spot_img

GP M. Βρετανίας FP2: Πρωτιά ο Stroll για την Racing Point – Ατύχημα ο Albon

Ο Lance Stroll ήταν ο ταχύτερος όλων των οδηγών στο FP2 του GP Βρετανίας, φέρνοντας την «Ροζ Mercedes» στην κορυφή της κατάταξης.

Ο Καναδός μπήκε με τη soft γόμα λίγο μετά το πρώτο ημίωρο και με ένα πολύ καλό τελευταίο κομμάτι έγραψε το 1:27.274 και ολοκλήρωσε στην 1η θέση για την ομάδα με έδρα το Silverstone. O χρόνος του ήταν πολύ δυνατός και δείχνει ότι η RP20 μπορεί να παλέψει ακόμα και για τη δεύτερη σειρά στις αυριανές κατατακτήριες. Στην 2η θέση έμεινε ο Alexander Albon με την Red Bull, o οποίος ήταν 0.090s πιο αργός από τον Stroll, αλλά βελτιώθηκε σημαντικά σε σχέση με τη πρώτη περίοδο και κατάφερε να γράψει ανταγωνιστικούς χρόνους.

Όμως λίγο μετά το μέσον του 90λεπτου, έκανε το λάθος και βρέθηκε στον τοίχο, διαλύοντας το μονοθέσιό του και προκάλεσε κόκκινη σημαία. Ευτυχώς όμως βγήκε ανέπαφος από την RB16 του. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Valtteri Bottas με την Mercedes, η οποία δεν έδειξε να πιέζει, ούτε όμως να έχει την εντυπωσιακή ταχύτητα που είχε στα τελευταία GP. Όμως, αύριο θα επικρατούν διαφορετικές συνθήκες και αναμένεται να δούμε ένα διαφορετικό πρόσωπο από τους Πρωταθλητές. Σε ρυθμό αγώνα όμως, έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι.

Στην 4η θέση έμεινε ο Charles Leclerc, 0.296s μακριά από την Racing Point, με την Ferrari να δείχνει βελτίωση τουλάχιστον στον ένα γύρο. Όμως από τα περάσματα με πολλά καύσιμα στο τέλος της διαδικασίας, ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω από την Mercedes. Ο Lewis Hamilton είχε ένα περίεργο FP2 και βρέθηκε στην 5η θέση της κατάταξης, με τη σημερινή του ημέρα να θυμίζει την Παρασκευή του δεύτερου αγώνα στην Αυστρία. Ο Carlos Sainz έφερε την McLaren στην 6η θέση, όμως έχασε όλη τη διαφορά στο τελευταίο κομμάτι, κάτι το οποίο μαρτυρά πως το μονοθέσιό του έχει περισσότερα να δώσει στη συνέχεια του τριημέρου. Ο ρυθμός αγώνα του ήταν πολύ καλός και δεν αποκλείεται η McLaren να είναι στο παιχνίδι των έξι πρώτων θέσεων.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θετική ημέρα είχε ο Nico Hulkenberg, o οποίος πήρε την 7η θέση στη κατάταξη και θέλει αύριο να μειώσει τη διαφορά από τον teammate του, καθώς ήταν 0.6s πιο αργός. Όμως σίγουρα η εμφάνισή του αυτή θα του αφήσει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. Ο Pierre Gasly μπήκε στις 10 πρώτες θέσεις όντας 0.7s πιο αργός από τον Stroll και σίγουρα θα είναι ευχαριστημένος από την απόδοσή του. Την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Daniel Ricciardo με Renault και ο Kimi Raikkonen με τη πολύ βελτιωμένη Alfa Romeo.

Εκτός 10άδας ήταν ο Lando Norris μαζί με τον Esteban Ocon, ενώ ο Antonio Giovinazzi ήταν στη 13η θέση και ο τελευταίος που βρέθηκε εντός δευτερολέπτου από τη κορυφή. Ο Max Verstappen δεν έκανε χρόνο με τη soft γόμα, καθώς τον παρεμπόδισε στο δεύτερο κομμάτι της πίστας ο Romain Grosjean και σίγουρα αύριο περιμένουμε τον Ολλανδό πολύ δυνατό. Ο George Russell ήταν μόλις 1.4s πιο αργός από τον Stroll και αυτή η εμφάνιση φέρνει χαμόγελα στη Williams, καθώς μπορούν να παλέψουν με τις Haas αύριο.

Η καταστροφική ημέρα του Sebastian Vettel συνεχίστηκε, καθώς έμεινε στην 18η θέση με τα προβλήματα να συνεχίζονται για τον Γερμανό. Ξόδεψε ένα μεγάλο μέρος του FP2 στο γκαράζ και δεν κατάφερε ποτέ να βρει τον ρυθμό του στη πίστα. Το FP3 πρέπει να είναι μια διαδικασία όπου θα βγει από το πρώτο λεπτό για να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που θέλει.

Οι συνθήκες της πίστας ήταν τέτοιες ώστε να μην επιτρέπουν στις ομάδες να πάρουν όλα τα δεδομένα που θα ήθελαν. Στον αέρα είχαμε 36 βαθμούς και στο οδόστρωμα 50. Αυτό σημαίνει πως η αεροδυναμική απόδοση του κάθε μονοθεσίου μειώθηκε, όπως επίσης και η χημική πρόσφυση των ελαστικών. Τα δεδομένα δεν θα είναι ακριβή, καθώς από αύριο θα μειωθεί η θερμοκρασία αισθητά, κάτι το οποίο θα αλλάξει τη συμπεριφορά του κάθε μονοθεσίου. Το ίδιο ισχύει τόσο για μικρό ή μεγάλο φορτίο καυσίμου.

Όσον αφορά τα ελαστικά, η soft γόμα έδινε απόδοση για πολύ λιγότερο από την medium και τη hard, όμως δεν αποκλείεται να αλλάξει και αυτό αύριο. Προς το παρόν όμως, αναμένεται να δούμε τουλάχιστον τις Mercedes και Red Bull να περάσουν στο Q3 με τη medium γόμα ελαστικών.

Αποτελέσματα FP2 του GP Βρετανίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles