spot_img

GP Μεξικού FP1: Αρχή με Hamilton σε μεικτές συνθήκες

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 για το GP του Μεξικού, με τις διαφορές να είναι ιδιαίτερα μικρές.

Ο Βρετανός με τη soft γόμα έδειξε να έχει το πάνω χέρι και με το 1:17.327 πήρε τη 1η θέση, η οποία όμως μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα για τη μέρα. Η πίστα είχε μπόλικη υγρασία και λίγο νερό στην αρχή του FP1, με οδηγούς να ξεκινούν με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Στη συνέχεια οι συνθήκες βελτιώθηκαν και η πρόσφυση έγινε πολύ καλύτερη με το track evolution να είναι μέχρι και στα δύο δευτερόλεπτα όσο περνούσε η ώρα. Μέχρι το τέλος του 90λεπτου είδαμε γόμα να στρώνεται και στη δεύτερη περίοδο θα μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό συμπέρασμα.

Ο Charles Leclerc έφερε τη Ferrari στη 2η θέση στη διαδικασία, με τη medium γόμα όμως. Ο Μονεγάσκος στο ταχύτερο γύρο του έγραψε και την υψηλότερη τελική στα 362 χλμ/ώρα, έχοντας 16 χλμ διαφορά με τον Hamilton κάτι που έπαιξε ρόλο στη μικρή αυτή διαφορά, μιας και ήταν 0.119s πιο αργός. Ο Max Verstappen έμεινε στη 3η θέση, έχοντας όμως με τη soft γόμα περιθώρια βελτίωσης για την ώρα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Alex Albon έφερε τη δεύτερη Red Bull στη 4η θέση, με τον Valtteri Bottas να είναι 5ος και ο Sebastian Vettel, επίσης με τη medium γόμα έμεινε στην 6η θέση, δίχως όμως να κάνει έναν καθαρό γρήγορο γύρο και να πάρει τα μέγιστα.

Ο Carlos Sainz ήταν ο Best of the Rest στην 7η θέση, όντας μόλις 1s μακριά από τη κορυφή, δείχνοντας θετικά δείγματα για τη McLaren. Οι δύο Toro Rosso ακολούθησαν και τη 10άδα έκλεισε ο Antonio Giovinazzi.

Εκτός αυτής έμειναν οι δύο Renault, Haas και Racing Point, με τον ήρωα του Μεξικού, Sergio Perez να είναι μόλις στη 17η θέση. Ο teammate του από την άλλη, Lance Stroll ήταν ταχύτερος του, όμως προκάλεσε μια προσωρινή κόκκινη σημαία όταν χτύπησε στον τοίχο στη τελευταία στροφή. Οι δύο Williams ήταν στις δύο τελευταίες θέσεις, με τον George Russell 1s ταχύτερος του Nicholas Latifi που πήρε μέρος στη διαδικασία.

Αποτελέσματα FP1 – GP Μεξικού

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles