spot_img

GP Μ. Βρετανίας FP1: Ταχύτερος ο Verstappen μπροστά από τον Hamilton

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Βρετανίας, με τον Nico Hulkenberg να κάνει τη μεγάλη του επιστροφή.

Ο Ολλανδός μπήκε με ορέξεις στο αγωνιστικό τριήμερο και έθεσε τον ρυθμό στο πρώτο 90-λεπτο για την Red Bull Racing, σε μια πολύ ελπιδοφόρα εμφάνιση προς το παρόν. Με τη soft γόμα ελαστικών στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, έγραψε το 1:27.422 και πήρε την 1η θέση στη κατάταξη μπροστά από τον Lewis Hamilton. O Βρετανός δεν ήταν ευχαριστημένος με την απόδοση του μονοθεσίο του και έγραψε τον ταχύτερο γύρο του με την medium γόμα, 0.474s πίσω από τον Verstappen.

H W11 έχει σίγουρα περισσότερη απόδοση, ενώ από την πλευρά της η ομάδα έβαλε το δεύτερο MGU-K στο μονοθέσιο του Hamilton για προληπτικούς λόγους. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Lance Stroll για την Racing Point, κάνοντας τον καλύτερο του χρόνο με τη medium γόμα επίσης και έκλεισε 0.582s πίσω από την Red Bull. Θετική εμφάνιση από την ομάδα του Silverstone και μένει να δούμε πως θα βελτιωθεί στη συνέχεια του τριημέρου.

Στην 4η θέση έκλεισε ο Alex Albon με την δεύτερη Red Bull, ο οποίος ήταν 0.7s πίσω από τον teammate του με την ίδια γόμα ελαστικών και σίγουρα δεν είναι η διαφορά με την οποία θα ήθελε να ξεκινήσει το τριήμερο. Πίσω του ακολούθησε ο Charles Leclerc με την Ferrari, με τον Μονεγάσκο να είναι στο ίδιο δέκατο και σίγουρα είναι ένα ξεκίνημα στο οποίο η Ferrari θέλει να χτίσει και να μειώσει τη διαφορά. Ο Valtteri Bottas έμεινε στην 6η θέση ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική από τον teammate του και δεν πήγε για χρόνο στη διαδικασία αυτή, στρέφοντας το ενδιαφέρον του στη συλλογή δεδομένων.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι δύο Renault έκαναν μια θετική εμφάνιση στις θέσεις 7 και 8, με τον Esteban Ocon μπροστά από τον Daniel Ricciardo, όμως ήταν 1.1s μακριά από την κορυφή. Ο Nico Hulkenberg στην επιστροφή του στην F1 στη θέση του Sergio Perez που βρέθηκε θετικός στον Covid-19 μπήκε στην πρώτη 10άδα. Ο χρόνος του μπορεί να ήταν 0.6s πίσω από αυτόν του Stroll, όμως ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση σε μια διαδικασία όπου θέλει να χτίσει την εμπιστοσύνη του με ένα μονοθέσιο που πρέπει να μάθει. Ο Pierre Gasly πήρε την 10η θέση και ήταν μπροστά από  τον teammate του, Daniil Kvyat, με την Alpha Tauri να φαίνεται δυνατή από νωρίς στο Silverstone.

Μάλιστα ήταν μπροστά από τις δύο McLaren που κατέλαβαν τις θέσεις 12 και 13 στη διαδικασία αυτή. Η ομάδα του Woking εστίασε στην αξιολόγηση των αναβαθμίσεων που έφερε στον αγώνα και δεν αποκλείεται να τη δούμε να πιέζει περισσότερο αρχής γενομένης από το FP2. Ακολούθησαν οι δύο Haas, όμως στο σημείο αυτό εκτοξεύτηκαν οι διαφορές, μιας και ήταν τα πρώτα μονοθέσια που βρέθηκαν 2 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. Ο Kimi Raikkonen ήταν μόλις 0.1s ταχύτερος του George Russell με την Williams, ενώ ακολούθησαν οι Antonio Giovinazzi και Nicholas Latifi.

O Giovinazzi έκανε ένα λάθος στην έξοδο προς την Hangar Straight και διέλυσε τα πίσω ελαστικά του, αφήνοντας πολλά θραύσματα στη πίστα. Ως αποτέλεσμα βγήκε για λίγη ώρα η κόκκινη σημαία για να καθαριστεί το σημείο.

Ο Sebastian Vettel ήταν ο μοναδικός οδηγός που δεν έγραψε χρονομετρημένη προσπάθεια, με την Ferrari να αντιμετωπίζει προβλήματα στο σύστημα ψύξης του μονοθεσίου. Ήδη με το ένα πόδι πίσω είναι ο Γερμανός και έχει να καλύψει πολύ δρόμο στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1 του GP Βρετανίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles