spot_img

GP Ουγγαρίας QP: Τρομερή pole position για Vettel και 1-2 η Ferrari

O Sebastian Vettel ήταν εκπληκτικός στις κατατακτήριες δοκιμές για το Ουγγρικό GP και πανηγύρισε την 48η pole της καριέρας του, με την Ferrari να κάνει το 1-2.

Ο Γερμανός μπήκε αποφασισμένος στο Q3 να κάνει τη διαφορά και γράφοντας το 1:16.276 πήρε την θέση και την pole position σε μία πίστα που τα προσπεράσματα είναι αρκετά δύσκολα. Στην θέση ολοκλήρωσε ο Kimi Raikkonen, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει τον teammate του, όμως έκανε το πολύ σημαντικό 1-2 για την Scuderia. Την πρώτη 3άδα ολοκλήρωσε ο Valtteri Bottas με την Mercedes να είναι βελτιωμένη σε σχέση με το πρωί, αλλά όχι κοντά στην μεγάλη της αντίπαλο.

Σίγουρα απογοητευμένος πρέπει να είναι ο Lewis Hamilton, o οποίος δεν είχε καθαρό Q3 και με αρκετά προβλήματα και ένα κακό τελευταίο κομμάτι, έμεινε στην θέση. Στις θέσεις 5 και 6 έμειναν οι δύο Red Bull, οι οποίοι ίσως περίμεναν κάτι καλύτερο. Best of the rest και πάλι ο Hulkenberg, o οποίος όμως έχει ποινή 5 θέσεων λόγω αλλαγής κιβωτίου, ενώ πολύ καλή εμφάνιση από την McLaren στις θέσεις 8 και 9.

Στις κατατακτήριες δοκιμές, ο Paul di Resta αντικαθιστά τον Felipe Massa στη Williams, με τον Βραζιλιάνο να μην νιώθει καλά στην υγεία του. Έτσι, θα είναι η πρώτη φορά μετά το GP του Αγίου Μαρίνου το 1982 που δεν θα έχουμε Βραζιλιάνο οδηγό σε Grand Prix.

Με την έναρξη του Q1, οι δύο Mercedes ήταν τα πρώτα μονοθέσια που μπήκαν στη πίστα, ψάχνοντας απαντήσεις στη κακή απόδοση στο FP3.

O Hamilton έκανε 1:17.9, τον ταχύτερο του χρόνο όλο το τριήμερο, όμως ο Vettel κατέβασε αμέσως τον χρόνο του, ενώ ο Raikkonen έγραψε το 1:17.382 και ανέβηκε στην 1η θέση. Όμως, ο χρόνος του Φινλανδού ήταν πιο αργός από εκείνον του teammate του στο FP3.

O Hamilton βελτίωσε στο 1:17.492, όμως ο Vettel έγραψε το 1:17.244 και ανέβηκε στην 1η θέση, με τον teammate του να βελτιώνει επίσης, αλλά να μένει 2ος.

Οι δύο Red Bull έκαναν χρόνο στις θέσεις 4 και 5, ενώ οι δύο McLaren έδειχναν δυνατές, με τον Vandoorne στην 7η θέση.

Τα τελευταία λεπτά, οι οδηγοί από τις θέσεις 11 μέχρι 20 βγήκαν στη πίστα για τις τελευταίες τους προσπάθειες. Όμως, η έξοδος του Kvyat στη στροφή 4, χάλασε τον γύρο μερικών οδηγών, ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που βελτίωσαν, μεταξύ αυτών οι Grosjean & Ocon.

Τελικά, από το Q1 αποκλείστηκαν οι Magnussen, Stroll, Wehrlein, di Resta & Ericsson.

Ίδιο σκηνικό και με την έναρξη του Q2, καθώς οι δύο Mercedes ήταν τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στη πίστα, με τις Ferrari να ακολουθούν πίσω. Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν με τα ελαστικά που σημείωσαν τον ταχύτερο γύρο τους στο Q2.

Οι Bottas και Hamilton βελτίωσαν σε σχέση με το Q1, γράφοντας τα ταχύτερα περάσματά τους. Όμως, ο Vettel ήταν ταχύτατος και έγραψε το 1:16.802 και έγινε ο πρώτος που έσπασε το 1:17. Ο Raikkonen δεν μπόρεσε να τον πιάσει, μένοντας στη 3η θέση, πίσω από τον Hamilton.

O Ricciardo έκανε μόλις τον 5ο χρόνο, όμως ο Verstappen ήταν ταχύτατος και ανέβηκε στην 2η θέση, 0.226s πίσω από τον Vettel. Με την ολοκλήρωση των πρώτων γύρων, ο Hulkenberg ήταν στην 6η θέση, ενώ οι δύο McLaren στο εντυπωσιακό 8-9, με τον Ocon να κλείνει τη 10άδα.

Οι δύο Mercedes ξαναβγήκαν στη πίστα, με τον Bottas να μην κάνει χρόνο, όμως ο Hamilton έγραψε το 1:16.693 και ανέβηκε στην 1η θέση, δείχνοντας πως δεν παρατά τα όπλα. Την ίδια στιγμή πίσω τους, η μάχη για την πρόκριση στο Q3 είχε ανάψει, με τους περισσότερους να γράφουν προσωπικά ταχύτερα περάσματα. Μεγάλος κερδισμένος από τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν ο Carlos Sainz, ο οποίος μπήκε στη 10άδα και έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τον Palmer.

Από το Q2, αποκλείστηκαν οι Palmer, Ocon, Kvyat, Perez & Grosjean.

O Bottas ήταν εκείνος που βγήκε πρώτος στο Q3, με τον Vettel να τον ακολουθεί πίσω του. Όλοι σιγά σιγά έκαναν την εμφάνισή τους με την αγωνία να κορυφώνεται.

Ο Bottas έγραψε το 1:16.631, όμως ο Vettel είχε έτοιμη απάντηση και κατέβασε στο 1:16.276 και ανέβηκε στην 1η θέση με νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. Ο Raikkonen ήταν απογοητευτικός, στα 0.6s πίσω από τον teammate του, ενώ και ο Ricciardo κατάφερε να τον περάσει. Ο Hamilton έχασε το πίσω μέρος στη στροφή 4 και επέστρεψε στα pit χωρίς να ολοκληρώσει χρόνο.

Ο Verstappen ήταν ο τελευταίος που ήταν στη πίστα και κατάφερε να κάνει 3ο χρόνο, μπροστά από τον Ricciardo.

O Hamilton βγήκε με 3:30 στο ρολόι για την ολοκλήρωση του Q3, έχοντας και καθαρή πίστα, ώστε να κάνει τον γύρο που θέλει. Ο Βρετανός τα έδωσε όλα στον τελευταίο του γύρο, όμως είχε κακό τελευταίο κομμάτι και έμεινε στην θέση, πίσω και από τον teammate του.

Ο Bottas βελτίωσε τον χρόνο του, αλλά δεν βρέθηκε πολύ κοντά στον Vettel, ο οποίος δεν βελτίωσε τον χρόνο του, αλλά παράμεινε στην κορυφή. Ο Raikkonen έκανε φοβερό χρόνο στο τέλος και ανέβηκε στην θέση, κάνοντας το 1-2 για την Ferrari στην Ουγγαρία.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles