spot_img

GP Μεξικό Race: Ο Verstappen κέρδισε – Ο Hamilton έγινε ο παγκόσμιος πρωταθλητής

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής στο GP του Μεξικού, με τον Lewis Hamilton να κατακτά τον πολυπόθητο 4ο τίτλο της καριέρας σε έναν δραματικό αγώνα.

Ο Ολλανδός πήρε τη πρωτοπορία του αγώνα στην πρώτη στροφή με ένα εντυπωσιακό φρενάρισμα από την εξωτερική, είδε τους αντιπάλους του να καταστρέφονται και έφτασε σε μια άνετη νίκη. Αυτή, ήταν η δεύτερη στη χρονιά για τον Verstappen και 3η συνολικά στη καριέρα του. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Valtteri Bottas με την Mercedes σε έναν πολύ ήσυχο αγώνα για τον Φινλανδό, όπου πήρε 18 βαθμούς γι το πρωτάθλημα. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Kimi Raikkonen για την Ferrari, με τον έτερο Φινλανδό να έχει επίσης έναν ήρεμο αγώνα.

Ο Lewis Hamilton είχε κλατάρισμα στον πρώτο γύρο με επαφή με τον Sebastian Vettel όταν ο Γερμανός έπεσε πάνω του. Όμως κάνοντας σοβαρή οδήγηση πρωταθλητή δίχως ρίσκο και με την 8η θέση κατέκτησε το πρωτάθλημα για το 2017. Ο Βρετανός πήρε τον τέταρτο τίτλο της καριέρας του, δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση της σεζόν, σε μια χρονιά όπου ήταν εντυπωσιακός οδηγικά και το κατέκτησε με την αξία του.

Ο Best of the Rest ήταν και σήμερα ο Esteban Ocon με την Force India, με τον Γάλλο να τερματίζει στην θέση, με τον Lance Stroll να παίρνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την Williams στην θέση.

Στην εκκίνηση, οι Verstappen και Hamilton βρέθηκαν στο slip-stream του Vettel και μέχρι τα φρένα οι τρεις τους ήταν δίπλα δίπλα. Ο Verstappen έστριψε μπροστά με τον Vettel να είναι στην εξωτερική και ο Hamilton να τον περνάει.

Στην στροφή 3 όμως, ο Vettel έπεσε πάνω στον Βρετανό, με αποτέλεσμα να διαλυθεί το πίσω αριστερά ελαστικό του και η εμπρός αεροτομή του Γερμανού να έχει ζημιά.

Από την όλη φασαρία επωφελήθηκαν οι Verstappen και Bottas, οι οποίοι ανέβηκαν στις δύο πρώτες θέσεις. O Vettel μπήκε στα pit και έτσι ο Ocon ανέβηκε στην 3η θέση και ο Hulkenberg ήταν ακριβώς πίσω του.

Στους πρώτους γύρους, οι Sainz και Massa μπήκαν στα pit καθώς αμφότεροι είχαν κλατάρισμα. Ο Perez ανέβηκε στην 5η θέση, με τους Raikkonen, Stroll, Magnussen, Ericsson και Vandoorne να ακολουθούν.

Ο Vettel άρχισε να κερδίζει τη μία θέση μετά την άλλη και μέχρι τον 18ο γύρο είχε ανέβει στην 14η θέση. Όμως, για να ολοκληρώσει ένα προσπέρασμα στον Massa εκτός πίστας.

Ο Verstappen μπροστά ήταν σε εξαιρετικό ρυθμό και είχε ανοίξει τη διαφορά από τον Bottas στα 6s, ενώ ο Ocon ήταν πολύ πιο πίσω για να μπορέσει να απειλήσει τους δύο πρώτους.

Ο Perez μπήκε στον 19ο γύρο για να αλλάξει στη soft γόμα και στους επόμενους δύο γύρους ακολούθησαν οι Hulkenberg και Ocon για να μην πέσουν θύμα του undercut. Αυτό βοήθησε τον Raikkonen που ανέβηκε στην 3η θέση αλλα ήταν σχεδόν μισό λεπτό πίσω από τον Verstappen.

O Hulkenberg όμως, είδε τη τύχη του να αλλάζει για ακόμα μια φορά, καθώς στον 26ο γύρο το μονοθέσιό του τον πρόδωσε ξανά και εγκατέλειψε από θέση βαθμών. Αυτό ανέβασε τον Ericsson στην 8η θέση που έκανε το καλύτερο αγώνα της καριέρας του, με τον Alonso να είναι κολλημένος πίσω του και ο Vettel να έρχεται ταχύτατος.

Ο Hamilton κατάφερε επιτέλους με τη πληγωμένη Mercedes να ξεκολλήσει από τη τελευταία θέση όταν πέρασε τον Sainz στον 27ο γύρο και τον Wehrlein στον 30ο.

To Virtual Safety Car έκανε την εμφάνισή του, όταν ο κινητήρας στη πλάτη του Hartley έσπασε και άφησε ένα μεγάλο σύννεφο καπνού στη πίστα. Οι Verstappen, Bottas και όσοι δεν είχαν κάνει pit-stop μπήκαν για να αλλάξουν ελαστικά, μαζί και οι Vettel, Hamilton. O Γερμανός έπεσε στην 8η θέση, ενώ ο Βρετανός στην 16η στον 34ο γύρο. Κερδισμένος βγήκε ο Raikkonen που έμεινε στην 3η θέση αλλά περισσότερο κερδισμένος ήταν ο Stroll, o οποίος είχε ανέβει στην 5η θέση από το πουθενά.

O Hamilton σε εκείνο το σημείο άρχισε να πιέζει, καθώς δεν ήταν μακριά από τους βαθμούς. Αρχικά πέρασε τον Grosjean, έπειτα τον Gasly και στον 46ο πέρασε τον Ericsson για να ανέβει στην 12η θέση με τους βαθμούς να είναι 10s πιο μπροστά.

O Vettel είχε την ultra-soft γόμα και έφτασε πολύ γρήγορα τον Perez και τον προσπέρασε με εντυπωσιακό τρόπο στην στροφή 4, ενώ έπειτα από 2 γύρους ήταν κολλημένος πίσω από τον Stroll. Ο Γερμανός δεν δυσκολεύτηκε να τον περάσει για την 5η θέση και το γιόρτασε με ταχύτερο γύρο και ταυτόχρονα ρεκόρ πίστας. Όμως, δεν άργησε να φτάσει τον Ocon και να τον προσπεράσει, ενώ την ίδια στιγμή, ο Hamilton ανέβηκε στην 10η θέση, περνώντας τον Massa στον 56ο γύρο.

Από εκεί και πέρα, ο Vettel είχε τον Raikkonen μπροστά του στα 23s, ενώ ο Hamilton είχε φτάσει τους Magnussen και Alonso για την 8η θέση. O Hamilton επιτέθηκε στον Ισπανό και για δύο συνεχόμενους γύρους έδωσαν μια τρομερή μάχη. Στον 69ο γύρο, ο Βρετανός πήγε από την εξωτερική στη στροφή 1, με τους δύο να ακουμπούν. Η μάχη μεταφέρθηκε μέχρι τη στροφή 5, όπου ο οδηγός της Mercedes στη μάχη της ημέρας ανέβηκε στην 9η θέση.

Ο Max Verstappen πέρασε από την 1η θέση τη γραμμή του τερματισμού και πήρε μια μεγάλη νίκη, όμως ο άνθρωπος της ημέρας ήταν ο Lewis Hamilton, o οποίος τερμάτισε στην 9η θέση και κατέκτησε το πρωτάθλημα με στυλ.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles