spot_img

GP M. Βρετανίας Race: Απόλυτη κυριαρχία Hamilton στο δραματικό Silverstone

O Lewis Hamilton πήρε μια τεράστια νίκη στο GP της Μ. Βρετανίας, έφτασε τις 5 συνεχόμενες στο Silverstone και μείωσε τη διαφορά από τον Sebastian Vettel.

O Βρετανός, έκανε εξαιρετική εκκίνηση και κρατήθηκε στη θέση κι έκτοτε δεν απειλήθηκε ποτέ και από κανέναν κατά τη διάρκεια του αγώνα και με μεγάλη άνεση πήρε μια άκρως σημαντική νίκη. Έτσι, ο Hamilton μείωσε τη διαφορά στη βαθμολογία στον 1 βαθμό από τον Sebastian Vettel. Στην θέση βρέθηκε ο Valtteri Bottas, ο οποίος χάρη στην καλή του εκκίνηση και την διαφορετική του στρατηγική έκανε ένα απίστευτο 1-2 για την Mercedes. Στην θέση, τερμάτισε ο Kimi Raikkonen, o οποίος παρά το κλατάρισμα πήρε ένα περιπετειώδη podium σε έναν τρελό αγώνα.

Ο Verstappen βρέθηκε σε στην θέση, με τον Ολλανδό να έχει κι εκείνος κλατάρισμα στους τελευταίους δύο γύρους, όμως η ομάδα του κατάφερε να το προλάβει. Στην θέση βρέθηκε ο Daniel Ricciardo, ενώ ο Nico Hulkenberg έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στην θέση. Ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε στην θέση και έχασε πολλούς βαθμούς στη μάχη του τίτλου. Έτσι, η διαφορά στο μέσον του πρωταθλήματος έπεσε στον 1 βαθμό

Στον γύρο σχηματισμού, ο Jolyon Palmer αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και άφησε τους υπόλοιπους οδηγούς να τον προσπεράσουν. Έτσι, εκτός από τον αγώνα του WEC και στην F1 είχαμε έναν επιπλέον γύρο σχηματισμό.

Στην εκκίνηση, ο Hamilton πετάχτηκε πολύ καλά, με τον Raikkonen να κρατά τη 2η θέση, όμως οι Vettel και Verstappen έδωσαν τη μάχη τους για την 3η θέση. Τελικά μετά από μερικές στροφές, ο Ολλανδός πέρασε τον Γερμανό. Ο Bottas έκανε καλή εκκίνηση και πετάχτηκε στην 9η θέση, ενώ ο Massa από 15ος, ανέβηκε 10ος.

Στον πρώτο γύρο οι δύο Toro Rosso μάχονταν μεταξύ τους, με τον Kvyat να χτυπά τον Sainz στο σύμπλεγμα στροφών Maggots, Becketts & Chappel. Ο Ισπανός δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα και το Safety Car έκανε την εμφάνισή του. Στις πιο πίσω θέσεις, ο Ricciardo είχε ανέβει 14ος, ενώ ο Alonso ήταν 16ος.

Στην επανεκκίνηση, ο Hamilton ξέφυγε έξυπνα από τον Raikkonen, με τις πίσω θέσεις να μην αλλάζουν. Ο Ricciardo έκανε λάθος στην έξοδο της στροφής 7 και βγήκε εκτός πίστας κι έτσι έχασε όσες θέσεις είχε κερδίσει. Ο Bottas πέρασε τον Ocon και ξεκίνησε το κυνήγι του Hulkenberg.

Το προσπέρασμα δεν άργησε να έρθει και ο Φινλανδός ανέβηκε 5ος, πίσω από τον Vettel. Μπροστά, ο Hamilton άνοιξε αμέσως τη διαφορά από τον Raikkonen στα 2.5s και σταθεροποιήθηκε εκεί για μερικούς γύρους. Στην 9η θέση, ήταν ο Vandoorne, ο οποίος κρατούσε πίσω του τον Massa, κάνοντας μια καλή εμφάνιση.

Ο Hamilton έγραφε τον ένα ταχύτερο γύρο μετά τον άλλο, ενώ ο Vettel δεν μπορούσε να προσπεράσει τον Verstappen και είχε ήδη χάσει 10s σε σχέση με τον Βρετανό. Πίσω του, ο Bottas είχε παραπλήσιο ρυθμό.

Όμως, ο Γερμανός δεν μπορούσε να περιμένει και επιτέθηκε στην ευθεία Hangar στον 13ο γύρο. Οι δυο τους ήρθαν δίπλα δίπλα, έδωσαν πολύ σκληρή μάχη, αλλά ο Ολλανδός κρατήθηκε μπροστά. Αυτό, επέτρεψε στον Bottas να πλησιάσει ακόμα περισσότερο, με τη διαφορά να είναι πλέον στο 1s. Ο Γερμανός ξαναπροσπάθησε να περάσει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Έτσι, στο τέλος του 18ου γύρου μπήκε στα pit για αλλαγή στην soft γόμα ελαστικών και βγήκε στην 6η θέση πίσω από τον Hulkenberg. O Verstappen απάντησε στον επόμενο γύρο, όμως ένα αργό pit-stop και ο πολύ καλός γύρος του Vettel τον έφεραν πίσω από τον Γερμανό.

Ο Vettel προσπέρασε αμέσως τον Hulkenberg κάνοντας και ταχύτερο γύρο, όμως ο Verstappen ακολούθησε το ίδιο παράδειγμα 1 γύρο αργότερα. Ο Bottas ήταν εκείνος που έπρεπε να πιέσει και σημείωνε ταχύτερα προσωπικά περάσματα, ενώ ο teammate του έκανε ταχύτερο γύρο στον γύρο νούμερο 23.

Σε πολλές ομάδες, τα pit-stop δεν ήταν ιδανικά, καθώς βλέπαμε χρόνους πάνω από 3s ή ακόμα και 4s.

O Raikkonen μπήκε τελικά για αλλαγή ελαστικών στον 24ο γύρο και βγήκε στην 3η θέση μπροστά από τον Sebastian Vettel. Ο Hulkenberg ακολούθησε το παράδειγμά του, ενώ οι Vandoorne, Massa και Magnussen δεν είχαν μπει ακόμα.

Ο Hamilton έκανε το pit-stop του στον 26ο γύρο και βγήκε στην 1η θέση, ακριβώς μπροστά από τον Bottas. Όμως, ο Βρετανός με φρέσκια soft γόμα άνοιξε αμέσως τη διαφορά, πράγμα που δεν βοήθησε τον Φινλανδό. Ο Vettel στην 4η θέση, δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με τον Raikkonen, όμως ήταν ταχύτερος ο Bottas.

Πλέον είχαμε μπει στους τελευταίους 20 γύρους και το μεγάλο ερώτημα ήταν πότε θα μπει ο Φινλανδός.

Η απάντηση ήρθε στο τέλος του 32ου γύρου, όταν και ο οδηγός της Mercedes μπήκε για αλλαγή στην super-soft γόμα και μόνος του στόχος πλέον ήταν οι δύο Ferrari. O Bottas μάλιστα, κατάφερε να βγει μπροστά από τον Verstappen. O Ricciardo έκανε κι εκείνος με τη σειρά του την αλλαγή ελαστικών και βγήκε στην 10η θέση, πίσω από τις δύο Force India.

Την ίδια ώρα, ο Fernando Alonso εγκατέλειψε τον αγώνα, μετά από ένα ακόμα πρόβλημα στην κινητήρια μονάδα. Η McLaren όμως, έβλεπε τον Vandoorne στην 12η θέση.

Η Ferrari, αποφάσισε να μην δώσει εντολές για αλλαγή θέσεων στους οδηγούς της, με τον Bottas να κερδίζει 1s στον γύρο από τον Γερμανό και να τον πλησιάζει επικίνδυνα.

Με 10 γύρους να απομένουν, ο Bottas έφτασε τον Vettel και μπήκε στη ζώνη DRS. O Bottas επιτέθηκε στον 42ο γύρο, όμως ο Vettel δεν του άφησε περιθώρια και κρατήθηκε προς στιγμήν μπροστά. Όμως, ο Γερμανός είχε ένα έντονο μπλοκάρισμα στη προσπάθεια να υπερασπιστεί τη θέση του.

Όμως, στον επόμενο γύρο, ο Bottas είχε το DRS και την ταχύτητα και πέρασε στη θέση μπροστά από τον Vettel στην ευθεία Hangar. Μάλιστα, το προσπέρασμα ήταν τόσο εύκολο που έκανε και ταχύτερο τελευταίο κομμάτι. Η διαφορά από τον Raikkonen ήταν στα 7.7s, αλλά ο Bottas ξεκίνησε το κυνήγι.

O Φινλανδός είχε ξεκινήσει την επίθεσή του, με τον Ricciardo να κυνηγά κι εκείνος την 6η θέση. Όμως, το δράμα δεν τελείωσε, με τον Raikkonen να έχει κλατάρισμα εμπρός αριστερά στον 49ο γύρο και να χάνει την θέση από τον Bottas και την από τον Vettel.

Όμως, το δράμα για την Ferrari δεν είχε τελειώσει, καθώς ο Vettel είχε ακριβώς το ίδιο κλατάρισμα στον επόμενο γύρο και έχασε πολύτιμες θέσεις στον αγώνα. Και ο Verstappen μπήκε με κλατάρισμα για αλλαγή ελαστικών και έτσι ο Bottas ανέβηκε στην θέση και ο Raikkonen ξανά στο βάθρο.

Έτσι, ο Hamilton πήρε μια μεγάλη νίκη στο Silverstone και μείωσε τη διαφορά στο πρωτάθλημα σε έναν αγώνα που μας χάρισε ένα δραματικό φινάλε. Ο Bottas ολοκλήρωσε το 1-2 για τα ασημί βέλη, ενώ ο Raikkonen βρέθηκε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Την πρώτη 10άδα ολοκλήρωσαν οι Verstappen, Ricciardo, Hulkenberg, Vettel, Ocon, Perez και Massa.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles