spot_img

GP Ουγγαρίας FP2: Ταχύτερος ο Vettel σε βρόχινες συνθήκες

Ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Ουγγαρίας, όπου πολλοί οδηγοί δεν έγραψαν χρονομετρημένη προσπάθεια.

Έστω και σε βρόχινες συνθήκες, η Ferrari πήρε την 1η θέση δια χειρός Vettel, με τον Γερμανό να γράφει το 1:40.464 στην wet γόμα ελαστικών. Οι ουρανοί άνοιξαν και η πίστα είχε κατά τη διάρκεια του 90-λεπτου τόσο ελαφριά αλλά και έντονη βροχή. Στη διαδικασία είδαμε τόσο τα wet αλλά και τα ενδιάμεσα ελαστικά, τα οποία όμως δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά. Μόλις 13 οδηγοί σημείωσαν χρονομετρημένη προσπάθεια, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός σετ βρόχινων γομών που μπορούν να βάλουν οι οδηγοί.

Ο Vettel έκανε μάλιστα τον ταχύτερο χρόνο τη στιγμή που η πίστα ήταν στη καλύτερη κατάστασή της, αφήνοντας στην 2η θέση τον Valtteri Bottas με την Mercedes, o οποίος ολοκλήρωσε 0.272s πίσω του, κάνοντας ελάχιστα περάσματα. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Carlos Sainz με την McLaren 1.320s μακριά από την Ferrari και ήταν μπροστά από τις δύο Racing Point που ξόδεψαν ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας στη πίστα για να βελτιώσουν το μονοθέσιο στη βροχή. Όμως η πρόσφυση ήταν τέτοια που τόσο ο Lance Stroll αλλά και ο Sergio Perez μαζί με τους υπόλοιπους οδηγούς δυσκολεύτηκαν πολύ να κάνουν έναν καθαρό γύρο.

Ο Pierre Gasly πήρε την 6η θέση μπροστά από τον Max Verstappen που έκανε χρόνο στο τέλος της διαδικασίας για λογαριασμό της Red Bull έχοντας πολύ λίγη πρόσφυση επίσης. Ο Romain Grosjean πήρε την 8η θέση στη κατάταξη για την Haas, ενώ την 10άδα έκλεισαν οι Kimi Raikkonen και Charles Leclerc.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εκτός 10άδας έμειναν οι Antonio Giovinazzi, Lando Norris και ο Daniil Kvyat που ήταν σχεδόν 7 δευτερόλεπτα πιο αργός από την Ferrari. Κανένας άλλος οδηγός δεν πραγματοποίησε χρονομετρημένη προσπάθεια, πέρα από μερικούς out-laps, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των μονοθεσίων.

Ο καιρός αναμένεται να παίξει ρόλο και τις επόμενες δύο ημέρες στο Hungaroring και σίγουρα αυτό ανεβάζει το ενδιαφέρον, κάνοντας τις προβλέψεις απαγορευτικές.

Αποτελέσματα FP2 του GP Ουγγαρίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles