spot_img

GP Μαλαισίας FP1: 1-2 η Red Bull στη βροχερή Sepang

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τον teammate του να ολοκληρώνει το 102 για την ομάδα του.

Ο Ολλανδός είχε εξαιρετικό ρυθμό και στα τελευταία 10 λεπτά έγραψε το 1:48.962, που ήταν και ο ταχύτερος της διαδικασίας. Πίσω του ακολούθησε ο Daniel Ricciardo με την έτερη Red Bull, όμως ήταν 0.7s πιο αργός. Το FP1 σίγουρα ήταν πολύ ικανοποιητικό για τους Ταύρους, οι οποίοι έχουν ρυθμό στο βρεγμένο. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Fernando Alonso με την McLaren, ο οποίος έγραψε τον ταχύτερο χρόνο του στα τελευταία λεπτά.

Στις θέσεις 4 & 5 βρέθηκαν οι δύο Ferrari κάνοντας τους χρόνους τους τελευταία στιγμή, με τις δύο Mercedes να ακολουθούν πίσω τους.

H βροχόπτωση ήταν έντονη τα πρώτα 30 λεπτά της διαδικασίας, με τους αγωνοδίκες να αναγκάζονται να βγάλουν την κόκκινη σημαία.

Με 60 λεπτά ακριβώς να μένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πράσινη σημαία βγήκε και επιτέλους είχαμε δράση στη πίστα. Ο Fernando Alonso ήταν ο πρώτος που έκανε την εμφάνισή του στην Sepang, με τις δύο Ferrari να τον ακολουθούν.

Ο Pierre Gasly ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος, καθώς αντικατέστησε τον Daniil Kvyat, ενώ μόνο για το FP1, ο Sergey Sirotkin πήρε τη θέση του Hulkenberg στην Renault, o Giovinazzi τη θέση του Magnussen στην Haas, Gelael τη θέση του Sainz στην Toro Rosso και ο Leclerc τη θέση του Ericsson στην Sauber.

Στα πρώτα λεπτά πράσινης σημαίας, είδαμε πολλούς οδηγούς να κάνουν installation laps, ώστε να ελέγξουν κατά πόσο λειτουργούν όλα σωστά στα μονοθέσια. Με 45 λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση του FP1, δεν είχαμε κανέναν χρόνο συμπληρωμένο, ενώ κανένα μονοθέσιο δεν ήταν στη πίστα.

Μετά από πολλά λεπτά ησυχίας στη πίστα, ο Daniel Ricciardo μπήκε με τα ενδιάμεσα ελαστικά και έγραψε τον πρώτο χρόνο της ημέρας στο 1:55.601. Αυτό έδωσε πάτημα στις δύο Ferrari, στον Verstappen, στον Hamilton και στον Alonso να βγουν κι εκείνοι με τη σειρά τους.

Ο Vettel βελτίωσε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:54.463, με τον teammate του να ανεβαίνει στην 2η θέση, ενώ ο Hamilton έκανε τον 4ο χρόνο. Όπως ήταν λογικό, οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς, με τον Ricciardo να ανακτά τη πρωτοπορία και τον Verstappen να τον ρίχνει από εκεί αμέσως. Ο χρόνος του Ολλανδού ήταν στο 1:51.201 και ήταν 0.5s ταχύτερος από τους υπόλοιπους.

Ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα και όλο και περισσότεροι οδηγοί είχαν βγει στη πίστα, με τους 18 από τους 20 να έχουν γράψει χρονομετρημένη προσπάθεια. Οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, όμως ήταν κατάλληλες για τα ενδιάμεσα ελαστικά και για να επιτρέψουν στους οδηγούς να χτίσουν την αυτοπεποίθηση που θέλουν στο βρεγμένο.

Ο Ricciardo βελτίωσε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας με χρόνο στο 1:50.825, ενώ οι δύο Ferrari είχαν ανέβει στις θέσεις 3 και 4. Όμως, οι Bottas και Stroll ήρθαν να εκτοπίσουν τα κόκκινα μονοθέσια από εκεί. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι περισσότεροι είχαν επιστρέψει στα pit, έχοντας πάρει τα δείγματα που ήθελαν.

Όμως, οι δύο Red Bull έκαναν και πάλι ταχύτατους γύρους, με τον Ricciardo να γράφει το 1:49.719, με τον Verstappen 0.7s πίσω του.

Ο Lewis Hamilton έκανε την επανεμφάνιση του στην πίστα και έγραψε τον 3ο ταχύτερο χρόνο, όμως ήταν πολύ πιο πίσω από τις δύο Red Bull. O Verstappen απάντησε στον Ricciardo και έγραψε το 1:48.962 και ανέβηκε στην 1η θέση. Εντυπωσιακός ο Fernando Alonso, o οποίος στα τελευταία λεπτά έγραψε τον 3ο ταχύτερο γύρο της διαδικασίας.

Οι δύο Ferrari βγήκαν στο τέλος, όμως το καλύτερο που μπορούσαν ήταν το 4 και το 5, πίσω από τον οδηγό της McLaren.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles