spot_img

GP Μεξικού QP: Pole με ρεκόρ πίστας ο Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές στο GP Μεξικού, σπάζοντας το ρεκόρ πίστας και το σερί της Ferrari.

O Ολλανδός ήταν ταχύτατος τη στιγμή που έπρεπε και παρά την έξοδο του Valtteri Bottas, βελτίωσε και έγραψε νέο ρεκόρ πίστας, παίρνοντας το αίμα του πίσω για τη περσινή απογοήτευση και έδειξε πως μπορεί να κάνει τη Τρίτη του σερί νίκη στο Μεξικό. Ο Charles Leclerc πήρε τη 2η θέση στη διαδικασία και αύριο θα έχει καθαρό δρόμο ώστε να περάσει με τη δύναμη της Ferrari στη κορυφή. Στη καλύτερη θέση είναι ο Sebastian Vettel, o οποίος παρά τη 3η θέση στην εκκίνηση ξέρει πως θα έχει και το slipstream στην ευθεία και μπορεί όπως στην Ρωσία να πεταχτεί στην 1η.

Ο Lewis Hamilton ξέρει πως μπορούσε κάτι καλύτερο από τη 4η θέση όμως δεν βελτίωσε ποτέ λόγω των κίτρινων σημαιών που υπήρχαν. Ο Valtteri Bottas ενδέχεται να κατέστρεψε τον αγώνα του πέρα από το μονοθέσιό του, το οποίο έχει σοβαρές ζημιές, με τον Alex Albon στην 6η θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι 6 πρώτοι θα εκκινήσουν τον αγώνα με τη medium γόμα όπου χρησιμοποίησαν στο Q2,

Ο Carlos Sainz πήρε την 7η θέση μπροστά από τον Lando Norris για τη McLaren που κέρδισε τις Toro Rosso και θέλει ακόμα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ο Sergio Perez δεν κατάφερε να μπει στο Q3 στον εντός έδρας αγώνα, ενώ οι δύο Renault έμειναν στις θέσεις 12 και 13.

Μέτριες κατατακτήριες δοκιμές για  την Alfa Romeo, όπως και για τις Haas, όπου δεν έχουν περάσει ποτέ στο Q3 στο Μεξικό.

Q1

Οι δύο Williams ήταν τα πρώτα μονοθέσια και έγραψαν γύρους ώστε να στρώσουν τη πίστα για τους πιο γρήγορους οδηγούς, με τον Grosjean να είναι εκείνος που έκανε το λάθος στα φρένα για τη στροφή 1 και είχε έξοδο. Ο Raikkonen ήταν εκείνος που έγραψε τον πρώτο πολύ ανταγωνιστικό χρόνο, με τον Albon  να ανεβαίνει στη 1η θέση και ήταν ταχύτερος των δύο Ferrari.

O Verstappen ήρθε ακόμα ταχύτερα και έγραψε το 1:15.9 και ανέβηκε στη 1η θέση, με τον Hamilton να είναι μόλις στη 3η θέση αλλά μπροστά από τις SF90-H. Οι Leclerc και Vettel έκαναν ακόμα ένα γύρο, με τον πρώτο να παίρνει τη 4η θέση και τον δεύτερο να κάνει λάθος και να μένει μόλις στην 5η θέση.

Εντυπωσιακός ήταν και πάλι ο Raikkonen στην 7η θέση, ενώ οι δύο Haas μαζί με τον Stroll ήταν εκτός 15άδας.

Στα τελευταία λεπτά, ο Russell έγραψε έναν πολύ αξιοπρεπή χρόνο, με τους SAinz Και Kvyat να είναι μπροστά από τον Bottas, αλλά στο τέλος οι θέσεις αποκλεισμού δεν άλλαξαν, παρά τη βελτιώση από όλους τους οδηγούς.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Stroll, Magnussen, Grosjean, Russell και Kubica

Q2

Οι δύο Toro Rosso βγήκαν στη πίστα με τη medium γόμα, όπως και οι δύο McLaren, οι Mercedes, Φερραρι και Red Bull, ενώ οι Renault ήταν με τη soft γόμα.

Ο Vettel έγραψε το 1:15.914 και ήταν ο ταχύτερος οδηγός, με τον Verstappen να είναι 0.2s πίσω του και ο Leclerc άλλο 0.1s πιο πίσω. Ο Hamilton ήταν 0.5s μακριά από τη κορυφή, με τον Bottas να κάνει λάθος. Οι δύο McLaren ήταν ταχύτερες των Toro Rosso, με τον Sainz μάλιστα να είναι ανάμεσα στις δύο Renault με πιο αργή γόμα.

Ο Perez που βγήκε με τη soft γόμα πήρε την 7η θέση και ο μοναδικός από τις μεσαίες ομάδες που ήταν στη 10άδα με τη medium ήταν ο Norris ανάμεσα στις Renault.

Για τη τελευταία προσπάθεια, οι Ferrari μαζί με τις McLaren, τις Renault και τις Red Bull έβαλαν τη soft γόμα εκτός από τις Mercedes που βγήκαν και πάλι με medium.

O Sainz ανέβηκε στην 4η θέση μπροστά από τις Mercedes, με τις Renault να ξεπερνάνε τον Perez. Οι Toro Rosso ήταν μπροστά από τις Renault και ο Norris 6ος. Ο Perez δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 11η θέση, ενώ οι Mercedes βελτίωσαν.

Ο Bottas πήρε προσωρινά τη 1η θέση για να έρθει ο Hamilton να γράψει το 1:15.721, με τις Ferrari και Red Bull να μη βελτιώνουν, πράγμα που σημαίνει πως θα ξεκινήσουν και οι έξι με τη medium γόμα.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Perez, Hulkenberg, Ricciardo, Raikkonen και Giovinazzi.

Q3

Οι Toro Rosso και οι McLaren βγήκαν με χρησιμοποιημένα σετ, με τις Mercedes να είναι μπροστά και οι Ferrari με τις Red Bull λίγο πιο πίσω.

Ο Bottas ήταν ο πρώτος και έγραψε το 1:15.338  για να έρθει ο Hamilton λίγο ταχύτερος ενώ ο Vettel τουςε ξεπέρασε και τους δύο. Ο Albon ¨ηταν ανάμεσα στις Mercedes, ενώ ο VErstappen έγραψε το 1:14.910 για να πάρει τη 1η θέση, με τον Leclerc μόλις 0.114s πίσω του.

Είχε έρθει η ώρα των τελευταίων περασμάτων, με τον Albon να είναι μπροστά και ο Verstappen θα είχε το τελευταίο λόγο.

Οι Albon και Leclerc δεν βελτίωσαν το χρόνο τους, όμως ο Bottas πίσω στην έξοδο της τελευταίας στροφής ο Bottas έκανε λάθος και διέλυσε το μονοθέσιο του, καταστρέφοντας το χρόνο των Hamilton και Vettel. Όμως ο Verstappen βελτίωσε και έγραψε το 1:14.758 που αποτελεί ρεκόρ πίστας.

Αποτελέσματα QP – GP Μεξικού

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles