spot_img

GP Ουγγαρίας FP3: Έσπασε το ρεκόρ πίστας ο Vettel – Προβλήματα στην Mercedes

O Sebastian Vettel ήταν ο κυρίαρχος και στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Ουγγαρίας, γράφοντας νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας.

Ο Γερμανός ξεκίνησε με ορέξεις και το Σάββατο στο Hungaroring και από τη πρώτη στιγμή βρέθηκε στη κορυφή της κατάταξης. Κάνοντας δύο γρήγορους γύρους με την ultra-soft γόμα, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ που είχε κάνει πέρυσι και με το 1:16.170 πήρε την 1η θέση στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Πλέον, ο Vettel φαντάζει το μεγάλο φαβορί για τις κατατακτήριες, παρά το γεγονός πως ο Valtteri Bottas ήταν 0.059s πίσω του.

Η Mercedes δεν είχε και την καλύτερη περίοδο δοκιμών, με τα μονοθέσια της να έχουν έντονη υπερστροφή και μάλιστα είχαν εξόδους στο σικέιν 6 και 7. Ο Φινλανδός μάλιστα, έφυγε και στις μπαριέρες, δίχως όμως να έχει εμφανή ζημιά. Ο Hamilton Μάλιστα έμεινε στην 4η θέση πίσω από τον Kimi Raikkonen και ήταν μισό δευτερόλεπτο μακριά από τη κορυφή.

Οι δύο Red Bull ακολουθούσαν στις θέσεις 5 και 6 και σίγουρα η διαφορά 0.633s του Daniel Ricciardo προκαλεί έντονο προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας. Τέταρτη ταχύτερη ομάδα ήταν η Renault κάνοντας το 7 και 8 με τους οδηγούς της, ενώ την 10άδα έκλεισαν οι Romain Grosjean και Pierre Gasly.

Αρκετά μικρές οι διαφορές στο μέσον του grid, με τις McLaren, Force India & Williams να δείχνουν να είναι λίγο πίσω, αλλά ταυτόχρονα πολύ κοντά. Η μάχη θα είναι σίγουρα άκρως συναρπαστική στις κατατακτήριες.

To FP3

Στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας είδαμε τα μονοθέσια να βγαίνουν για αναγνωριστικά περάσματα και installation laps. H θερμοκρασία ήταν πιο χαμηλή στον αέρα σε σχέση με χθες, όμως στη πίστα ήταν αρκετά υψηλή, πάνω από 50 βαθμούς. Στην Ferrari δεν έχασαν χρόνο όμως και ο Raikkonen πριν καν συμπληρωθούν 10 λεπτά έγραψε χρονομετρημένη προσπάθεια.

Ο Φινλανδός με την ultra-soft γόμα έγραψε το 1:17.110, ενώ ο Sainz ήταν ακριβώς πίσω του αλλά ήταν 1.149s πιο αργός στην πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια. Στην Mercedes δεν έχασαν επίσης χρόνο, με τον Bottas να παίρνει τη προσωρινή 1η θέση, αλλά ο Hamilton έμεινε μόλις 3ος. Ο Vettel όμως πίσω τους ήταν σε άλλο ρυθμό και με το 1:15.343 πήρε την 1η θέση. Και τα τέσσερα μονοθέσια ήταν με την ultra-soft γόμα. Σε εκείνο το σημείο, είδαμε κι άλλα μονοθέσια να βγαίνουν στη πίστα για να γράψουν τα πρώτα τους περάσματα, με τις δύο Renault να είναι οι Best of the Rest.

O Bottas επιχείρησε και δεύτερη προσπάθεια, αλλά βρέθηκε μόλις 0.450s από τον Vettel, ενώ ο Hamilton ήταν ακόμα πιο αργός. Ο Βρετανός ήταν 0.901s πίσω από την Ferrari, με την μεγαλύτερη διαφορά να είναι στο τελευταίο κομμάτι, όπου τα ασημί μονοθέσια έχαναν 0.4s.

O Ricciardo στον πρώτο του γρήγορο ήταν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πίσω από τον Vettel, δίχως όμως να κάνει ένα καθαρό πέρασμα, ενώ ο Verstappen βγήκε με την soft γόμα. O Ολλανδός ήταν αρκετά γρήγογος για τα δεδομένα του, αλλά έμεινε 1.2s μακριά. Ο Grosjean είχε ανέβει στην 7η θέση, ενώ πολύ καλή ήταν η εικόνα των δύο Toro Rosso και της Williams. O Gasly ήταν στην 11η θέση και ο Sirotkin στην 14η για τις δύο ομάδες.

Κάκιστο πρώτο μισό είχε η McLaren με τον Alonso να είναι μόλις στην 18η θέση και ο Vandoorne στην τελευταία. Η Force India ήταν επίσης αρκετά πίσω, με καλύτερο πλασάρισμα τον Ocon στην 15η θέση.

Με 21 λεπτά να απομένουν, η Ferrari έβαλε στην πίστα ξανά πρώτο τον Raikkonen, με φρέσκο σετ της ultra-soft γόμας. Ο Φινλανδός ήταν πολύ γρήγορος, όμως ένα λάθος στο τελευταίο κομμάτι τον άφησε στην 2η θέση, 0.112s πίσω από τον Vettel, ενώ είχε τη ταχύτητα να ανέβει μέχρι και στην πρώτη. Ο Bottas ήταν το δεύτερο μονοθέσιο από τις κορυφαίες ομάδες που βγήκε για νέα προσομοίωση κατατακτηρίων και έγραψε το 1:16.229 για να ανέβει στην κορυφή.

Ο Hamilton από την άλλη, έβλεπε να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με χθες, καθώς στα φρένα για το σικέν 6 και 7, η υπερστροφή ήταν πολύ έντονη και έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του. Ο ίδιος και η ομάδα του είχαν μία ολόκληρη ημέρα για να καταφέρουν να λύσουν αυτό το πρόβλημα και δεν τα είχαν καταφέρει.

Ο Vettel από την άλλη, είχε τρομερό ρυθμό και με το 1:16.170 ανέβηκε και πάλι στην 1η θέση με νέο ρεκόρ πίστας. Ο Hamilton από την άλλη δοκίμασε και έναν δεύτερο γύρο, όμως ήταν 0.764s πίσω από τον Vettel. Ο Bottas από την άλλη, στο ίδιο ακριβώς σημείο που έχασε τον έλεγχο ο Hamilton είχε έξοδο, με την υπερστροφή να τον ρίχνει εκτός πίστας και στις μπαριέρες. Η W09 έπεσε με δύναμη πάνω στις μπαριέρες όμως δεν είχε κάποια ζημιά, τουλάχιστον εξωτερικά. Ο Φινλανδός γύρισε στο γκαράζ, με το πιο σημαντικό για τον ίδιο είναι να μην έχει ζημιά το κιβώτιο.

Οι δύο Red Bull βγήκαν και πάλι, όμως η διαφορά από την Ferrari ήταν τρομακτική σε μια πίστα όπου υποθετικά είχαν δυναμική να μπουν έστω ανάμεσα στους δύο μεγάλους. Ο Verstappen ήταν μόλις 0.7s μακριά από τον Vettel, ενώ ο Ricciardo ήταν άλλα 0.2s πίσω του.

Ο Sainz είχε κάνει έναν πολύ καλό χρόνο για να ανέβει στην 7η θέση, ενώ πολύ βελτιωμένες ήταν και πάλι οι δύο Toro Rosso. O Alonso είχε ανέβει στην 14η θέση, αλλά η διαφοράαπό τον Grosjean στην 8η ήταν στα 0.380s.

Ο Ricciardo βγήκε στο τέλος για ακόμα έναν γύρο, την ώρα που οι υπόλοιποι είτε έβρισκαν κίνηση, είτε δοκίμαζαν πράγματα της τελευταίας στιγμής. Ο Αυστραλός βελτίωσε, αλλά ήταν 0.6s μακριά από τον Vettel ο οποίος πήρε την 1η θέση και έχει τον πρώτο λόγο για τις κατατακτήριες.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles