spot_img

GP Μπαχρέιν QP: Στη pole o Lelcerc με ρεκόρ πίστας και 1-2 η Ferrari

O Charles Leclerc πανηγύρισε τη παρθενική pole position της καριέρας στο GP του Μπαχρέιν, με τη Ferrari να κάνει ένα εντυπωσιακό comeback με το 1-2.

Ο Μονεγάσκος ήταν εντυπωσιακά γρήγορος καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και με το 1:27.866 έγραψε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας και αύριο θα εκκινήσει από θέση ισχύος με τη πρώτη pole position της καριέρας του, στο δεύτερο μόλις αγώνα του με τη Ferrari. O Sebastian Vettel είχε μόλις μια προσπάθεια στο Q3 και κατάφερε να πάρει τη 2η θέση, όντας όμως 0.2s πιο αργός και αύριο γνωρίζει πως πρέπει να κερδίσει στα ίσα όχι έναν αλλά αρκετούς αντιπάλους του. Ο Lewis Hamilton έμεινε στη 3η θέση, με τον Βρετανό να μην κάνει καλό τελευταίο χρόνο, όμως η διαφορά από τη pole δεν ήταν χαοτική και αύριο σίγουρα θα είναι στο παιχνίδι της νίκης, σε έναν αγώνα που δεν χωράνε προβλέψεις.

Ο Valtteri Bottas έκλεισε στη 4η θέση της κατάταξης, ενώ πίσω του έμεινε ο Max Verstappen, o οποίος ήταν 0.886s μακριά από τη κορυφή και σίγουρα η διαφορά φέρνει κακά μαντάτα στη Red Bull Honda. Ο Kevin Magnussen ήταν ο Best of the Rest στην 6η θέση, 0.005s πίσω από τον Ολλανδό, ενώ εξαιρετικές κατατακτήριες δοκιμές είχε ο Carlos Sainz με τη McLaren στην 7η θέση, λιγότερο από 1s πίσω από τον Leclerc. Oι Romain Grosjean, Kimi Raikkonen & Lando Norris έκλεισαν τη 10άδα.

Απογοήτευση για την Renault, έχοντας τον Daniel Ricciardo στην 11η θέση, ενώ ο Pierre Gasly αποκλείστηκε από το Q2.

Q1

O Kubica ήταν ο πρώτος οδηγός που βγήκε στη πίστα, με μοναδικό του στόχο να μην βρίσκεται στη τελευταία θέση, με τον teammate του ως μοναδικό αντίπαλο. Όμως επέστρεψε στο γκαράζ πριν συμπληρώσει χρόνο και άφησε τον albon να γράψει το 1:31.125. Έπρεπε να περάσουν αρκετά λεπτά για να δούμε τους κορυφαίους συνδυασμούς, με τον Leclerc να γράφει το εντυπωσιακό 1:28.495 και ήταν 0.2s ταχύτερος του Vettel και 1 ολόκληρο δευτερόλεπτο ταχύτερος του Bottas που ήταν 3ος. Ο Hamilton έκανε κακό χρόνο, με τo Norris να βλέπει τον Grosjean να του καταστρέφει το χρόνο. Ο Sainz είχε την εντυπωσιακή 4η θέση μπροστά από τον Magnussen, με τον Verstappen να είναι μόλις 6ος.

Με λιγότερο από 5 λεπτά να μένουν, στην επικίνδυνη ζώνη ήταν οι Kvyat, Giovinazzi, Perez και οι δύο Williams, ενώ η διαφορά 4ου με τον 16ο ήταν μικρότερη από 1s.

Με το χρόνο να μηδενίζει, όλοι σχεδόν ήταν σε γρήγορο γύρο. Ο Hamilton ανέβηκε 3ος, με τον Kvyat να παίρνει την 9η θέση και ο Norris πήρε τη 4η θέση, ενώ ο Stroll δεν είχε καλό χρόνο, όπως και ο Hulkenberg. O Gasly οριακά στη 14η θέση, ενώ ο Russell κέρδισε τον Kubica.

Από το Q1 αποκλείστηκε ο Giovinazzi, ο Hulkenberg που αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη, ο Stroll για έκτη σερί φορά και οι δύο Williams σχεδόν 2s μακριά από τη 15η θέση.

Q2

Με τη πίστα να βελτιώνεται όσο περνούσε η ώρα αλλά και τα μονοθέσια, έπρεπε να περάσουν σχεδόν 3 λεπτά για να δούμε το πρώτο μονοθέσιο στη πίστα για τη δεύερη περίοδο. Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα με το σετ ελαστικών που έγραψαν τη ταχύτερη προσπάθειά τους στο Q2.

O Bottas έγραψε το 1:28.830, με τον Hamilton να γράφει το 1:28.578, με τον Magnussen να είναι 0.4s πίσω από τον Βρετανό και είχε τις δύο McLaren πίσω του. Ο Leclerc ήταν ταχύτατος και έγραψε το 1:28.046 για να ανέβει στη 1η θέση με εντυπωσιακό τρόπο και με μεγάλο λάθος στη τελευταία στροφή. Ο Verstappen δε μπόρεσε να είναι ταχύτερος του Magnussen, ενώ ο Vettel επίσης με λάθος ήταν μόλις στην 6η θέση.

Με δύο λεπτά να απομένουν, άπαντες πλην των Leclerc και Hamilton ήταν στη πίστα, θέλοντας να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Ο Grosjean βελτίωσε και πέρασε τις δύο McLaren, με τον Vettel να γράφει το 2ο χρόνο. Ο Gasly έμεινε μόλις στη 13η θέση, ενώ ο Sainz βρέθηκε 6ος, ενώ ο Raikkonen κατάφερε να εξασφαλίσει τη τελευταία θέση για το Q3.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Ricciardo, Albon, Gasly, Perez και ο Kvyat που δεν έγραψε στο τέλος χρόνο.

Q3

Μπαίνοντας στη τελευταία περίοδο, όλα τα βλέμματα ήταν στραμένα στο Leclerc που με βάση την απόδοσή του ήταν φαβορί για τη pole. Σε μειωνεκτική θέση ήταν ο Vettel, o οποίος είχε μόλις ένα σετ ελαστικών διαθέσιμο, ενώ ερωτηματικό ήταν οι δύο Mercedes.

O Bottas έγραψε το 1:28.335 και ο Hamilton το 1:28.190, όμως ο Leclerc σημείωσε το 1:27.958, ανέβηκε στη 1η θέση προσωρινά με τον ίδιο χρόνο ακριβώς που έδωσε πέρυσι τη pole στον Vettel. O Magnussen ήταν στη 4η θέση μπροστά από τους Sainz, Grosjean, Norris και Raikkonen. H Mercedes έκλεισε τη ψαλίδα και στη τελευταία προσπάθεια θα δούμε φοβερές μάχες.

Στα τελευταία λεπτά, βγήκαν οι οδηγοί, με τον Vettel να είναι πρώτος από τους κορυφαίους συνδυασμούς και ο Leclerc τελευταίος.

Ο Vettel ήταν πολύ γρήγορος, αλλά έμεινε στη 2η θέση, 0.2s πίσω από τον teammate του, οι δύο Mercedes δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, ο Verstappen πήρε τη 5η θέση και ο Charles Leclerc με το 1:27.866 έγραψε νέο ρεκόρ πίστας και πήρε τη πρώτη pole position της καριέρας του με εντυπωσιακό τρόπο.

Πιο πίσω, ο Magnussen έμεινε στην 6η θέση, μπροστά από τους Sainz, Grosjean, Raikkonen και Norris.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles