spot_img

GP Mugello Race: Θρίαμβος Lorenzo – Έκανε το 1-2 η Ducati

O Jorge Lorenzo ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Ιταλίας στη πίστα του Mugello και πήρε επιτέλους τη πρώτη του νίκη με τα χρώματα της ιταλικής ομάδας.

Ο Ισπανός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, καθώς πήρε τη πρωτοπορία από τον πρώτο γύρο, δεν κοίταξε ποτέ πίσω, έδειξε έναν πολύ καλό εαυτό και δεν απειλήθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Lorenzo έκανε επιτέλους τον αγώνα που περίμενε για πάνω από έναν χρόνο και πήρε μια πανάξια πρώτη νίκη για λογαριασμό της Ducati. O Andrea Dovizioso ήταν εκείνος που τερμάτισε στη 2η θέση και ολοκλήρωσε το 1-2 για την Ducati, σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την Ducati στον εντός έδρας αγώνα της. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Valentino Rossi με την Yamaha, με τον Ιταλό να παίρνει ένα πολύ σημαντικό βάθρο, όμως η επιλογή του εμπρός ελαστικού του, ίσως να του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη.

O Andrea Iannone τερμάτισε στη 4η θέση μπροστά από τον Alex Rins που ολοκλήρωσε την πρώτη 5άδα σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την Suzuki. O Danilo Petrucci ήταν στην 6η θέση, ενώ τη πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Cal Crutchlow, Maverick Vinales, Alvaro Bautista και Johann Zarco.

Με μηδέν βαθμούς έφυγε από το Mugello o Marc Marquez, o οποίος είχε πτώση στον αγώνα και τερμάτισε μόλις στη 16η θέση και έχασε αρκετούς βαθμούς.

O Αγώνας

Στην εκκίνηση, ο Lorenzo πετάχτηκε καλύτερα από τον Rossi και τον προσπέρασε αμέσως, με τους δύο να στρίβουν μπροστά από όλους. Ο Marquez έκανε όμως τη καλύτερη εκκίνηση και από την εξωτερική ανέβηκε στην 3η θέση, δίνοντας μάχη με τον Petrucci. O Iannone ήταν στη 4η θέση και ο Dovizioso ανέβηκε στην 5η. Μέσα στους δύο πρώτους γύρους είχαμε τέσσερις πτώσεις.

Την αρχή έκανε ο Pedrosa σε ένα εφιαλτικό τριήμερο για τον Ισπανό και μαζί του εκτός αγώνα έμειναν οι Nakagami, Redding & Abraham. Στον δεύτερο γύρο είχαμε ακόμα μια πτώση, με τον Miller να είναι εκείνος που έπεσε.

Στον 3ο γύρο, ο Marquez έκανε τη κίνηση και πέρασε τον Rossi για την 2η θέση, με τον Iannone να είναι πολύ κοντά τους. Πτώση είχε και ο Luthi, ενώ ταχύτερος όλων ήταν ο Petrucci, Με τις διαφορές να μειώνονται γρήγορα.

Η τύχη όμως δεν ήταν αυτή τη φορά με το μέρος του Marquez. Στη στροφή 10 του 5ου γύρου έχασε το μπροστινό του και έπεσε, χάνοντας κάθε ελπίδα για τη νίκη. Έτσι, o Rossi ανέβηκε στη 2η θέση, με τον Dovizioso να ανεβαίνει 3ος, καθώς είχε προσπεράσει τον Iannone.

O Dovi όμως ήταν σε τρομερό ρυθμό και δεν έχασε χρόνο πίσω από τον αναβάτη της Yamaha, με την Ducati να έχει πλέον το 1-2. Ο Rossi είχε έναν πολύ κακό γύρο, καθώς έχασε τα φρένα στη στροφή 1, βγήκε ανοικτά και έδωσε την ευκαιρία στον Iannone να τον περάσει για την 3η θέση. Οι αναβάτες σταθεροποιήθηκαν σε εκείνο το σημείο, με τον Lorenzo να έχει μια μικρή διαφορά στη κορυφή της τάξεως του 1 δευτερολέπτου στον 9ο γύρο. Οι 5 πρώτοι είχαν ξεχωρίσει, με τις μεταξύ τους διαφορές όμως να έχουν ανοίξει λίγο.

Ξαφνικά ο Iannone έχασε χρόνο και επέτρεψε στον Rossi να τον φτάσει και να τον προσπεράσει αμέσως. Αλλά ο Ιταλός στη τελευταία στροφή άνοιξε τη γραμμή του, με αποτέλεσμα ο Petrucci να ανέβει εκείνος στη 3η θέση. Ο Iannone πρέπει να είχε κάποιο πρόβλημα, καθώς ο Rins τον προσπέρασε για την 5η θέση, με τον Rossi να μην δείχνει ικανός να απειλήσει τον Petrux για τη τελευταία θέση του βάθρου.

Μπροστά, ο Lorenzo είχε διαφορά από τον Dovizioso στο 1.8s, με την Ducati Να είναι στο 1-2-3 για την ώρα, με μόλις 9 γύρους να απομένουν για το τέλος του αγώνα. Ο Rinsa προσπέρασε τον Rossi για την 4η θέση, με τη μάχη για το βάθρο να είναι μεταξύ 5 οδηγών και η διαχείρηση των ελαστικών ήταν το κλειδί.

Τα πράγματα ήταν άκρως αμφίρροπα, με τον Rossi να περνά τον Rins και στον επόμενο γύρο τον Petrucci, ενώ ο Iannone είχε ανέβει στην 4η θέση και όλα ήταν ανοικτά. Την ίδια στιγμή, οι Vinales και Bautista τους είχαν φτάσει.

O Iannone επιτέθηκε στον Rossi αλλα δεν κατάφερε να τον προσπεράσει, με τη μεταξύ τους μάχη να είναι η μόνη ανοικτή. Ο αναβάτης της Suzuki επιχείρησε και πάλι μετά από δύο γύρους στη πρώτη στροφή, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε. Ο Rossi έκανε μια διαφορά και ο Rins βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί για τη 4η θέση.

Ο Lorenzo ήταν στον τελευταίο γύρο με ένα άνετο προβάδισμα και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 1η θέση παίρνοντας μια μεγάλη πρώτη του νίκη για την Ducati. O Dovizioso τερμάτισε στην 2η θέση ακριβώς μπροστά από τον Rossi, ο οποίος πήρε το βάθρο στο GP της πατρίδας του.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles