spot_img

GP Μεξικού FP1: Άνετο προβάδισμα Red Bull με τις Renault να ακολουθούν

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Autodromo Hermanos Rodriguez σε μια κυριαρχία της Red Bull.

O Ολλανδός μπήκε από τη πρώτη στιγμή και έδειξε πως είναι ταχύτατος, με την RB14 να βολεύεται στη διαδρομή του Μεξικού, με τεράστια διαφορά μάλιστα. Ο Verstappen στο δεύτερο μισό της διαδικασίας έγραψε το 1:16.656 και ήταν 0.483s ταχύτερος του Daniel Ricciardo που έκανε το 1-2 για τους ταύρους στο FP1. Στη 3η θέση ήρθε η πρώτη έκπληξη που ακούει στο όνομα Carlos Sainz, με τον Ισπανό να φέρνει πολύ ψηλά την RS18.

Στην 4η θέση ακολούθησε ο teammate του, Nico Hulkenberg αφήνοντας μόνο θετικές εντυπώσεις στους Γάλλους, παρά τη διαφορά στο 1.2s από τον Verstappen. Πίσω τους έμειναν οι δύο Mercedes στις θέσεις 5 και 6, με τον Lewis Hamilton να είναι ταχύτερος του Valtteri Bottas, με τη διαφορά στη κορυφή να είναι στο 1.4s ήδη. Οι δύο Ferrari ακολούθησαν πίσω τους, με τον Sebastian Vettel να είναι σχεδόν 2 δευτερόλεπτα από τη κορυφή, προκαλώντας μεγάλα ερωτηματικά για την ώρα. Η μόνη διαφορά με την Red Bull ήταν πως και οι τέσσερις ήταν με την ultra-soft γόμα, σε αντίθεση με τους οδηγούς της RB14 που ήταν με την hyper-soft.

Τη 10άδα έκλεισαν οι Brendon Hartley και ο Nicholas Latifi που αντικατέστησε τον Esteban Ocon και έκανε εξαιρετική δουλειά, μπροστά από τον Sergio Perez. Πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Antonio Giovinazzi στην 12η θέση μπροστά από τον Marcus Ericsson. H πρώτη Haas ήταν αυτή του Romain Grosjean στη 13η θέση, ενώ ο Lando Norris έφερε τη McLaren στη 15η. Ο Pierre Gasly ήταν ο άτυχος της διαδικασίας, με την Toro Rosso να αλλάζει κινητήρα στο μονοθέσιο του και στον αγώνα θα εκκινήσει από τη τελευταία θέση.

Οι ομάδες αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στη πρώτη περίοδο, με τη κατάσταση της πίστας να είναι πολύ άσχημη. Η φθορά ήταν έντονη στις γόμες ελαστικών και σίγουρα άναψαν συναγερμοί στις ομάδες. Η πρόσφυση ήταν επίσης πολύ κακή, όμως αν δεν αλλάξει ο καιρός, αναμένεται να βελτιωθεί όσο τα μονοθέσια στρώνουν γόμα πάνω.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles