spot_img

GP M. Βρετανίας: QP Ονειρική pole για Lorenzo και 1-2 για την Ducati

O Jorge Lorenzo ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP της Μ. Βρετανίας, παίρνοντας την pole position μπροστά από τον Andrea Dovizioso.

O Ισπανός έχει βρει τον ρυθμό που θέλει με την GP18 και σε κάθε γύρο φαίνεται όλο και καλύτερος πάνω στη μοτοσυκλέτα του. Τώρα, σε βρόχινες καιρικές συνθήκες και ελαστικά για βρεγμένο οδόστρωμα, πήρε την pole position με έναν φανταστικό χρόνο στα τελευταία λεπτά του Q2. O Lorenzo σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 2:10.155 και ήταν 0.185s ταχύτερος του teammate του, ο οποίος έκανε το 1-2 για την Ducati σε ένα φανταστικό αποτέλεσμα για τις κατατακτήριες. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Johann Zarco, o οποίος ήταν η ταχύτερη Yamaha στη πίστα και αν δεν είχε βρει κίνηση στον τελευταίο του γύρο, μπορεί να ήταν σε θέση να δώσει μάχη ή και να χωρίσει στη μέση τις κόκκινες μοτοσυκλέτες.

 Ο τοπικός ήρωας, Cal Crutchlow, ο οποίος ήταν η ταχύτερη Honda ολοκλήρωσε στην 4η θέση, όμως υπολειπόταν 0.4s από την pole position. Μάλιστα, ήταν ταχύτερος του Marc Marquez, o οποίος δεν φαίνεται να έχει βρει τον καλό του εαυτό μέχρι στιγμής και αύριο θα ξεκινήσει από το μέσο της δεύτερης σειράς. Δίπλα του, θα δει τον Danilo Petrucci, o οποίος έφερε ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα στην ομάδα της Pramac.

O Andrea Iannone έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στην 7η θέση και ήταν μπροστά από τον Bradley Smith στο καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα για τον Βρετανό, ενώ δίπλα τους θα έχουν τον Jack Miller, ο οποίος ρίσκαρε με στεγνά ελαστικά στο τέλος, όμως δεν του βγήκε.

Ο Alex Rins έκλεισε την πρώτη 10άδα μπροστά από τις δύο εργοστασιακές Yamaha των Maverick Vinales και Valentino Rossi, οι οποίοι είχαν ένα τραγικό Q2, σε μια εμφάνιση όπου μόνο θετική δεν ήταν.

Οι κατατακτήριες πέρασαν από χίλια κύματα μέχρι να ολοκληρωθούν, καθώς λόγω της μη ασφαλούς κατάστασης της πίστας, οι αγωνοδίκες ανέβαλαν συνεχώς την έναρξη τόσο του Q1 αλλά και του Q2. Μάλιστα, ο Tito Rabat είχε άσχημο ατύχημα, το οποίο τον έχει στείλει στο νοσοκομείο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles