spot_img

GP Μονακό QP: Έσπασε τα χρονόμετρα και πήρε την pole o Ricciardo

O Daniel Ricciardo ήταν το απόλυτο αφεντικό των κατατακτήριων δοκιμών στο Μονακό, έγραψε νέο ρεκόρ πίστας και αύριο έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Ο Αυστραλός ήταν εμφατικός και τρομερά γρήγορος από τη Πέμπτη και δεν έπεσε ποτέ κάτω από τη 1η θέση και πήρε τη πρώτη φετινή pole position της Red Bull με μια τρομερή εμφάνιση. Ο Αυστραλός έγραψε το 1:10.810 και ο χρόνος αυτός αποτελεί το νέο ρεκόρ πίστας, με κανέναν άλλο να μην μπορεί να αμφισβητήσει τη κυριαρχία της Red Bull. Στη 2η θέση έμεινε ο Sebastian Vettel με την Ferrari, o oποίος δεν κατάφερε να βρεθεί αρκετά κοντά στον Honey Badger, όμως τα 0.2s φαντάζουν σχετικά μικρή διαφορά. Το σημαντικό για τον Vettel είναι πως μπορεί αύριο να διεκδικήσει τη 1η θέση στην εκκίνηση, ενώ είναι μπροστά από τον Lewis Hamilton. O Βρετανός έμεινε στην 3η θέση, αλλά στον τελευταίο του γύρο δεν είχε καθαρό τελευταίο κομμάτι και δεν μπόρεσε να κρατήσει την 2η θέση.

Ο Kimi Raikkonen θα εκκινήσει από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης δίπλα στον Hamilton, με τον Valtteri Bottas να μένει 6ος σε μια μέτρια εμφάνιση.

Best of the Rest ήταν ο Esteban Ocon με την Force India, λίγα χιλιοστά μπροστά από τον Fernando Alonso με την McLaren. Την 10άδα έκλεισαν οι Carlos Sainz, Sergio Perez και Pierre Gasly.

Ο Max Verstappen πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο το γεγονός πως είχε σύγκρουση με τις μπαριέρες στο FP3, καθώς στην Red Bull αναγκάστηκαν να του αλλάξουν κιβώτιο και ο Ολλανδός δεν πήρε μέρος στις κατατακτήριες.

Q1

To 18-λεπτο ξεκίνησε με τα μονοθέσια να βγαίνουν αμέσως στη πίστα για να αποφύγουν τη κίνηση, με το μεγάλο ερωτηματικό να είναι το αν θα προλάβουν στην Red Bull να βγάλουν στη πίστα τον Verstappen. Όλοι οι οδηγοί είχαν φυσικά την hyper-soft γόμα ελαστικών και σίγουρα καύσιμα για αρκετούς γύρους.

Ο Vettel είχε τον ταχύτερο χρόνο στα πρώτα λεπτά στο 1:13.165, με τον Perez και τον Hamilton λιγότερο από 0.1s πίσω του. Ο Ricciardo όμως αμέσως έγραψε το 1:12.769, με τη κίνηση στη πίστα να είναι έντονη για αρκετούς οδηγούς.

Ο Raikkonen ανέβηκε στη κορυφή με τον Alonso να τον ακολουθεί, ενώ στην Red Bull έπρεπε να αλλάξουν το κιβώτιο στον Verstappen, με τον αγώνα του να καταστρέφεται από νωρίς. Πολύ δυνατός ο sirotkin που είχε την 4η θέση, καθώς ο Ricciardo είχε γράψει τον ταχύτερο χρόνο στο 1:12.013 και οι δύο Mercedes ήταν στο 10 και 13.

Μπαίνοντας στα τελευταία 3 λεπτά, εκτός ήταν οι Leclerc, Ericsson, Stroll & Magnussen, ενώ στη 15η θέση ήταν ο Bottas. Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, με τους πρώτους 19 να έχουν διαφορά μόλις 1.3s.

Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά, ο Leclerc έχασε τα φρένα στη στροφή 1 και προκάλεσε κίτρινη σημαία. Αυτό χάλασε τους γύρους των Hartley, Ericsson, Stroll, Magnussen οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να κάνουν άλλο χρόνο. Ο Hulkenberg έμεινε 15ος, αλλά δεν ανησυχούσε λόγω της κίτρηνης σημαίας, καθώς πέραν αυτού, ο Hartley είδε μια Force India να τον κλείνει και να χαλάει ακόμα περισσότερο τον χρόνο του.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Hartley, Ericsson, Stroll, Magnussen και ο Verstappen που δεν πήρε μέρος.

Q2

To Q2 ξεκίνησε, με τους οδηγούς να βγαίνουν αμέσως για τα πρώτα γρήγορα περάσματά τους. Όσοι περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα όπου έγραψαν τον ταχύτερο χρόνο τους στο Q2.

Στην Mercedes επέλεξαν να βάλουν την ultra-soft γόμα στους οδηγούς τους, ώστε να ξεκινήσουν αύριο με αυτή, όμως χρειαζόταν πάνω από 1 γύρο για να έρθει σε κατάλληλη θερμοκρασία.

Ο Ricciardo ήταν ταχύτατος και έγραψε το 1:11.353 και είχε το νέο ρεκόρ πίστας, με τον Vettel να είναι μόλις 0.1s πιο αργός του. Στην Mercedes είδαν πως η στρατηγική με την ultra-soft δεν δούλεψε, με τους δύο οδηγούς της να είναι εκτός 10άδας. Αμέσως όμως τους έβγαλαν και πάλι στη πίστα με την hyper-soft γόμα.

Ο Hamilton μπήκε στη 10-άδα με τον 3ο ταχύτερο χρόνο και 0.2s πίσω από τον Ricciardo, ενώ ο Bottas έμεινε μόλις στη 5η θέση. Ο Raikkonen όμως με νέο σετ έγραψε έναν εντυπωσιακό χρόνο και ανέβηκε στην 2η θέση, λίγα χιλιοστά πίσω από τον Ricciardo. Όμως, ο Αυστραλός βελτίωσε και πάλι το ρεκόρ πίστας και έγραψε το 1:12.278.

Οι Gasly και Sainz ήταν εκείνοι που βελτίωσαν τους χρόνους τους και μπήκαν στη πρώτη 10άδα και έβγαλαν εκτός αυτής τον Vandoorne, με τον Βέλγο να μέινει έξω τη πιο κρίσιμη στιγμή. Ο Hulkenberg είχε μια τελευταία ευκαιρία, αλλά έμεινε εκτός.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Hulkenberg, Vandoorne, Sirotkin, Leclerc και Grosjean. Ο Γάλλος έχει και 3 θέσεις ποινή στην εκκίνηση.

Q3

H τελευταία περίοδος δοκιμών ξεκίνησε, με όλους τους οδηγούς να βγαίνουν στη πίστα για τους πρώτους χρονομετρημένους γύρους τους, φυσικά με την hyper-soft.

Ο Hamilton έγραψετο 1:11.261 και ήταν 0.2s μπροστά από τον teammate του, με τον Ricciardo να έρχεται και να γράφει το 1:10.810 και να σπάει τα χρονόμετρα με έναν εκπληκτικό γύρο. Ο Raikkonen έμεινε πίσω από τον Hamilton στη 3η θέση, για μόλις 0.005s και ο Vettel ήταν ο μόνος που δεν είχε κάνει χρόνο.

Πίσω, ο Sainz ήταν μπροστά από τους Alonso, Perez, Ocon και Gasly.

O Vettel ήταν κι εκείνος σε γρήγορο χρόνο αλλά έμεινε στη 3η θέση, ανάμεσα στον Hamilton και τον teammate του. Η διαφορά ήταν μόλις 0.002s από τον οδηγό της Mercedes, όμως είχε ένα άτσαλο τελευταίο κομμάτι. Κανένας όμως δεν έδειχνε να έχει απάντηση για τον εντυπωσιακό Honey Badger.

Οι ομάδες ετοιμάστηκαν για τον τελευταίο τους γύρο, με τους οδηγούς να βγαίνουν και πάλι στη πίστα και ο Vettel ήταν ο πρώτος. Ο Alonso ανέβηκε στην 6η θέση, κάνοντας από νωρίς γύρο στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Vettel έκανε έναν φοβερό χρόνο αλλά έμεινε στην 2η θέση και 0.229s πίσω από τον Ricciardo, ενώ οι Bottas και Raikkonen δεν κατάφεραν να βελτιώσουν. Ο Hamilton ήταν ταχύτατος στα δύο πρώτα κομμάτια, αλλά ένα κακό τελευταίο κομμάτι τον κράτησε στην 3η θέση για αύριο.

Ο Ricciardo ήταν και πάλι σε γρήγορο χρόνο αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει, όμως πήρε την πρώτη του φετινή pole position και αύριο θα ξεκινήσει από την Pole position.

Πίσω, ο Ocon έκανε έναν τρομερό χρόνο και πέρασε τον Alonso για τη μάχη της 6ης θέσης.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles