spot_img

GP Μαλαισίας Race: Ο Rossi έδωσε τη νίκη στον Marquez

Ο Marc Marquez πήρε την 9η νίκη του για το 2018 στη πίστα της Sepang έπειτα από πτώση του Valentino Rossi που ήταν στη πρωτοπορία του αγώνα για το μεγαλύτερο μέρος.

Ο Ισπανός ξεκίνησε από την 7η θέση έπειτα από ποινή που δέχθηκε στις κατατακτήριες δοκιμές και γρήγορα ξεκίνησε να σκαρφαλώνει στη κατάταξη. Μέχρι τον 5ο γύρο, είχε ανέβει στην 2η θέση και ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον Valentino Rossi που είχε την 1η θέση από τη πρώτη στιγμή του GP. O Ιταλός είχε ένα άνετο προβάδισμα που στους τελευταίους γύρους ξεκίνησε να το χάνει και να νιώθει τη πίσε να γίνεται όλο και πιο έντονη.

Ο 17ο γύρος από τους 20 αποδείχθηκε μοιραίος για τον Rossi, o οποίος έχασε τον έλεγχο και έπεσε στη στροφή 1, χάνοντας κάθε ελπίδα για να πάρει τη πρώτη του φετινή νίκη. Έτσι, ο Marquez πέρασε μπροστά και πήρε την 9η νίκη του για το 2018. Στην 2η θέση τερμάτισε θέση ο Alex Rins και πάλι με τη Suzuki, παίρνοντας το δεύτερο σερί του Top 3. O poleman, Johann Zarco πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα του μετά από πολύ καιρό, τερματίζοντας στην 3η θέση και δίνει τη μάχη στη βαθμολογία για να αναδειχθεί ο καλύτερος ιδιωτικός οδηγός, τώρα που ο Cal Crutchlow είναι εκτός λόγω τραυματισμού.

Ο Maverick Vinales ακολούθησε στην 4η θέση και εκτός βάθρου, ενώ τη πρώτη 5άδα έκλεισε ο Dani Pedrosa. H Ducati είχε έναν πολύ κακό αγώνα, με τον Andrea Dovizioso να ολοκληρώνει μόλις στην 6η θέση, μπροστά από τους Alvaro Bautista, Jack Miller και Danilo Petrucci. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο τοπικός ήρωας Hafizh Syahrin.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles