spot_img

GP Mugello QP: Στη pole o Rossi με απόλυτο ρεκόρ πίστας

O Valentino Rossi ήταν εκείνος πανηγύρισε στο Mugello, καθώς πήρε μια μεγάλη pole position μέσα στη πατρίδα του και αύριο θα εκκινήσει από θέση ισχύος στον αγώνα.

Ο Ιταλός ήταν τρομερός στη δεύτερη περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών και με έναν μαγικό χρόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα πήρε την pole position μέσα στη πατρίδα του και έκανε τον κόσμο στις εξέδρες να ξεσηκωθεί. Το 1:46.208 που είναι το νέο ρεκόρ πίστας, θα φέρει τον Ιταλό στην pole position για πρώτη φορά μετά το 2016. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Jorge Lorenzo με την εργοστασιακή Ducati. O Ισπανός έμεινε στην 2η θέση για 0.035s και ίσως τα παραπάνω καύσιμα στη τελευταία προσπάθεια να του κόστισαν την πρώτη θέση. Την πρώτη σειρά έκλεισε ο Maverick Vinales, ο οποίος με τη δεύτερη Yamaha έμεινε 3ος σε μια πολύ καλή ημέρα για το ιαπωνικό εργοστάσιο.

Στην 4η θέση έμεινε ο Andrea Iannone με την Suzuki, o oποίος σίγουρα θα είναι απογοητευμένος, διότι ήταν ένα από τα φαβορί για την pole position σήμερα. Ο Danilo Petrucci έφερε τη δική του Ducati στην 5η θέση, ενώ δίπλα του θα έχει τον Marc Marquez, με τον Ισπανό να κάνει αρκετά λάθη, ενώ είχε τη ταχύτητα να παλέψει για τις κορυφαίες θέσεις.

Ακολούθησαν οι Andrea Dovizioso, Cal Crutchlow και Johann Zarco, ενώ από τη τέταρτη σειρά θα εκκινήσουν οι Alex Rins, Jack Miller και Franco Morbidelli.

Q1

To Q1 ήταν γεμάτο μάχες και φαβορί για την πρόκριση στο Q2, με αρκετούς αναβάτες να διεκδικούν τις δύο κορυφαίες θέσεις. Με το ρολόι να φτάνει στο μηδέν, αρκετοί ήταν σε μια τελευταία γρήγορη προσπάθεια.

Ταχύτερος όλων ήταν ο Jack Miller με την Ducati, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο στο 1:46.771. Ο Maverick Vinales ολοκλήρωσε 2ος λίγα χιλιοστά πιο πίσω και προκρίθηκε κι εκείνος στην επόμενη φάση. Μεγάλη απογοήτευση ο Dani Pedrosa στην 10η θέση, ο οποίος έμεινε πάνω από 1 δευτερόλεπτο πίσω.

Q2

O Marquez ήταν ο πρώτος που μπήκε στη πίστα για να γράψει τη πρώτη γρήγορη προσπάθεια και ολοκλήρωσε στο 1:46.806, με τους Vinales, Rossi και Zarco να είναι πιο αργοί του. Ο Lorenzo όμως έγραψε το 1:46.606 για να ανέβει εκείνος στη πρώτη θεση.

Όμως ο Marquez έκανε έναν δεύτερο γρήγορο γύρο και με το 1:46.454 έκανε νέο επίσημο ρεκόρ πίστας. Αλλά, ο Iannone ήρθε κι έλαμψε με το 1:46.347 πήρε εκείνος τη προσωρινή pole position και πήρε εκείνος το απόλυτο ρεκόρ πίστας. Ο Rossi είχε βλτιώσει και είχε ανέβει στην 5η θέση, ενώ ο Dovizioso δεν μπόρεσε κάτι καλύτερο από τον 7ο χρόνο για την ώρα.

Με περίπου 5 λεπτά στο ρολόι, όλοι βγήκαν στη πίστα για τη τελευταία τους γρήγορη προσπάθεια.

Ο Vinales ανέβηκε στη 3η θέση, ενώ ο Iannone δεν βελτίωσε τον χρόνο του. Ο Marquez ήταν σε έναν απίστευτο χρόνο αλλά έκανε λάθος και δεν βελτίωσε. Ο Rossi έκανε τρομερό χρόνο και με το 1:46.208 ανέβηκε στην 1η θέση για την ώρα, ενώ ο Lorenzo έμεινε 0.035s πίσω του. Ο Marquez ξεκίνησε τον τελευταίο του γύρο , αλλά δεν μπόρεσε κάτι καλύτερο από την 5η θέση, με τον Rossi να είναι πολύ κοντά στην pole position.

Οι Dovizioso και Petrucci ήταν οι τελευταίοι που ήταν σε γρήγορο γύρο, με τον πρώτο να μένει στην 7η θέση και τον δεύτερο στην 5η. Όμως, αυτός που πανηγύρισε ήταν ο Valentino Rossi, o oποίος πήρε μια τρομερή pole position μέσα στην πατρίδα του και αύριο θα ξεκινήσει από θέση ισχύος για τον αγώνα, με τους Lorenzo και Vinales να εκκινούν δίπλα του.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles