spot_img

GP Μ. Βρετανίας FP2: Ταχύτερος ο Vettel με τον Hamilton να ακολουθεί

Ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος οδηγός την Παρασκευή στην πίστα του Silverstone, καθώς βρέθηκε στη κορυφή των χρόνων στη δεύτερη περίοδο δοκιμών.

Ο Γερμανός με την Ferrari SF71-H βρήκε τη ταχύτητα που ήθελε και με την soft γόμα ελαστικών, βελτιώθηκε σημαντικά για να πάρει την 1η θέση στη διαδικασία. Ο χρόνος του ήταν στο 1:27.552 και σημειώθηκε σχετικά νωρίς στη διαδικασία, με την ομάδα να στρέφεται αμέσως στον ρυθμό αγώνα. Η Ferrari πήρε το προβάδισμα, ο Vettel έσπασε την κατάρα να μην είναι ταχύτερος την Παρασκευή σε FP1 και FP2 και οι επόμενες ημέρες θα είναι απρόβλεπτες. Ο Lewis Hamilton βρέθηκε στη 2η θέση της κατάταξης, με τον Βρετανό να είναι μόλις 0.187s πιο αργός από αυτόν της Scuderia και σίγουρα θέλει να βελτιωθεί αύριο. Το θετικό για τους πρωταθλητές, είναι πως ο ταχύτερος χρόνος τους ήταν πιο αργός σε σχέση με το πρωί, αλλά για την ώρα δεν έχουν το προβάδισμα. Ο Valtteri Bottas βρέθηκε στην 3η θέση της κατάταξης, με τον Kimi Raikkonen να ακολουθεί στην 4η θέση, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή.

Ο Daniel Ricciardo έκλεισε την πρώτη 5άδα, με την Red Bull να βλέπει μόλις ένα μονοθέσιό της να γράφει χρόνους και να μένει μακριά σε χρόνους. Θετική έκπληξη η 6η θέση του Fernando Alonso ο οποίος ήταν ο Best of the Rest, αλλά 1.7s πιο αργός από τον κορυφαίο χρόνο. Πίσω του ακολούθησε ο Nico Hulkenberg με την Renault να βελτιώνεται σε σχέση με το Q1, ενώ την 10άδα έκλεισαν οι Esteban Ocon, Sergio Perez και Charles Leclerc.

Ο Romain Grosjean δεν συμμετείχε στο FP2 καθώς η ομάδα του άλλαξε σασί μετά το πρωινό ατύχημα, ενώ ο Max Verstappen είχε έξοδο στη πρώτη του προσπάθεια, η οποία έβαλε τέλος στην ημέρα του.

To FP2

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 5 λεπτά ώστε να δούμε το πρώτο μονοθέσιο στη πίστα για πρώτη φορά στη δεύτερη περίοδο δοκιμών. Ο Vandoorne Με την MCL33 έκανε την εμφάνισή του, με τον Sirotkin να τον ακολουθεί. Οι συνθήκες της πίστας ήταν εξαιρετικές με τη πιθανότητα βροχής να είναι μηδαμινή. Ο Grosjean θα ήταν ο μόνος που δεν θα πάρει μέρος στη διαδικασία, καθώς η ομάδα έκανε αλλαγή στο σασί.

Σε αντίθεση με το FP1, οι ομάδες έβγαλαν από νωρίς τα μονοθέσιά τους στο FP2, με τους οδηγούς της Ferrari να είναι δύο από τους οδηγούς που ήταν στη πίστα. Όλοι οι οδηγοί ήταν για την ώρα με την medium γόμα ελαστικών για το πρώτο μισό, ώστε στο δεύτερο να βάλουν την soft. Οι δύο αυτές γόμες είναι πιθανότερο να χρησιμοποιηθούν στον αγώνα και ήταν λογικό να θέλουν να τις δοκιμάσουν.

Ταχύτερος έπειτα από 15 λεπτά δράσης ήταν ο Raikkonen με χρόνο στο 1:28.591, πράγμα που ίσως μαρτυρούσε το ότι η πίστα ήταν ελαφρώς πιο αργή από το FP1. O Vettel είχε το 1-2 για την Ferrari με τον Ricciardo στην 3η θέση και τους Leclerc-Ocon να ακολουθούν.

Ο Verstappen ήταν και πάλι άτυχος, καθώς στην έξοδο της στροφής 7, είδε τοο πίσω μέρος να αποσταθεροποιείται με υπερστροφή, το έχασε και έπεσε με το πίσω μέρος στον τοίχο. Ως αποτέλεσμα έσπασε την πίσω δεξιά ανάρτηση και έβγαλε Virtual Safety Car το οποίο μετατράπηκε σε κόκκινη σημαία.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με 65 λεπτά να απομένουν για το τέλος του FP2 και όσοι δεν είχαν βγει για χρόνους, έπρεπε να βιαστούν. Οι δύο Mercedes ήταν πλέον τα μοναδικά μονοθέσια από τα 18 που είχαν απομείνει δίχως χρονομετρημένη προσπάθεια, με τις δύο W09 να ανεβαίνουν στις θέσεις 3 και 4. Ο Hamilton που λίγο αργότερα ανέβηκε στην 2η θέση είχε την medium, ενώ ο Bottas είχε την hard, με το ανοικτό μπλέ χρώμα.

Πριν καν συμπληρωθεί όμως το πρώτο μισό της διαδικασίας, οι δύο οδηγοί της Ferrari βγήκν με την soft γόμα ελαστικών για να γράψουν γρήγορα περάσματα. Ο Raikkonen αρχικά βελτίωσε τον ταχύτερο χρόνο, όμως ο teammate του ήταν αρκετά πιο γρήγορος. Ο Vettel έγραψε το 1:27.552 και πήρε την πρώτη θέση στο FP2 για την ώρα για 0.493s. H Mercedes ακολούθησε με τον Bottas επίσης με την soft γόμα, όμως ήταν κατά 0.357s πιο αργός από τον Γερμανό στη πρώτη του προσπάθεια.

Ο Hamilton από τη μεριά του είχε ένα άτσαλο πέρασμα στον πρώτο του γύρο και έμεινε στην 4η θέση μόλις, με την δυναμική να αλλάζει υπέρ της Ferrari. Ο Βρετανός δεν το έβαλε κάτω κι έπειτα από μερικές αλλαγές στο set-up βελτίωσε τον χρόνο του και ανέβηκε στην 2η θέση, 0.1s μόλις από τον Vettel.

O Gasly ήταν ακόμα ένας άτυχος από το τριήμερο, καθώς αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με τον κινητήρα της Honda και σταμάτησε σε έξοδο διαφυγής στο πρώτο κομμάτι. Την ίδια στιγμή, η ειρωνεία της τύχης έφερε τον Alonso να βελτιώνει τον χρόνο και την θέση του, φέρνοντας την McLaren στην 6η θέση της κατάταξης, 1.754s πίσω από τη κορυφή. Η Renault ήτανε επίσης βελτιωμένη με τον Hulkenberg να έχει τον 7ο χρόνο, μπροστά από τις σταθερές Force India.

Οι δύοWilliams μπορεί να ήταν στις θέσεις 15 και 16, όμως οι χρόνοι τους ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους, καθώς ήταν λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο πίσω από τον Alonso που ήταν στην 6η θέση. Μπορεί δύο οδηγοί να μην είχαν γράψει χρονομετρημένη προσπάθεια, όμως είναι από σήμερα ξεκάθαρο πως θα έχουμε μεγάλη μάχη στις κατατακτήριες σε όλο το grid.

Στα τελευταία λεπτά, είδαμε τις ομάδες να κάνουν προσομοίωση αγώνα με πολλά καύσιμα, ώστε να πάρουν μια γεύση από το τι θα περιμένουν την Κυριακή. Οι χρόνοι δεν βελτιώθηκαν, με τον Vettel να παίρνει την 1η θέση για πρώτη φορά σε διαδικασία Παρασκευής, με τις δύο Mercedes να τον ακολουθούν.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles