο ο αγώνας αναμένεται με αγωνία.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles