spot_img

GP Μεξικού QP: Μεγάλη pole position από τον Ricciardo

O Daniel Ricciardo ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών στη πίστα Autodromo Hermanos Rodrigues και αύριο θα ξεκινήσει τον αγώνα από θέση ισχύος.

 O Αυστραλός έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο τέλος του Q3 και κέρδισε στα ίσα τον teammate του και με το 1:14.759 πήρε τη τέταρτη pole της καριέρας του έπειτα από μια καταπληκτική μάχη στο Q3 και δεύτερη φετινή. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Max Verstappen με τη δεύτερη RB14, o oποίος μόνο απογοητευμένος πρέπει να είναι, μιας και μέχρι το Q2 είχε κυριαρχήσει στο Μεξικό. Για 10ο σερί αγώνα ο ταχύτερος του Q2 δεν παίρνει τη pole position, ενώ αυτό ήταν το πρώτο 1-2 της Red Bull από την Αμερική του 2013. Πίσω τους θα βρεθεί ο Lewis Hamilton με τη Mercedes, o οποίος τα έδωσε όλα, αλλά έμεινε 0.135s μακριά από τον Αυστραλό και μόνο χαρούμενος πρέπει να είναι με το αποτέλεσμα. Δίπλα του θα είναι ο Sebastian Vettel με την Ferrari, o oποίος ήταν 0.2s μακριά από τη κορυφή και αύριο η εκκίνηση αναμένεται άκρως συναρπαστική ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους.

Ο Valtteri Bottas ήταν στη 5η θέση μπροστά από τον Kimi Raikkonen, ενώ best oftherest ήταν ο Nico Hulkenberg μπροστά από τον teammate του. Τη 10άδα έκλεισαν οι δύο Sauber των Charles Leclerc και Marcus Ericsson.

Q1

Οι συνθήκες ήταν στεγνές στην αρχή της διαδικασίας, με τα σύννεφα να έχουν μαζευτεί πάνω από τη πίστα και ο Gasly ήταν το πρώτο μονοθέσιο στη πίστα με τη hyper-soft, σημειώνοντας το 1:17.876. Ο χρόνος αυτός έπεσε γρήγορα, με τον Vettel να περνά στη κορυφή στο 1:16.089, ενώ στη Mercedesε είχαν επιλέξει την ultra-soft για το Q1. Οι δύο Red Bull όμως είχαν αντίθετη άποψη κάνοντας το 1-2, με τον Verstappen να γράφει το 1:15.756 που αποτελεί το νέο ρεκόρ πίστας.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στην επικίνδυνη ζώνη είχαμε τους Vandoorne, Magnussen, Stroll, Sirotkin και Alonso που δεν είχε γράψει προσπάθεια.

Στη Mercedes έβγαλαν τους οδηγούς της με τη hyper-soft γόμα και ο Bottas έγραψε το 1:15.580 για να ανέβει 1ος και ο Hamilton ανέβηκε στη 2η θέση.

Οι δύο McLaren μπήκαν στη 10άδα με τον Alonso 8ο και τον Vandoorne 9ο, όμως ο Sainz ήρθε να τους ξεπεράσει όπως και ο Hulkenberg και ο Ocon. Οι ανακατατάξεις ήταν τρομερές, με τον οδηγό της McLaren να πέφτει στη 17η θέση μέχρι το τέλος, με τον Ericsson να κάνει την έκπληξη στην 11η θέση με την Sauber, ενώ οι δύο Haas αποκλείστηκαν από νωρίς.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Grosjean (έχει ποινή 3 θέσεων), Vandoorne, Magnussen, Stroll και Sirotkin.

Q2

Οι οδηγοί που θα προκριθούν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα που έγραψαν τον καλύτερο γύρο τους στο Q2.

Και στη Mercedes αλλά και στη Ferrari είδαμε την ultra-soft γόμα, ενώ στη Renault είχαμε την hyper-soft και στη RP Force India την super-soft. O Hamilton έγραψε το 1:15.644 για να ανέβει 1ος, ενώ ο Vettel ήταν 0.071s πιο αργός του, ενώ ο Bottas ήταν ταχύτερος του Ricciardo. Στη Red Bull έβαλαν επίσης την ultra-soft με τον Verstappen να περνά στη 1η θέση για 0.004s σε μια εντυπωσιακή μάχη. Η Renault είχε τις θέσεις 7 και 8, ενώ οι Sauber έκλειναν τη 10άδα.

Στα τελευταία λεπτά, είχαμε όλους τους οδηγούς εκτός του Gasly για να γράψουν ένα τελευταίο χρόνο, με τους πρώτους να αναμένεται να παρατούν τη προσπάθεια τους.

Ο Alonso έμεινε μόλις στην 11η θέση για την ώρα και αποκλείστηκε, όμως ο Ocon τον ξεπέρασε, ενώ ούτε ο Hartley, ούτε ο Perez κατάφεραν να μπουν στη 10άδα, με τη στρατηγική της RP Force India να περάσει με την ultra-soft στο Q3 δεν έπιασε.

Από τo Q2 αποκλείστηκαν οι Ocon, Alonso, Perez, Hartley και Gasly (έχει 15 θέσεις ποινή).

Q3

Οι δύο Ferrari ήταν τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στη πίστα με τις δύο Mercedes να ακολουθούν, ενώ οι Red Bull βγήκαν τελευταίες.

Ο πρώτος που έγραψε χρόνο ήταν ο Raikkonen στο 1:15.330 για να έρθει ο Vettel να γράψει το 1:14.970. Ο Hamilton ήταν 0.052s πιο αργός από τον Γερμανό, ενώ ο Bottas έμεινε 3ος. Ο Ricciardo δεν τα κατάφερε και έμεινε 3ος, όμως ο Verstappen ήταν σε δικό του ρυθμό και έγραψε το 1:14.785 και πήρε τη προσωρινή 1η θέση.

Ο Raikkonen ήταν ο πρώτος που έκανε τον τελευταίο του χρόνο και δεν μπόρεσε να βελτιώσει, όπως και ο Vettel πίσω του. Ο Bottas ήταν ακόμα ένας οδηγός που δεν κατάφερε να βελτιώσει, ενώ ο Ricciardo ανέβηκε στη 1η θέση με το 1:14.759 και ο Verstappen δεν κατάφερε να απαντήσει.  Ο Hamilton ήταν ο τελευταίος που έκανε χρόνο και ανέβηκε στην 3η θέση όντας 0.135s πιο αργός από τη κορυφή και ξεπέρασε τον Vettel.

O Ricciardo όμως ήταν αυτός που χαμογέλασε τελευταίος κάνοντας την έκπληξη και πήρε την pole position μέσα από τα χέρια του Verstappen.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles