spot_img

GP M. Βρετανίας QP: Μαγική pole από τον Hamilton

O Lewis Hamilton ήταν εκπληκτικός στις κατατακτήριες δοκιμές του Βρετανικού GP και με έναν φανταστικό χρόνο πήρε την pole position για τον αυριανό αγώνα.

Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:26.600 στο Q3, εκεί που έπρεπε και πανηγύρισε την 67 pole position της καριέρας του. Έτσι, ισοφάρισε τον Jim Clark με 5 pole στο Silverstone, ενώ βρίσκεται 1 μακριά από τον Michael Schumacher. Από την θέση θα εκκινήσει ο Kimi Raikkonen, ο οποίος κέρδισε για τρίτη φορά φέτος τον Sebastian Vettel, ο οποίος θα εκκινήσει 3ος.

Ο Valtteri Bottas, παρά το γεγονός πως βρέθηκε στη θέση, θα εκκινήσει 9ος λόγω ποινής 5 θέσεων για αλλαγή κιβωτίου. Best of the rest o Nico Hulkenberg, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Stoffel Vandoorne.

Οι δύο Red Bull βγήκαν στη πίστα με τα intermediate ελαστικά βροχής, ενώ πίσω οι υπόλοιποι οδηγοί βγήκαν με την super-soft γόμα. Η πίστα ήταν βρεγμένη στην αρχή της διαδικασίας, με τις συνθήκες να είναι αρκετά δύσκολες.

Αρκετοί ήταν αυτοί που επέστρεψαν στα pit για αλλαγή σε βρόχινη γόμα. Την ίδια στιγμή, οι δύο Red Bull έκαναν χρόνο με τον Ricciardo να είναι στην 1η θέση με χρόνο 1:42.966. Ακολούθησαν οι δύο Ferrari, όμως οι χρόνοι τους δεν ήταν ικανοποιητικοί.

Πολύ γρήγορος ήταν ο Nico Hulkenberg, ο οποίος ανέβηκε στην 2η θέση, ανάμεσα στις δύο Red Bull, ενώ οι Mercedes δεν είχαν συμπληρώσει ακόμα χρόνο.

Ο Hamilton ανέβηκε στην 3η θέση, ο Vettel  ήταν 5ος και είχαμε μπει μόλις στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας. Αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν είχαν κάνει καθαρό χρόνο, ενώ οι δύο Sauber δεν είχαν συμπληρώσει καν προσπάθεια. Άλλοι όμως ήταν ακόμα πιο άτυχοι.

Ο Daniel Ricciardo είδε το μονοθέσιό του να τον προδίδει και σταμάτησε στο γρασίδι ανάμεσα στη στροφή 7 και 8, στην παλιά ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Ο Αυστραλός δεν μπόρεσε να επαναφέρει το μονοθέσιο σε λειτουργία κι έτσι βγήκε η κόκκινη σημαία.

Όταν η δράση επέστρεψε, ο Hamilton βελτίωσε στο 1:41.296, με τον Perez στη 2η θέση, με τη πίστα να στεγνώνει όλο και περισσότερο. Ο Vettel ήρθε να βελτιώσει τον ταχύτερο χρόνο.

Με λιγότερα από 100 δευτερόλεπτα να απομένουν, πολλοί ρίσκαραν με την super-soft γόμα, ενώ ο Verstappen είχε ανέβει στην 1η θέση.

Ο Alonso έκανε το απίστευτο και με την super-soft γόμα, πέρασε τη γραμμή με λιγότερο από 1s να απομένει και έκανε και τον ταχύτερο γύρο στη διαδικασία, ενώ πιο πίσω υπήρχαν πολλές ανακατατάξεις. Έτσι, στο Q1, ο ταχύτερος χρόνος σημειώθηκε από μία McLaren.

Από το Q1, αποκλείστηκαν οι Stroll, Magnussen, Wehrlein, Ericsson και Ricciardo.

Με την έναρξη του Q2, ο Verstappen ήταν εκείνος που βγήκε πρώτος με την super-soft γόμα. Πίσω του ήταν ο Kvyat και ο Bottas, ο οποίος είχε την soft γόμα ελαστικών.

Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν με τη γόμα που έκαναν τον ταχύτερο γύρο στο Q2.

χρόνοι ήταν αρκετά ψηλά και σε κάθε πέρασμα, η πρόσφυση ήταν όλο και καλύτερη. Μετά τις πρώτες προσπάθειες, ο Hamilton ήταν στη κορυφή με χρόνο 1:31.145, με τις δύο Ferrari 1s πίσω του. Εντυπωσιακές οι δύο McLaren στην πρώτη 6άδα, όμως οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς.

Ο Hulkenberg έκανε έναν πολύ καλό χρόνο και ανέβηκε στην 1η θέση, 0.060s ταχύτερα από τον Hamilton. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γερμανός είχε πέσει 6ος, με τις δύο Mercedes να κάνουν το 1-2 για την ώρα, με τον Vettel στη 3η θέση.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά, με τις δύο Ferrari να κάνουν το 1-2, όμως πίσω έγινε χαμός. Ο ένας μετά τον άλλο βελτίωνε τον χρόνο του. Ο Vandoorne βελτίωσε σημαντικά για να ανέβει στην 6η θέση, όμως δευτερόλεπτα αργότερα ήταν 10ος. Ο Hamilton κατέβηκε για πρώτη φορά κάτω από το 1:28, ενώ ο Alonso δεν κατάφερε να βγάλει εκτός Q3 τον teammate του, χάνοντας για πρώτη φορά από τον Βέλγο φέτος.

Από το Q2, αποκλείστηκαν οι Palmer, Kvyat, Alonso, Sainz και Massa.

Οι δύο Mercedes ήταν τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στη πίστα και θα συμπλήρωναν τους πρώτους χρόνους. Φυσικά, όλοι οι οδηγοί ήταν με την super-soft γόμα.

Ο Bottas έγραψε το 1:27.580, όμως ο Hamilton ήρθε να κάνει το 1:27.231 και ανέβηκε στην 1η θέση, με τις Ferrari να ακολουθούν. Ο Raikkonen ήταν μόλις 3ος, 0.3s πιο αργός από τον Βρετανό, ενώ ο Vettel ήρθε πίσω του πιο γρήγορος, αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 2η θέση, 0.199s πιο αργός.

Οι δύο Mercedes συνέχισαν για δεύτερο γρήγορο γύρο, όμως δεν τον ολοκλήρωσαν και μάλλον ήθελαν να φέρουν τα ελαστικά στη κατάσταση που επιθυμούσαν.

Οι οδηγοί βγήκαν για τα τελευταία τους περάσματα, εκεί όπου θα κρινόταν η pole position.

O Bottas έκανε λάθος στον γρήγορο γύρο του και παρά το γεγονός πως κατάφερε να βελτιώσει, δεν ήταν αρκετά γρήγορος. Ο Hamilton όμως, με έναν μαγικό χρόνο, έσπασε τα χρονόμετρα και έγραψε το 1:26.600 και βελτίωσε απίστευτα τον χρόνο της pole.

Οι δύο Ferrari δεν ήταν σε καλό ρυθμό και ο Raikkonen βρέθηκε στη θέη, 0.5s πίσω από τον Βρετανό, ενώ ο Vettel ήταν μόλις 3ος. Την πρώτη 10άδα ολοκλήρωσαν οι Verstappen, Hulkenberg, Perez, Ocon, Vandoorne και Grosjean.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles