spot_img

GP M. Βρετανίας QP: Έσπασε τα χρονόμετρα ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Βρετανίας, κάνοντας έναν εκπληκτικό χρόνο στην τελευταία του προσπάθεια.

Ο Βρετανός ανέκαμψε από ένα μεγάλο λάθος στο Q2 και ενώ έδειχνε να είναι πίσω από τον teammate του επικράτησε απόλυτα στο Q3 και με το 1:24.303 έκανε νέο ρεκόρ πίστας και πανηγύρισε την 91η pole position της καριέρας του εντός έδρας. Ο Πρωταθλητής πρέπει να είναι άκρως χαρούμενος, καθώς η Mercedes έκανε το 1-2 και πήρε την 65η της pole position στην ιστορία της, με τον Valtteri Bottas να λυγίζει στο τέλος και να μένει στην 2η θέση, όμως αύριο θα θέλει σίγουρα να επανέλθει δυναμικά και να διεκδικήσει τη νίκη. Ο Max Verstappen έκανε το καλύτερο που μπορούσε παίρνοντας την 3η θέση, αλλά η διαφορά από τη κορυφή ήταν απογοητευτική καθώς ήταν στο 1 δευτερόλεπτο. Αύριο όμως είναι μια διαφορετική ιστορία και σίγουρα θέλει ο Ολλανδός μια δυνατή εμφάνιση στο GP Βρετανίας.

Δίπλα το στη δεύτερη σειρά, βρέθηκε ο Charles Leclerc με τη κατά πολύ βελτιωμένη Ferrari, η οποία βρήκε τη χρυσή τομή και έκανε το μέγιστο στη μέρα και αύριο θα ήθελε να διεκδικήσει το βάθρο. Ο Lando Norris έκανε μια φοβερή προσπάθεια για να πάρει την 5η θέση για την McLaren όντας 1.4s μακριά από την κορυφή και ξεπέρασε τον Lance Stroll με την Racing Point, o οποίος σίγουρα δεν θα είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του από την εμφάνιση αυτή. Ο Carlos Sainz πήρε την 7η θέση στη κατάταξη, μπροστά από τις δύο Renault των Daniel Ricciardo και Esteban Ocon. Την 10άδα έκλεισε ο Sebastian Vettel, o οποίος είδε τον τελευταίο γρήγορο γύρο του να ακυρώνεται, ενώ φάνηκε να συνεχίζει να δυσκολεύεται με το μονοθέσιό του.

Ο Pierre Gasly ήταν και πάλι εντυπωσιακός με την 11η θέση και ξεπέρασε τον και πάλι απογοητευτικό Alex Albon που αποκλείστηκε από το Q2 και σίγουρα βλέπει τη πίεση γύρω του να μεγαλώνει κι άλλο. Μόλις στην 13η θέση ο Nico Hulkenberg στο πρώτο του αγώνα για το 2020 ενώ και πάλι ο σταρ της Williams, George Russell πέρασε στο Q2 για την ομάδα του Grove, ξεπερνώντας τις Haas και Alfa Romeo.

Q1

Στα πρώτα περάσματα, οι οδηγοί έβρισκαν τα πατήματά τους, με τους χρόνους να κινούνται κοντά σε αυτούς του FP3. Ο Bottas είχε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:26.092, με τον Verstappen να είναι λίγα χιλιοστά πίσω του, ενώ ο Hamilton στην 3η θέση. Μόνο ο Norris δεν είχε γράψει προσπάθεια, καθώς είδε δύο του γύρους να καταστρέφονται από λάθος του και κίνηση. Οι δύο Haas στη δεύτερη προσπάθεια τους βελτίωσαν, όμως παρέμειναν εκτός πρόκρισης.

Ο Bottas βελτίωσε στο 1:25.801 και ο Hamilton ανέβηκε στην 2η θέση, ενώ ο Russell είχε την 15η θέση για την ώρα. Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Magnussen, Raikkonen, Giovinazzi, Latifi και Grosjean.

O Bottas με τις δύο Red Bull και τον Leclerc δεν βγήκαν ξανά, με τους υπόλοιπους να μάχονται για βελτίωση. Ο Russell έκανε έναν εντυπωσιακό χρόνο για να πάρει την πρόκριση στο Q2, όμως στη ζώνη του αποκλεισμού δεν άλλαξε κάτι. Ο Latifi έκανε λάθος στον τελευταίο του γύρο στη Luffield και αυτό ενδέχεται να αποφέρει ποινή στον teammate του, εφόσον πέρασε με τέρμα γκάζι σε εκείνο το σημείο.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Magnussen, Giovinazzi, Raikkonen, Grosjean και Latifi.

Q2

Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα που έγραψαν τον ταχύτερο γύρο τους στο Q2.

Οι δύο Mercedes, οι δύο Racing Point, οι δύο Red Bull και ο Leclerc έβαλαν τη medium γόμα για τη πρώτη τους προσπάθεια. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν με τη soft γόμα και θα είχε ενδιαφέρον τα περάσματά τους στα επόμενα λεπτά.

Ο Bottas έσπασε το ρεκόρ πίστας με τη δεύτερη ταχύτερη γόμα γράφοντας το 1:25.015 και ήταν 1.1s ταχύτερος του Verstappen που ήταν στην 2η θέση και επανέφερε τη πραγματικότητα στη πίστα. Ο Ocon ήταν ταχύτερος των δύο McLaren.

O Hamilton έκανε λάθος στην Luffield κατέστρεψε τον γύρο του ενώ πίσω του ακριβώς ήταν ο Bottas. Ο Βρετανός ξεκίνησε λίγο αργότερα έναν δεύτερο γύρο με τα ίδια ελαστικά αλλά οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να βγάλουν κόκκινη σημαία και να σταματήσουν τη διαδικασία. Χρόνο δεν είχαν γράψει επίσης οι Ricciardo, Gasly και Kvyat.

Με το που άναψε το πράσινο φως, ο Hamilton βγήκε με το δεύτερο φρέσκο σετ medium γόμας και ξέρει πως στον αγώνα δεν θα έχει άλλο ίδιο φρέσκο σετ σε περίπτωση που το χρειαστεί. Σε έναν πολύ προσεκτικό γύρο, δίχως να πιέσει στο όριο, ανέβηκε στην 2η θέση και είχε στο τσεπάκι του την πρόκριση.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Hulkenberg, Russell, Ricciardo, Gasly και Kvyat, με τον Albon να είναι στην 10η θέση.

Στα τελευταία λεπτά όλοι οι οδηγοί βγήκαν στη πίστα, με τον Vettel να περνά στη medium γόμα, ο Stroll επέμεινε επίσης με την medium σε αντίθεση με τον Hulkenberg.. Από την άλλη, οι Red Bull και οι Mercedes έβαλαν τη soft γόμα.

Οι Stroll και Vettel δεν βελτίωσαν, με τον Ricciardo να μπαίνει στη 10άδα και ο Hulkenberg ήταν εκτός. Ο Albon έκανε έναν κάκιστο χρόνο για να μείνει στην 12η θέση πίσω ακόμα και από τον Gasly που ήταν 11ος, ενώ ο Kvyat πήρε την 14η θέση μπροστά από τον Russell.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Gasly, Albon, Hulkenberg, Kvyat και Russell.

Q3

Οι δύο McLaren ήταν τα πρώτα μονοθέσια που μπήκαν στη πίστα με χρησιμοποιημένο σετ ελαστικών για να γράψουν τη πρώτη τους προσπάθεια.

Ο Hamilton έκανε μια τρομερή προσπάθεια και έσπασε το ρεκόρ πίστας στο 1:24.616, με τον Bottas να είναι ταχύτερος στο πρώτο κομμάτι, αλλά έμεινε τελικά 0.150s πίσω του. Ο Verstappen ήταν 1.147s πίσω στην 3η θέση σε μια χαοτική διαφορά, ενώ ο Stroll ήταν στην 4η θέση, 0.2s πίσω του. Οι δύο Ferrari είχαν την τρίτη σειρά με τον Leclerc μπροστά απ΄τον Vettel, o οποίος έκανε ένα μικρό λάθος, αλλά βρήκε επιτέλους την αυτοπεποίθηση που ήθελε. Οι McLaren και οι Renault ήταν με χρησιμοποιημένη γόμα.

O Stroll δεν βελτίωσε, με τον Ricciardo να είναι στην 5η θέση και τον Ocon στην 7η. Ο Norris έκανε μια καταπληκτική προσπάθεια για να ανέβει στην 4η θέση και ο Sainz ήταν μόλις δύο πίσω του. Ο Leclerc έκανε έναν φοβερό χρόνο για να πάρει την 3η θέση προσωρινά, από την άλλη όμως ο Vettel ήταν 10ος καθώς του ακυρώθηκε γύρος.

Ο Hamilton όμως ήταν άπιαστος, έσπασε τα χρονόμετρα και έγραψε το 1:24.303 για να πάρει την pole position νούμερο 91. Ο Bottas πήρε την 2η θέση και ο Verstappen έκανε καλό χρόνο για να πάρει την 3η θέση αλλά ήταν ένα δευτερόλεπτο μακριά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα QP του GP Βρετανίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles