spot_img

GP Μ. Βρετανίας FP1: Άπιαστη η Mercedes – Θετική η McLaren

O Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη πίστα του Silverstone, με την Mercedes να κυριαρχεί στη διαδικασία.

Ο Φινλανδός, έγραψε χρόνο στο 1:29.106 και έκανε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας, με τον teammate του να ακολουθεί. Ο Lewis Hamilton ήταν λιγότερο από 0.1s πιο αργός, με τα ασημί μονοθέσια να μοιάζουν άπιαστα προς το παρόν. Άξιο αναφοράς ήταν το γεγονός, πως έκαναν τον ταχύτερο χρόνο με την soft γόμα, σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Ο Max Verstappen ακολούθησε στην θέση για την Red Bull, ενώ ο Ricciardo ήταν πίσω του. Κακή η πρώτη περίοδος για την Ferrari, με τον Raikkonen στη θέση και τον Vettel στην , πάνω από 1s πίσω.

Πολύ θετική η McLaren στo FP1, με τους δύο οδηγούς της στη πρώτη 10άδα, ενώ best of the rest ήταν ο Kvyat με τον 7ο χρόνο. Κακή ήταν και η απόδοση της Renault, με τους Hulkenberg και Palmer να είναι μόλις στις θέσεις 17 και 18.

Η διαδικασία ξεκίνησε με αρκετά μονοθέσια να μπαίνουν από νωρίς στη πίστα. Τα μάτια όλων, έπεσαν φυσικά στον Sebastian Vettel, ο οποίος χρησιμοποίησε την “Ασπίδα” για πρώτη φορά, με τον Kimi Raikkonen να είναι μαζί του.

Ο καιρός ήταν αρκετά συννεφιασμένος, με τη πιθανότητα βροχής να είναι μεγάλη για την ημέρα και γενικά το τριήμερο.

Μερικές ομάδες, μεταξύ αυτών η Red Bull, έβαλαν πολλούς μετρητές αέρα στα μονοθέσιά τους, καθώς πολλές ομάδες φέρνουν αναβαθμίσεις. 

Μετά από μερικούς αναγνωριστικούς γύρους, όλοι οι οδηγοί επέστρεψαν στα pit, με την ησυχία να επικρατεί στη πίστα, ενώ κανένας δεν είχε συμπληρώσει χρόνο. Μέχρι εκείνο το σημείο, είχαμε δει τους οδηγούς με την medium και την soft γόμα.

Ο Kimi Raikkonen έσπασε τη σιωπή και μπήκε στη πίστα με την super-soft γόμα ελαστικών και συμπλήρωσε χρόνο στο 1:32.533. Μαζί του ήταν οι δύο Williams, οι δύο Red Bull, o Wehrlein και ο Ocon.

Οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν καθώς περνούσε η ώρα και είδαμε τα πρώτα περάσματα κάτω από το 1:31. Ο Raikkonen ήταν ο πρώτος, όμως ο Max Verstappen ήταν εκείνος που έγραψε το 1:30.957. Στην πίστα είχε επιστρέψει και ο Sebastian Vettel, ο οποίος είχε έξοδο στη στροφή Becketts, αλλά συνέχισε κανονικά.

Την εμφάνισή τους έκαναν και οι δύο Mercedes, με τον Bottas να γράφει το 1:30.788 και να ανεβαίνει στη 1η θέση. Ο Hamilton ήρθε πίσω και κατέβασε τον χρόνο του teammate του κατά 0.3s για να ανέβει εκείνος στη 1η θέση. Οι δύο Mercedes ήταν με την soft γόμα ελαστικών και από τους Big 3, μόνο η Ferrari είχε βάλει την super-soft.

Oι δύο οδηγοί της Mercedes βελτίωσαν και πάλι τον ταχύτερο χρόνο και ξέφυγαν με διαφορά 1s από τον 3ο Daniel Ricciardo με την ίδια γόμα ελαστικών. Ευχάριστη έκπληξη η 6η θέση του Fernando Alonso με την soft γόμα, έστω και τόσο νωρίς στο τριήμερο.

Ο Verstappen κατάφερε να βρεθεί σε απόσταση 0.5s από τα ασημί μονοθέσια, ενώ με τη συμπλήρωση 40 λεπτών, μόνο ο Jolyon Palmer δεν είχε συμπληρώσει χρόνο.

Οι δύο Mercedes ξαναβγήκαν μετά από λίγα λεπτά και κατέβασαν κι άλλο τα χρονόμετρα. Ο Bottas έγραψε το 1:29.106, με τον Hamilton να είναι 0.379s πιο αργός. Ο Sebastian Vettel βγήκε και πάλι με τη super-soft γόμα και ανέβηκε στην 4η θέση. Ο χρόνος του όμως ήταν κατά 1.676s πιο αργός από αυτόν του οδηγού της Mercedes.

Τα φορτία καυσίμου ήταν διαφορετικά ανά ομάδα και με μόλις 1 ώρα δράση δεν θα ήταν σωστό να κρίνουμε από τώρα τη δυναμικότητα των μονοθεσίων.

Οι δύο Red Bull από τη μεριά τους, έβαλαν τη super-soft γόμα και βελτίωσαν τους χρόνους τους. Όμως, ο Verstappen ήταν 0.6s πιο αργός από τον Bottas, με τον Ricciardo να είναι 0.8s πιο αργός. Και οι χρόνοι των Red Bull και Ferrari είναι με την super-soft, ενώ της Mercedes με soft.

O Hamilton κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του, όμως ήταν πιο αργός από τον Bottas, με τον Raikkonen επίσης να ακολουθεί το παράδειγμά του, αλλά δεν μπόρεσε να κατεβάσει κάτω από το 1s τη διαφορά από τον συμπατριώτη του.

Άκρως θετική η εμφάνιση των δύο McLaren, με τον Fernando Alonso να έχει τον 7ο χρόνο, ενώ ο Stoffel Vandoorne ήταν στην θέση. Ανάμεσά τους, ήταν ο Felipe Massa, που είχε μια θετική και αθόρυβη περίοδο. Όμως, ο Daniil Kvyat ανέβηκε 7ος και τους έριξε όλους κατά μία θέση, αλλά οι δύο McLaren παρέμειναν στη πρώτη 10άδα.

Στα τελευταία λεπτά, οι οδηγοί μπήκαν στη πίστα με πολλά καύσιμα, ώστε να κάνουν τους πρώτους τους γύρους σε προσομοίωση αγώνα για την Κυριακή. Έτσι, ο Valtteri Bottas ολοκλήρωσε στην θέση, σε μία περίοδο που κυριάρχησε η Mercedes και με το παραπάνω.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles